maanantai 16. syyskuuta 2019

Parasta Portugalia(+RumaRitva)

Noniinhei, kuulkaas muruset, suosikkibloggaaajanne on ollu NIIN lomilla, että en o ehtiny päivittelemään teille aamukahvipöytälukemisia ollenkaan! Sorge mutta hei, asia korjaantuu nyt!

Ketään ei varmaa kiinnosta sen enempää miu mitkää lomatunnelmat mutta mainittakoot tässä nyt sen verran, että ihania ootte kaikki ihmiset, joita ehdin lomani aikana tavata!

Mikä tässä on nyt päällimmäisenä agendalla, on kertoo teille nousevasta matkailumaasta nimeltä Portugal. Tässä on parit kiva tietää-faktat siitä mestasta, ihan vaan jos joskus satutte matkaamaan sinne..

1. Ne tykkää kaakeleista. Voi juma että ne tykkää kaakeleista. Se on jotai ikivanhaa arabien perua.. No, onhan ne nättejä.





Jopa jonku ikivanhan linnan sisäseinissä oli kaakeleita. Tässä yks otos hevosen persiistä:



2. Koska Portugali sijaitsee rannikolla, on niillä luonnollisesti ollu tarve rakentaa jos jonkinmoista linnaketta ja linnoitusta ja vartiotornia.. Osa niistä on kouluja, osa museoita, osa armeijan käytössä ja osa vaan rapistuu ja osa on markkinoitu turisteille. Jeij. Tää eka kuva on jostai supersuositusta turistikohteesta ja tuo toinen oli Sintrassa, kalliolla kukkulalla oleva linnoitus. Siinä ois ollu Penan palatsiki ihan vaa muutama sata metriä vielä vuorenrinnettä ylös mutta tää linnotusreissu riitti siinä helteessä. Hieno paikka, ei siinä.



3. Viiniä. Viiniä. Viiniä. Viinikellarissa ei siivota koskaan, koska hämähäkit ja lepakot pitää siivouspalvelua yllä ihan ilmasiks.. Onneks ei nähty yhtään siistijää, vaikka käytii aikamoisessa luolassa.



4. Sit oli jos jonkinmoista kirkkoa ja kievaria.. Tässä parit pakolliset otokset niistä:




5. Euroopan läntisin paikka, johon pääsee kuivin jaloin. Täällä oli jokunen vuosi sitte kuollu pari turistia, kun olivat menneet tuohon kallion reunalle ottamaan täydellistä kuvaa itsestään.. Jos mie oisin tän mestan matkamuistovastaava, teettäsin sellasia magneetteja, joissa näkyis tuo majakka ja sen juurella kalliot, jonka reunalla on just putoomassa pari hahmoa selfietikku käsissä. Kauheeta, tiedän mutta niin se luonto vaan korjaa porukkaa ja toisen epäonni ois toisen rahakas matkamuisto..


6. Portugali oli myös täynnä ihania yksityiskohtia:

Kauniita katukylttejä:


merihirviö?


katutaidetta


pikkunen kattoterassi ja kannu sangriaa


joku hahmo?


Nähtiin tietty myös pakollinen löytöretkeilijöiden muistomerkki


ja Vasco da Gama my man, viimeinen leposija


Olo oli viikon reissun jälkee vähän tällänen:


Mutta hei, hieno mesta, suosittelen käymään!


Sitte tähän loppuun haluisin julistaa vielä pienen kisan.. Ihan jos ihmettelitte tuota otsikkoa, että kuka on RumaRitva? 

Noh, mie mukavana tätinä halusin tuoda siskoni pygmeille tuliaisina Portugalista jotain muuta ku turistiavaimenperät. Löysin sitte sellaset keräilylelupussit ja aattelin, että tästä lähtee..

Noh. Arvaa lähtikö?

Täten julistan kilpailun, jonka säännöt menee näin:

Yritä löytää kummilapsellesi rumempi tuliainen, kuin mitä RumaRitva on. Aikaa tämän vuoden loppuun.

Tässä vielä kuva aiheesta:


disco,disco,uuh,uuh..

Ei lisättävää.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti