maanantai 12. huhtikuuta 2021

Salijumppaaja-tyypit

 Hip hei! K luki äske netistä, että tervelliset elämäntavat ja urheilu on nyt trendikästä :D En tiiä oliks tää nyt varsinaisesti mikään uutinen ja jos oli, niin sitte pitää miettiä onko se vaan niin että se mikä on yleistyny ja tullu pääkallotornista kaiken kansan käsille=trendikästä. Että onks esimerkiks etätyöt trendikästä? Entäs suoratoistopalveluiden seuraaminen(meiän lapsuudessa oli vaan Canal+ ja sekin vaan harvoilla ja valituilla! Voi sitä riemua, jos joku oli nauhottanu sieltä My little poneja tai vaikka Smurffeja kasetille..) tai vegaaniksi ryhtyminen, onks se trendikästä? No tuo viimeseks mainittu ehkä onki? Vai onko enää? 

No tuo ei nyt taas varsinaisesti liittyny aiheeseen mutta koska tää on miun blogi ni voin kirjottaa aiheesta, aiheen vierestä, aiheen serkusta, aiheetta tai aiheettomasti. Tänää miu aihe oli kuitenki erilaiset jumppaaja-tyypit joita salilla näkee. Siis tyyppi, niinku vaikka tyyppivika tai minkätyyppinen leipuri olet, ei siis "hän on hyvä tyyppi-tyyppi". Tää aihe sillee muistutuksena, että kyllä ne salit sieltä vielä aukee ja neki, joiden työpaikalla ei ole kuntosalia(eli siis kansanedustajat ja palomiehet)jossa käydä tyydyttämässä kuntoilun tuskaa, niin toivo korkeella. Kohta päästään taas! Voitte sitte bongailla näkyykö teidän treenipaikassa näitä tyyppejä, joita oon ite täällä tuppukylässä bongaillu. Oon varmaan kirjottanu tästä paljon(?) ennenki mutta kaikessa kiertää samat aiheet aina uudestaan ja uudestaan..

Eli, käykö siun salilla..:

Tyttöpoikaystävä-tyyppi

Eli tää treenaaja jakautuu kahteen osioon, tyttö- ja poikaystävään. Henkisesti heitä on vain yksi mutta fyysinen maailma kokee heidät kahtena eri ihmisenä. Tää tyyppi tulee salille poikaystävän vanhalla Nissanilla. Hän menee ovesta ja pukkareilla jakautuu kahteen osaan, toinen menee tyttöjen ja toinen poikien pukkariin. Salin puolella yhtyvät jälleen samaksi hahmoksi, joista miespuolinen on selvästi kokeneempi. (En tiiä miks näin?)Tyttöpuolisko tukeutuu poikapuoliskoon, joka näyttää miten laitetta käytetään. Hän asettaa sopivat painot ja katsoo kun tyttöpuoli tekee liikettä. Odotellessa hän ottaa itse telineestä (liian suuren) painon ja alkaa vääntää hauista. Huomatessaan, että voima ei (ihan)riitä ja pikku alkulämpö olisi ollut kohdallaan, hän kääntää huomion tyttöpuolisen treenaajan "väärään" tekniikkaan tai johonkin muuhun yksityiskohtaan, josta saa syyn laskea painon käsistään. Tyttöpoikaystävä liimautuu jälleen yhteen ja jatkaa toiseen päähän salia tekemään jotain muuta, jotain jossa poika voi näyttää voimakkaalta ja tyttö voi ihailla häntä.


Ekakertalainen

Tätä tyyppiä nähdään toisinaan sulautuneena tyttöpoikaystävä tyypin naispuoleiseksi osaksi mutta toisinaan hän tulee yksin. Hän on se amerikkalaisten teinihighschool-leffojen silmälasipäinen tyttö, jolla on aina ponnarilla oleva tumma tukka ja jota blondit "kauniit ja suositut" tytöt joko kiusaavat tai eivät ole näkevinään. Kun tyttö ottaa silmälasit pois ja laskee tukan alas, niin johan sen blondin jalipalia pelaava poikaystäväkin niin vain rakastuu tähän kaunottareen. Tässä suomiversiossa siis tämä tyttö on ostanut ketjuliikkeestä upouudet niki-verkkarit ja jonkun keinokuituisen treenitopin, aivan kuten uusimmassa sporttilehdessä oli näytetty. Sitten on vielä Adidaksen juomapuollo, ei siis mitään markettien merkitöntä mallia. Tyttö tulee salin ovista sisään, hörppii pullostaan ympärilleen pälyillen kuin mangusti pesäkolonsa suulla. Osuisipa silmiin joku laite, johon osaisi asettautua.. Tää tuhkimotarina päättyy joko siihen, että joku salihirmu näkee tytön potentiaalin ja treenaa tästä uuden maailmanmestarin tai sitten se tyttö vaan käy salilla kääntymässä ja menee seuraavalla viikolla vaikka joogatunnille.


Kaverinkaa

Tääki tyyppi on vähä noiden kahden aiemman sekotus. Tai näitä kolmea tyyppiä nähdään eri versioina joko yhdessä tai erikseen. Tai oikeesti tätä tyyppiä ei nähdä erikseen, vaan hän tulee aina kaverin kaa. He menevät samaan pukkariin, jossa vertailevat urheilurintsikoitaan. Miesten puolella vertaillaan salaa hauiksen kokoa mutta tästä ei puhuta ääneen. Kaverinkaa tulee kopista samaan aikaan ja hekin pysähtyvät salin ovelle miettimään suurta filosofista kysymystä: "Mitä tänään treenattaisiin?" Kaverinkaa asettuu kaverinsa kanssa vierekkäisiin laitteisiin ja sitten he vaihtavat paikkoja keskenään tehtyään tarkasti kymmenen toistoa. Siitä  sitten sivummalle tekemään peppujumppaa mattojen päällä. Kaverinkaa juttelee ystävänsä kanssa siinä treenin ohessa uusimmat juorut, huolet, ilot ja pettymykset. Juttu jatkuu pukkarissa, suihkutilassa, saunassa, parkkipaikalla, kotimatkalla.. Vasta erotessaan he havahtuvat omiin maailmoihinsa ja miettivät, missä ovat viettäneet viimeiset pari tuntia elämästään?


kuntokellon orja

Tämä tyyppi tarkistaa kaiken jostain laitteesta, joka on sykronoitu toisen laitteen kanssa, joka keskustelee puhelimen kanssa, josta voi tarkistaa jääkaapin lämpötilan, menossa olevan teeveeohjelman ja että jäikö kahvinkeitin päälle. Kuntokellon orja käyttää ensimmäiset minuutit asettaessaan ja nollatessaan laitteitaan ja mittareitaan oikeisiin asetuksiin ja odotellessaan, että wifi-yhteys löytyy kuntosalin kellarikerroksessa. Hän tarkistaa kellostaan, träkkeristään, sykevyöstään ja puhelimestaan miten treeni on mennyt, miten on nukuttu, miten on syöty, miten paljon rasvaa on palanut suhteessa lihaksen kokonaismassakulutuksen neliöjuuren funktioon ja kuinka paljon pitää syödä avocadoa, pähkinöitä, täysjyväviljaa, marjoja, kalaa ja salaattia, että kaikki arvot ovat kuosissa. Kuntokellon orja näyttää ulospäin ihan tavalliselta kuntoilijalta, vaikka tekeekin kaiken "kellontarkasti". Jos wifi katkeaa, hän ei voi enää mistään tietää onko treenattu tarpeeksi, sopivasti vai liikaa.. Se on pahinta mitä voi tapahtua!

Haba-Harri

Istuu sellasella mustalla penkillä ja nostelee hillitöntä painoa. Haba huutaa hoosiannaa ja perselihat katsoo kateellisena, kun eivät ikinä pääse töihin.

Beba-Beatrice

Haba-Harrin kadonnut kaksoissisko, jonka perse on kyllä pyöreä kun uudensadon omena mutta haba toivois pientä herättelyä..

Some-sesilia

"Salil eka, salil vika". Ensin kuva uusista, riistofirman kautta tilatuista treenivaatteista, sitten kuva jossa ne vaatteet on päällä, sitten pikku snäppi pukkarista, sitten kuva salin puolelta, että siinä näkyy joku laitekin, sitte vielä yks kuva pukkarista että saadaan se uusin Anunaksen treenikassikin kuviin ja vielä yks "meikitön" somepostaus salin ulko-ovelta hästägillä "Treenittehty". Saa pientä sponssirahaa banaaninmakuisen urheilujuoman tuottajalta, vaikka onkin allerginen kaikille etelän hedelmille..

Toivoton tapaus

Menee salin synkimpään nurkkaan hinkkaamaan vapailla painoilla. Käyttää ryhmäliikuntatunneilla oppimiaan liikesarjoja, koska ei ole koskaan maksanut personal treinerille saliohjelmasta. Ei ikinä venyttele. Vaatetuksena toimivat ne yhdet ainoat viralliset jumppahousut ja joku henkkamaukan kirpparilta löydetty toppi. Toivoton tapaus ei koskaan käytä virallisia kuntosalilaitteita, koska ei osaa asettautua niihin. Hän ei ole myöskään panostanut langattomiin kuulokkeisiin, koska inhoaa teknologiaa. Hänet nähdäänkin usein kuulokkeidensa nyöreihin sotkeutuneena, ylhäisessä yksinäisyydessään välttelemässä kanssajumppaajiaan. Toivoton tapaus käy salilla, koska asuu tuppukylässä, jossa ei pääse harrastamaan hevosia tai tallitöitä ja yrittää näin kompensoidan syömäänsä karkkimäärää. Ei ota ikinä kuvia itsestään treenivaatteet päällä, ei someta salilta, ei tee alku- tai loppuverryttelyä, eikä kehonhuoltoa. Ei usko palautusjuomiin, merkkivaatteisiin tai treenisovelluksiin. Henkinen ikä 100-vuotta. 


Noni, nyt voitte ihanat mussukat sitte mielessänne arvailla mitä tyyppiä mie edustan :D


#Se tunne kun oot just tehnyt melkei puolentunnin salitreenin: