sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Hello halloween





Kyllä, koristeluiden ja muun tunnelman kanssa Halloween yltää top 3 listalle hauskoimmissa juhlissa. Joulu on tietty aika lyömätön mutta Halloween tuo kyllä mukavan tuulahduksen jotain hienoa tähän ankeeseen ja pimeeseen syksyyn.

Tänään, rakkaat lukijani, minulla on ilo ja kunnia opastaa teitä tekemään yksi kaikkien aikojen hienoin halloween-koriste. Mikä parasta, tähän pikku askarteluun löytyy helposti lähes kaikki tarvittava joka kodin tee-se-itse-varustelusta, joten todennäköisesti et joudu lähtemään edes kauppaan. Kuinka se tehdään? No minäpä kerron..

Kaikki lähtee siitä, että kutsut kavereita kylään. (Älkää vielä ihmetelkö, tää liittyy kyllä vahvasti aiheeseen!) Käyt ostamassa kaupasta pullaa ja laitat ne uuniin, jotta saat hienoisen pullantuoksun asuntoon. Sitten katat pöydän kivasti ja laitat servetit kahvikuppien alle. Kahvittelette ystävien kanssa ja kuten joka kerta, pöytää siivotessasi löydät ne perhanan hienot servetit KÄYTÄMÄTTÖMINÄ siitä kahvikupin vierestä. Niitä ei tavallaan voi enää laittaa seuraavalle vieraalle mutta ei niitä viittis oikeen roskiinkaan heittää. Tästä ongelmasta muodostui meidän tämänkertaisen askartelunurkkamme kulmakivi :D

Mitä tarvitset "Rosalinan" valmistamiseen?



-Karkkipääkallo (ei sisällä mitään erityisen hyviä namuja mutta niitä voi tässä askartelun ohessa kuitenkin kivasti napostella. Paitsi jos on päättäny alkaa vähentää sokerin syömistä, kuten minä tein pari tuntia sitten. Siinä tapauksessa kannattaa hankkia pari (kummi)lasta, jotka tuhoavat karkit puolestasi.)
-Servettilakkaa(tällä on joku hienokin nimi mutta en nyt just jaksa keksiä mikä se oli..)
-Mustaa pigmenttiä (ei o pakko olla kimröökiä, onneks!)
-Maalausnestettä
-Valkoista öljymaalia
-Pensseleitä, joista yksi on pitkäkarvainen tarkkuuspensseli, yksi tai kaksi erilaista häivintä
-Halloween-teemaisia servettejä

Halutessasi jotain, jolla suojata itsesi ja työtilasi. Tähän käy vaikka naapurin väkisin lahjoittama  muotivillapaita ja se mummon vanha pöytäliina, jonka sait perinnönjaossa. Myös sanomalehti ja kumihanskat toimivat, jos nyt mitään muuta ei ole saatavilla.

Mallissa olen käyttänyt keltaista kalloa. Näitä on saatavilla oman empiirisen kokemukseni mukaan tämän hienon värin lisäksi myös mustana, punaisena ja kirkkaana. Valitse mieleisesi väri!


Vaihe 1. 

Poista halloween-servetistä se valkoinen takaosa ja revi siitä mukavan kokoisia suikaleita. Jos sinulla ei ole halloween-teemaisia lautasliinoja, niin käytä nyt sitten vaikka niitä marimekon malleja mutta huomaa kuitenkin, että tämä vaikuttaa vahvasti lopputulokseen!

Levitä selvettilakkaa ensin suoraan kallolle ja aseta paperisuikale. Sitten vielä lakkaa päälle. Huomaa, että suikaleita ei tarvitse tasoitella turhan sileäksi, vaan pieni röpelö tuo mukavaa tarttumapintaa. 


Purkissa lukee, että lakka kuivuu n.puolisen tuntia. En tiiä missä aikakapselissa matkasin Perhe P:n kanssa metsäretkellä mutta mielestäni oltiin kyllä useampi tunti ja kotiin palatessani kallo oli vielä märkä. Eli en ota kantaa kuinka kauan lakka kuivuu, riippuen varmaan viikonpäivästä, vallitsevasta sääolosuhteesta ja omasta mielialastasi. 

Noh, vaihe 2. 

Tässäkohtaa tarvitaan häivintä ja pigmenttiä. Tää on nyt tällänen halpishäivin, ei siis mitään aitoa oravan persekarvaa. Toimi ihan hyvin eikä sen peseminen ole niin tarkkaa kun aidon harjaksen. 

Kippaa pigmenttiä johonkin(itse käytin tässä sitä pigmenttipullon korkkia, ei ehkä ihan paran mahollinen mutta ei just siihe hätää ollu muuta..) ja koska se liima ei ollu ihan kuivunu, päätin sekottaa tota pigmenttiä siihen liimaan. Että tulee niinku samaa ainetta päällekkäi. 


Sitte vaa sutimaan. Tässä kohtaa havaitsin, että pöydälle unohtamani aamukahvimuki toimi paremmin kun hyvin maalaustelineenä. Sitä ei nyt lue tuolla alussa tarvikeluettelossa mutta muistakaa tää vinkki kuitenki!



Vaihe 3.

Ota valkoista (öljy) maalia ja maalausnestettä johonki astiaan, jossa on pohja. Sudittele kalloa maalilla oman mieltymyksen mukaan:



..sitten vielä vähän sitä mustaa..


Anna kuivua jos suinkin maltat. Lopuksi viimeistele yksityiskohdat valkoisella ja mustalla ja häivytä jollain oikeella pensselillä.

Hello Rosalina, my new family member!




Ihanaa Halloweenia muruset <3



 

tiistai 13. lokakuuta 2020

Että mite meni noi niinku omasta mielestä?

 Miule on tässä viime kuukausien aikana iskeny ankee todellisuus päin näköä useammin, ku mitä aina jaksais. Ja tässäkohtaa varoitus, postaus sisältää nykyisen kotikaupunkini dissausta yksipuolisesta näkökulmasta, pikkuasioista avautumista ja ihan vaan höpöjuttuja, joilla ei ole mitään tekemistä OIKEIDEN ongelmien kanssa. Tässä tätä nyt kuitenkin tulee, eli olkaa hyvät:

Yli puolet miu kavereista, sukulaisista, tutuista ja ystävistä on muuttanu Helsinkiin, ihan vaan koska Helsinki. Miule on enemmä ja vähemmä naureskeltu, ku oon asunu millo missäkin mutta en koskaan täällä kehä III:sen vaikutuspiirissä. No nyt kun oon vuoden verran sitte majaillu tässä, niin oon tehny muutamia havaintoja:

-Kaupat. Joo, kyllä täällä on 24h marketteja(on niitä kyllä muuallaki)mutta ne on jossai vaikeessa paikassa, niissä pitää ajaa megapieneen parkkihalliin ja laahustaa puolimaratonin verran hiljasia käytäviä enneks pääsee ees murohyllylle. Se tunne, kun on ollu 12 tuntia(+ylityöt) töissä, pääsee kotiin ysiltä ja ajelee kahen pikkumarketin pihapiiriin hirveessä nälkäkiukussa ihan vaan todetakseen, että täällä lähikaupat on menny jo aikaa sitte kiinni.. Kyrpiihän se, varsinki ku oot jo maistanu sen sala-Kismetin suussas ja sit se jää saamatta. Onneks kotona on puoltoista palaa näkkileipää, joka on unohtunu kaapin perälle viime jouluna. 

-Hevosharrastus. Muualla oon aina löytäny (hienoja)hevosia, joilla harrastella ihan ilmasiks. Oon päässy kisoihin, valmennuksiin, talliporukoihin. Täällä saa ajella possujunassa puolikyrpiintyneellä tuntsarilla ja se maksaa saman verran ku..

-..Parkkisakot. Täällä ei löydy parkkipaikkaa ja jos vaikka löytyyki ja kivasti maksat sen parkkimaksunki(etkä vaan käy kääntämässä kiekkoa saadakses aina vaan uuden tunnin parkkiaikaa), se ei vielä takaa että Helsinkiläinen pysäköinninvalvoja osaa päätellä siitä lapusta milloin siu parkkiaika on alkanu. Kyllä, tämän takia käyn töissä, että voin kannattaa Vantaan kaupunkia pienillä rahasummilla. Kyllä, valitin aiheesta ja laitoin siihen vielä tilinumeronikin, että jos tää valitus ei mee läpi, haluisin miu 90 senttiä takas tästä parkkeerauksesta.. Ei, hyväntekeväisyyteen meni seki, melkei kokonainen euro. No, onneks hoitajilla on hyvät palkat ja paljon rahaa! (Eiku..)



- Monessa muussa paikassa asuessani miula on ollu takapihalla lenkkimaastoja ja luontoa. Täällä näkyy ikkunasta junarata ja läheinen luonnonpuisto on täynnä koronaa paossa olevia kaupunkilaisia, joilla on ihka uuden fjälrävenit ja järkevät coretex-kengät.

- Joku on joskus sanonu, että täällä pk-seudulla on palkoissa pk-lisä. No miu palkka senku laskee ja vuokrat nousee. Ehkä se on taas tää hoitsuala, tästähän kun ei pitäis oikeestaan maksaa ollenkaan, koska täähän on kutsumusammatti?

- "Siellä pohjosessa on niin pitkät välimatkat.." Aijaa. No siellä kyllä kulki kahen kaupungin väliä bussillaki nopeemmi, ku mitä täällä tuppukylässä pääsee ihan tästä melko lähistöltä sityn keskustaan.. Vähänkään pidempään siirtymiseen voi mennä tunti, helposti kaks.. Mutta koska Helsinki.

No hei, on täällä paljon hyvääki! Esim miu ihana perhe ja kavereita asuu lähellä. Lisäks täällä on.. Ööö.. no Ikea on yhtä lähellä ku edellisessä osotteessa :D (Kyllä, oon joskus sieltä jotai käyny ostaas.) 

Lisäks miule on tässä just kerrottu sellanen fakta, että en o kuulema oikeestaan yhtään hyvä ja luonteva lasten kanssa. Siis oikeesti, oon vahtinu niitä ku ne oli sellasi järjettömiä, mutta jalat kanto, ni sen ajan ku niitten äiti kävi lähikaupassa. Oon vieny ne yksin hoploppiin ja puistoon, oon ollu mukana leikeissä, kattonu leffaa, leiponu pipareita ja vieny uimarannalle ja nyt miule kerrottiin tässä ihan justiinsa, että kyllä Meri-täti on vaan niin paljon parempi. No hitto, sillä on KOIRA! Ehä miula o MITÄÄN mahista yrittää saaha pisteitä, ku toisella on maailmann sulosin elukka siinä lisäpisteitä tuomassa. Voisin saaha vähä jotai pientä kiriä viemällä penskat ratsastamaan mutta eikös ne o nii allergisia, että ei sekää onnistu. ETTÄ KIVAVAAN!

En tiiä johtuuko tää nyt siitä, että oon luvannu ku ne tulee miu luo yöks, ni voidaan liimata räjähtävä pääkallotatuointi suoraan otsaan vai siitä, että ohjeistin Sakkea mitä tehhää, jos leipomon täti laittaa pussiin väärän leivonnaisen. Sovittii, että mennää räjäyttää tätin postilaatikko kostoks. (Kuulema EI näin.) Ehkä parempi, että Jenni-täti jää nyt vaan oottamaan, että penskat kasvaa täysikäisiks ja sit voidaan matkustaa vaikka Pariisiin. Sen mie osaan :D


Joo. Miula on kohta vuoden verran jatkunu identiteettikriisi, joka ei ota laantuakseen. Yritän keksiä ens kerraks jotai uutta. Ehkä linkitän teille miu stand up-videon.. Oon tekemässä nimittäi uutta aluevaltausta :D

Tässä. Saatte mietii mite tää Kanadalaisen kauppakeskuksen laiva liittyy mihinkään.