perjantai 14. kesäkuuta 2024

Miten torjua stressiä?

Siis jos on esim ihan sellanen kuvittellinen tilanne, että on järjestäny itelleen 48h töitä yhelle viikonlopulle ja kerkee nukkuu siinä yhteensä yhtä paljon ku mitä yhtenä normiyönä.. Ei siis sillä että tietäsin ketää nii urpoo ihmistä, joka rahan(?)himoissaan tekis moista mutta siis JOS. Eli mitä tehä, jos stressiä pukkaa? 

Toimituksen huomio tässä kohtaa, että stressiähän voi tulla myös muista syistä ku liiallisesta työstä. Esim vaikka siitä että kurkku on loppu, sairastuu syöpään tai telkkarista tulee pelkkiä uusintoja. Oli syy mikä tahansa, pitkittyessään moinen ei o hyväks. Se on toki auttanu meiän luolamiesesi-isiä selviytymään mutta koska meillä on jo Prisma, Netflix ja lämmitetyt kodit, ei meillä o sillee nii justiinsa tää perusasioiden kanssa selviytyminen. 

Asiaan, eli tässä tulee Zenin, terapeutin, melkei lääkärin, ammattityöpaikanvaihtajan, ikuisen aikuisuuden tavoittelijan, taivaanrannan taiteilijan parhaat vinkit joilla oma Zen saahaan taas tasapainoon. (Huom Zeni ja Zen, ihan sattumaa vaikka jotku kyllä uskoo siihenki, että ristimänimelläkin on vaikutusta ihmiseen..)

Noh, tässä pari vinkkiä rentoutumiseen:

1. Piirtäminen. Oon viimeaikoina löytäny tusseilla turaamisen riemun. Ostin siis riistouskiskaupassa käydessäni(metsästin sieltä terapeutille hiusväriä, en muute käy moisessa puodissa.. Harmi sinällään, koska sielä oli tositositosi hyvät valikoimat kaikkee piirrustelutavaraa!)itelleni luonnoskirjan, siis sellasen johon voi rauhassa suhertaa kaikkee. Ja tusseja. Oon nykysi iha seko, jos pääsen sellaseen kauppaan jossa on hyllykaupalla tusseja. Edes pensselit ei aiheuta miussa enää samanlaista maniaa 😁 

Mutta, suosittelen kokeilemaan. Ite oon innostunu haamutaiteesta mutta esim sosiaalisesta mediasta löytyy vaikka ja mitä esim hakusanalla "brainmassage". Siinä joko sielu lepää tai hermo menee.. 





Jooei, nää ei nyt o hienoimpia teoksia mutta jotai tähä piti laittaa.. saatte ideasta kuitenki kiinni, eikö?

2. Rannalla grillaantuminen hyvän kirjan parissa. Tähän tarttee vaan kirjan, hienon rantapyyhkeen, ehkä jonkulaiset uikkarit, jos aikoo uida (itellä toimii hyvin Wroclavista hankitut miesten uimashortsit!), aurinkorasvan, josta ei liukene koralleille vaarallisia aineita ja rannan, jossa ei o ketää muita, koska ihmiset alkaa ärsyttää nanosekunnissa. Varsinki, jos takana on kaks teiniä jotka soittaa arttu wiskari-poppia täysillä. Mutta siis noi niinku periaatteessa ihan kiva rentoutumiskeino!


3. Mene tallille ratsastamaan. Suomenhevosella jos mahdollista. Tässä jos missä ei kyllä ehi yhtää aatella mitää maailman murheita! 


4. Hankkiudu jonku sellasen hahmon luo, jolla on mahollisimman jättimäinen telkkari ja mahollisimman väkivaltasia pleikkapelejä. Mitä enemmän pääsee lyömään, sen parempi. Toimii mahtavasti usein esim työpäivän jälkeen, kun patoutuneet ihmisagressiot tarttee saaha turvallisesti purettua jonnekki. 



5. Alkoholi. Sanotaan, että raha ei tee onnelliseksi, eikä sitte varmaa alkoholikaan iloiseksi mutta kyllä ne hetkellisesti vaan auttaa kestämään arkea. Tähän käy mikä tahansa alkoholi, vaikkaki ite en lähtis miksaamaan alkoholia ja maitoa, enkä juo kaljaa. Mutta tee niinku tykkäät mutta älä juo liikaa. Isot tytöt on kertonu että sit saattaa oksettaa ja tulla paha olo. Se voi johtaa siihen että istuu esim laivan ulostulokäytävällä itkemässä, ku ei vaan jaksa. Tai parkkipaikalla. 😖


6. Suppailu. Tai ylipäätään veden äärelle hakeutuminen. En tiiä toimiiko yhtä hyvin ilman, maan ja tulen merkeillä, mutta ainaki näi ravun aikaan syntyneelle tää tekee hyvää. Vaikka alla ois kusinen Vantaanjoki, jonka pohjassa makaa yks mela.. Jos menee jokea eestaas kannattaa meloa eka vastavirtaan, ni voi sit vaa ajella kaikessa rauhassa takas 😎


7. Ystävät. Ole kuin Esa ja Vesa, soita kaverille kun siltä tuntuu. Se on hyvä se. 


Seuraavaks kerron ehkä mei juhannuksesta. Luulen että siitä on paljonki kerrottavaa. Tai sit ei. Mutta parasta, että pääsen mökille. Haluisin aina olla juhannuksen mökillä mutta oon päässy moisesta riemusta nauttimaa viimeeks joskus teininä. Eli pari vuotta sitte. Ainut miinus on että mei mökki on Kuvolassa.. Mut on siinä järvi. Jos tää ei siis o huijaus. Mut kuka huijari laittais mökkinsä sijainnin KUVOLAAN!? Niimpä..

Palaan asiaan.. Silläaikaa rakkaat lukijani STRESSITÖNTÄ KESÄÄ!