sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Hello halloween





Kyllä, koristeluiden ja muun tunnelman kanssa Halloween yltää top 3 listalle hauskoimmissa juhlissa. Joulu on tietty aika lyömätön mutta Halloween tuo kyllä mukavan tuulahduksen jotain hienoa tähän ankeeseen ja pimeeseen syksyyn.

Tänään, rakkaat lukijani, minulla on ilo ja kunnia opastaa teitä tekemään yksi kaikkien aikojen hienoin halloween-koriste. Mikä parasta, tähän pikku askarteluun löytyy helposti lähes kaikki tarvittava joka kodin tee-se-itse-varustelusta, joten todennäköisesti et joudu lähtemään edes kauppaan. Kuinka se tehdään? No minäpä kerron..

Kaikki lähtee siitä, että kutsut kavereita kylään. (Älkää vielä ihmetelkö, tää liittyy kyllä vahvasti aiheeseen!) Käyt ostamassa kaupasta pullaa ja laitat ne uuniin, jotta saat hienoisen pullantuoksun asuntoon. Sitten katat pöydän kivasti ja laitat servetit kahvikuppien alle. Kahvittelette ystävien kanssa ja kuten joka kerta, pöytää siivotessasi löydät ne perhanan hienot servetit KÄYTÄMÄTTÖMINÄ siitä kahvikupin vierestä. Niitä ei tavallaan voi enää laittaa seuraavalle vieraalle mutta ei niitä viittis oikeen roskiinkaan heittää. Tästä ongelmasta muodostui meidän tämänkertaisen askartelunurkkamme kulmakivi :D

Mitä tarvitset "Rosalinan" valmistamiseen?



-Karkkipääkallo (ei sisällä mitään erityisen hyviä namuja mutta niitä voi tässä askartelun ohessa kuitenkin kivasti napostella. Paitsi jos on päättäny alkaa vähentää sokerin syömistä, kuten minä tein pari tuntia sitten. Siinä tapauksessa kannattaa hankkia pari (kummi)lasta, jotka tuhoavat karkit puolestasi.)
-Servettilakkaa(tällä on joku hienokin nimi mutta en nyt just jaksa keksiä mikä se oli..)
-Mustaa pigmenttiä (ei o pakko olla kimröökiä, onneks!)
-Maalausnestettä
-Valkoista öljymaalia
-Pensseleitä, joista yksi on pitkäkarvainen tarkkuuspensseli, yksi tai kaksi erilaista häivintä
-Halloween-teemaisia servettejä

Halutessasi jotain, jolla suojata itsesi ja työtilasi. Tähän käy vaikka naapurin väkisin lahjoittama  muotivillapaita ja se mummon vanha pöytäliina, jonka sait perinnönjaossa. Myös sanomalehti ja kumihanskat toimivat, jos nyt mitään muuta ei ole saatavilla.

Mallissa olen käyttänyt keltaista kalloa. Näitä on saatavilla oman empiirisen kokemukseni mukaan tämän hienon värin lisäksi myös mustana, punaisena ja kirkkaana. Valitse mieleisesi väri!


Vaihe 1. 

Poista halloween-servetistä se valkoinen takaosa ja revi siitä mukavan kokoisia suikaleita. Jos sinulla ei ole halloween-teemaisia lautasliinoja, niin käytä nyt sitten vaikka niitä marimekon malleja mutta huomaa kuitenkin, että tämä vaikuttaa vahvasti lopputulokseen!

Levitä selvettilakkaa ensin suoraan kallolle ja aseta paperisuikale. Sitten vielä lakkaa päälle. Huomaa, että suikaleita ei tarvitse tasoitella turhan sileäksi, vaan pieni röpelö tuo mukavaa tarttumapintaa. 


Purkissa lukee, että lakka kuivuu n.puolisen tuntia. En tiiä missä aikakapselissa matkasin Perhe P:n kanssa metsäretkellä mutta mielestäni oltiin kyllä useampi tunti ja kotiin palatessani kallo oli vielä märkä. Eli en ota kantaa kuinka kauan lakka kuivuu, riippuen varmaan viikonpäivästä, vallitsevasta sääolosuhteesta ja omasta mielialastasi. 

Noh, vaihe 2. 

Tässäkohtaa tarvitaan häivintä ja pigmenttiä. Tää on nyt tällänen halpishäivin, ei siis mitään aitoa oravan persekarvaa. Toimi ihan hyvin eikä sen peseminen ole niin tarkkaa kun aidon harjaksen. 

Kippaa pigmenttiä johonkin(itse käytin tässä sitä pigmenttipullon korkkia, ei ehkä ihan paran mahollinen mutta ei just siihe hätää ollu muuta..) ja koska se liima ei ollu ihan kuivunu, päätin sekottaa tota pigmenttiä siihen liimaan. Että tulee niinku samaa ainetta päällekkäi. 


Sitte vaa sutimaan. Tässä kohtaa havaitsin, että pöydälle unohtamani aamukahvimuki toimi paremmin kun hyvin maalaustelineenä. Sitä ei nyt lue tuolla alussa tarvikeluettelossa mutta muistakaa tää vinkki kuitenki!



Vaihe 3.

Ota valkoista (öljy) maalia ja maalausnestettä johonki astiaan, jossa on pohja. Sudittele kalloa maalilla oman mieltymyksen mukaan:



..sitten vielä vähän sitä mustaa..


Anna kuivua jos suinkin maltat. Lopuksi viimeistele yksityiskohdat valkoisella ja mustalla ja häivytä jollain oikeella pensselillä.

Hello Rosalina, my new family member!




Ihanaa Halloweenia muruset <3



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti