perjantai 11. maaliskuuta 2022

Mikä siinä on..??

..että märäräiset syö ihmisen puolikuoliaaksi ihan yht´äkkiä, vaikka eivät ole aiempina kesinä olleet millään tavalla kiinnostuneita miun elimist(öst)ä? Että ulos ei uskalla mennä ilman täydellistä varustautumista? (Kuvasta puuttuu vielä laskettelulasit silmiä suojaamasta. En tiiä pystynkö ens kesänä menemään enää ollenkaan ulos, ku mäkäräiskausi alkaa!?


..Että ihmiset pelkää ja kriiseilee jostain olemattomasta asiasta, esim siitä, että 5G-verkko tuhoaa lepakoita tai korona-rokotteesta saa seurantasirun mutta samaan aikaan ei yhtään huoleta esim jäätävää vauhtia paheneva ilmastonmuutos (jota voitais hidastaa esim pitämällä yksikin kasvisruokapäivä silloin tällöin ja olemalla ostamatta halpaa kiina-krääsää/halpamaissa tuotettuja kertakäyttövaatteita..) tai se, että kännykässä on kaikki mahdolliset seuranta- ja jäljityslaitteet päällä lähtien sijaintitiedoista ja siitä, että käyttäjä antaa itsestään koko ajan tietoja esim päivittämällä profiilikuvansa milloin pride-lipulla, milloin Ukrainan väreillä ja klikkailemalla mainoksia..


..että ihmiset ottaa lemmikkejä mutta ovat kuitenki vieraantuneet niin paljon luonnosta, että eivät tajua mikä niille elukoille on normaalia? Esim koira tai kissa ei elä vegaanisella ruokavaliolla, normaali koira ei tarvitse takkia talvella, jollei ole jotenki erityisen kylmä ja koiralla kovin lyhyt karva. Sama hevosella, ei niitä tartte pukea vaan koska ihmistä paleltaa! Ja mikä oudointa, ei sitä kissan persereikää tartte peitellä millään korulla!?


..että ihmiset urpoilee kerrostalossa, eivätkä osaa ottaa huomioon muita asukkaita? Toisaalta kerrostalossa asuvat kyylät ovat oma lukunsa..


Lisäksi miuta on viimeaikoina ihmetyttäny nää perusasiat, eli miks tunkea kuntosalin pukukaapeilla siihen viereiseen kaappiin, jos koko rivi on tyhjänä? Syitä eivät ole näkösuoja(näkösuojaa on muuallakin, jos siis jännittää että joku näkee jotain, jos pukkarin ovi aukeaa) vessan läheisyys(molemmissa päissä käytävää on vessa) kaapin koko (ovat kaikki saman kokoisia) tai ympärillä oleva tila/penkki/peili tms. Kaappeihin pitää tuoda omat lukot, joten se näkyy kyllä, että mikä kaappi on varattu. Jos joku sielä nyt miettii, että olenko vaan ite tunkenu jonku viereen, niin en. Tarkistan aina, että viereiset kaapit on tyhjiä mutta aina kun palaan salilta, joku turaa (somettaa) siinä vieressä. 

Miks parhaan makuset härkikset on aina loppu ja jäljellä on vaan niitä hikisukkamakaran makusia bbq-maustettuja?

Miks ihmiset ei ylitä suojatietä reippaasti, vaan jäävät arpomaan siihen eteen vaikka auto hidastaa ja heillä on täysi oikeus jalankulkijana ylittää suojatie? Jos niin kovin jännittää, pitäisikö sitä ihan vaikka tilata taksi ja ajella sillä?

Miks kipuun ei voi ottaa kipulääkettä, vaan soitetaan 112, koska päätä särkee? Sitten suututaan, kun ei saada kyytiä päivystykseen ja sitten sielä päivystyksessä suututaan, kun sielä joutuu jonottamaan ja vaiva hoidettiin lopulta vaan buranalla..

Miks ne kivat astiat menee aina rikki mutta entiseltä työpaikalta saadut mainosmukit ne vaan kestää, vaikka mihin kivilattialle tippuisivat?

Miksi, oi miksi pahoja asioita tapahtuu hyville ihmisille..?