tiistai 24. syyskuuta 2019

Suojelusenkeli

En tiiä kuinka moni teistä uskoo Jumalaan, Jeesukseen, Saatanaan, yksisarvisiin, tarot-tulkintoihin, ennustajaeukkoihin, menninkäisiin tai suojelusenkeleihin mutta monet on sitä mieltä, että meillä kaikilla on jonkinlainen ylempi voima kulkemassa vierellä. Sitähä voi sitte tietysti miettiä, että miks se enkeli ei suojele niitä, jotka vaikka kuolee onnettomuuksissa tai muuta kauheeta? Ehkä se on sitte vaa samanlainen uskon asia, ku vaikka miks Jumala antaa kaikkee pahaa tapahtua.

Tähä vähä aiheeseen liipaten ennenku mennään noihin enkeleihin, niin onko teistä rakkaat lukijani moni havainnu, että universumissa eletään isojen muutosten ja myllerrysten aikaa? Mie ihmettelin jo hetki sitten, kuinka miu kaveripiirissä on jotenki paljo eroja, muuttoja, työpaikanvaihdoksia, asuntohankintoja ja myyntejä ja muita tälläsiä isompia asioita meneillään.. onneks on yks kihlauski, ettei mee ihan pelkäks eromeiningiks :D

Mie taian olla jotenki herkkä moiselle universumin kutsulle, ku oon ihan tulisilla hiilillä. Jotai muutosta tarttis saaha aikaan, vaikka kaikki on periaatteessa enemmän ku hyvin. Että mie kadehdin niitä ihmisiä, jotka on tienny 14 vuotiaana mitä ne tahtoo elämällään tehä, missä ne tahtoo asua, missä olla töissä ja saavuttavat sen tasaisen elon ja ovat vieläpä tyytyväisiä siihen. En tiiä. Vaikeeta.

Noo, enivei, ei miu pitäny teille nyt miu maailman ahdistuksista avautua vaan kertoo, että mistä tietää, että suojelusenkeli on lähellä tai yrittää muuten vaan ottaa yhteyttä. Eihän enkeleitä ole, eikä kummituksia, eikä peikkoja eikä Jeesusta, tietenkään mutta onhan se kaunis ajatus, että joku on lähellä, eikö?

-Höyhenet. Löydätkö joskus jostain höyhenen, jolle ei ole mitään loogista selitystä? (Tyyliin untuvatakki tai höyhentyyny räjähti just käsiin..)

-Löydätkö toistuvasti kolikoita vaikka kadulta?

-Tunnetko joskus jonkun hyvän tuoksun, vaikka et ole suihkutellut hajuvettä ja naapurikämpässäkin on ollut silakkalaatikkopäivä?

-Näyttääkö taivaalla leijuva pilvi enkeliltä, höyheneltä tai muulta mukavalta asialta, vaikka kukkaselta?

-Jääkö lapsi tai kotieläin tuijottamaan tyhjää ja mahdollisesti hymyileekin vielä itsekseen? (No, koira tai kissa tuskin hymyilee ja saattaahan se musti tai mirri tuijottaa vaikka pataan pudotettua nakkipalaa kovin intensiivisesti mutta jos mitään selittävää syytä ei ole tarjolla..)

-Oudosti käyttäytyvä elektroniikka. Meneekö tv itsekseen päälle? Valot sammuvat tai syttyvät? (Miule tapahtuu tätä aika paljon, että elekroniikka tökkii.. miu suojelusenkeli taitaa olla aika huumoriveikko??)

-Näetkö usein jotku tietyt toistuvat numerot esim 11:11, 333 tai 444? (katot kelloo aina sillo? Edessä ajavan auton rekkarissa nuo numerot, puhelinnumerossa tms? Mie näen usein numerot 13:13, siis katon usein kelloo siihe aikaa. En tiiä että onks tääki miu vinksahtaneen enkeliveikkosen huumoria vai puhdasta sattumaa..)

Nää voi siis kaikki olla joko hassua kuvitelmaa tai sitte siun suojelusenkeli yrittää ottaa yhteyttä. Enskerralla kun jotain outoa tapahtuu, pitäkäähän mieli avoimena, ei siitä haittaakaan ole ;)


perjantai 20. syyskuuta 2019

Yhdyssanojen harmoniaa..

Suomen kieli on sitten hienoa. Käykö kenenkään muun hermoon sellaset ihan järjettömät, toistuvat yhdyssanavirheet jonkun tietyn ihmisen teksteissä kuten esimerkiksi pinna sänky tai lapsi vesi?

Kyllä! Tuntuu että aivot räjähtää!


Noni, no mitä jos alettais vaan keksiä uusia hienoja yhdyssanoja noi niinku entisiä yhdistellen?

Keksin tähä nyt parit, ni voitte sitte ite vaikka jonku kosteen illanvieton yhteydessä miettiä lisää..

(huomioi, että laitoin parhaat heti tähä alkuun.. ha :D)

-leikkiPUISTOkemisti
-lapsiVESIpuisto
-raskausAIKApommi
-päiväKOTItonttu
-vaippaHOUSUpuku
-potkuPUKUpakko
-perhepäiväHOITOtahto
-lapsiLISÄkäsipari
-peräTILA-auto

no sit näitä, mitkä ei o nii hauskoja, koska eivät liity lapsiin..

-partaKONEmusiikki
-koiraKOULUterveydenhoitaja
-hallitusKAUSIflunssa
-lieteALLASbileet
-keltaNOKKAhuilu
-kyynelKANAVAristeily
-kynsiSIENIkeitto
-salaLIITTOTEORIAkoe
-kaaliMADONreikä


Hahaha. Ei mistään taas huomaa, että oon yksin kotona ja juon siideriä :D



maanantai 16. syyskuuta 2019

Parasta Portugalia(+RumaRitva)

Noniinhei, kuulkaas muruset, suosikkibloggaaajanne on ollu NIIN lomilla, että en o ehtiny päivittelemään teille aamukahvipöytälukemisia ollenkaan! Sorge mutta hei, asia korjaantuu nyt!

Ketään ei varmaa kiinnosta sen enempää miu mitkää lomatunnelmat mutta mainittakoot tässä nyt sen verran, että ihania ootte kaikki ihmiset, joita ehdin lomani aikana tavata!

Mikä tässä on nyt päällimmäisenä agendalla, on kertoo teille nousevasta matkailumaasta nimeltä Portugal. Tässä on parit kiva tietää-faktat siitä mestasta, ihan vaan jos joskus satutte matkaamaan sinne..

1. Ne tykkää kaakeleista. Voi juma että ne tykkää kaakeleista. Se on jotai ikivanhaa arabien perua.. No, onhan ne nättejä.





Jopa jonku ikivanhan linnan sisäseinissä oli kaakeleita. Tässä yks otos hevosen persiistä:



2. Koska Portugali sijaitsee rannikolla, on niillä luonnollisesti ollu tarve rakentaa jos jonkinmoista linnaketta ja linnoitusta ja vartiotornia.. Osa niistä on kouluja, osa museoita, osa armeijan käytössä ja osa vaan rapistuu ja osa on markkinoitu turisteille. Jeij. Tää eka kuva on jostai supersuositusta turistikohteesta ja tuo toinen oli Sintrassa, kalliolla kukkulalla oleva linnoitus. Siinä ois ollu Penan palatsiki ihan vaa muutama sata metriä vielä vuorenrinnettä ylös mutta tää linnotusreissu riitti siinä helteessä. Hieno paikka, ei siinä.



3. Viiniä. Viiniä. Viiniä. Viinikellarissa ei siivota koskaan, koska hämähäkit ja lepakot pitää siivouspalvelua yllä ihan ilmasiks.. Onneks ei nähty yhtään siistijää, vaikka käytii aikamoisessa luolassa.



4. Sit oli jos jonkinmoista kirkkoa ja kievaria.. Tässä parit pakolliset otokset niistä:




5. Euroopan läntisin paikka, johon pääsee kuivin jaloin. Täällä oli jokunen vuosi sitte kuollu pari turistia, kun olivat menneet tuohon kallion reunalle ottamaan täydellistä kuvaa itsestään.. Jos mie oisin tän mestan matkamuistovastaava, teettäsin sellasia magneetteja, joissa näkyis tuo majakka ja sen juurella kalliot, jonka reunalla on just putoomassa pari hahmoa selfietikku käsissä. Kauheeta, tiedän mutta niin se luonto vaan korjaa porukkaa ja toisen epäonni ois toisen rahakas matkamuisto..


6. Portugali oli myös täynnä ihania yksityiskohtia:

Kauniita katukylttejä:


merihirviö?


katutaidetta


pikkunen kattoterassi ja kannu sangriaa


joku hahmo?


Nähtiin tietty myös pakollinen löytöretkeilijöiden muistomerkki


ja Vasco da Gama my man, viimeinen leposija


Olo oli viikon reissun jälkee vähän tällänen:


Mutta hei, hieno mesta, suosittelen käymään!


Sitte tähän loppuun haluisin julistaa vielä pienen kisan.. Ihan jos ihmettelitte tuota otsikkoa, että kuka on RumaRitva? 

Noh, mie mukavana tätinä halusin tuoda siskoni pygmeille tuliaisina Portugalista jotain muuta ku turistiavaimenperät. Löysin sitte sellaset keräilylelupussit ja aattelin, että tästä lähtee..

Noh. Arvaa lähtikö?

Täten julistan kilpailun, jonka säännöt menee näin:

Yritä löytää kummilapsellesi rumempi tuliainen, kuin mitä RumaRitva on. Aikaa tämän vuoden loppuun.

Tässä vielä kuva aiheesta:


disco,disco,uuh,uuh..

Ei lisättävää.