lauantai 20. kesäkuuta 2020

Juhannusta

Kenellä kaikilla teillä rakkailla lukijoillani tulee aina juhannuksesta mielee juhannussima juhannussima? Tää oli siis jossai Fingerporissa varmaan ja nyt mie en pääse sen asian yli. 

Noh, ei miula taaskaan tässä ollu sen kummempaa mutta koska jokainen itseään kunnioittava sometähti(kuten minä!) tekee tietty juhannuspostauksen lukijoilleen, niin tässä tämä. Nää todelliset blogitaivaan tähtöset on tietty ollu viettämässä juhannusta niitten räppäripoikaystävien mökeillä jossai veden äärellä, jossa he ovat käyskennelleet kedolla kukkaseppele päässä, istuneet mummon vanhassa nojatuolissa ja grillanneet vegemakkaroita. Näistä on sitte ihania tilannekuvia, sellasia "huolettomia" otoksia. Taustalla juoksee vaaleatukkainen lapsi(joka ei o koskaan kiukutellu) pellavapaidassaan ja pöydällä on suomalaisia luomumansikoita.

Ha! No tässä o miu juhannus. Tää o nyt sellanen köyhänmiehen versio.

Kukkasepelettä en vielä ainaka ehtiny tekee, ehkä tänää? Mut kävin kerää ojasta villejä lupiinejaaa.. (Miettikää mielessänne tähä se piisi piisinen, ei kuitenkaa Jorma Piisinen, hän on se remontti-reiska!)
Yritin lavastaa juhannuskuvan perheen ja sangria-lasillisen kanssa mutta ensinnäkin tuo asettelu meni iha munille (miu perhe ei käyttäydy nii hyvi ku sometähtösten lapset, en tiiä miks?) ja varjoki tuli kuvan tielle koko aja. Tätä ei siis voinu julkasta muute missää somessa mutta tähä sopinee sen verran, että pääsette tunnelmaan.


Sit C tuli tähä mei luo ja otettii vähä lisää sangriaa ja pikku syömistä:


Tästä voitte havaita kuitenki Pentikin astiat ja Ultima thule-merkkiset juomalasit. Lisäksi Arabian (muumi-)kannu :D En jaksanu asetella tätä nyt sellaseks hienoks asetelmaks, koska oon iha liian suurpiirteinen sellaseen hienosteluun. Tarkkasilmäisimmät voi bongata C:n kuvasta.

Noh, sitte sitylle. Käytii päivänä eräänä ostamassa samiskengät. Oon nii onnelline, että asun taas iha hitoksee monen vuoden jälkee paikassa, jossa miula on shoppailuseuraa tarjolla iha tosta noi vaa ex tempore! On tässä tuppukyläasumisessa puolensakki..


Nuo on kivat monot, suosittelen, jos paljasjalkakengistä tykkää!

Sity-juhannus on tietty aina vähä riski siinä mielessä, että ei tiiä kuinka moni mesta on auki. Oltas menty meiän kantakapakkaan(kyllä, meillä on jo sellanen!) mutta jostai syystä rokkaritki mökkeilee keskikesän juhlan aikaan, joten mesta oli kiinni. Jatkettii vähä pidemmälle ja löydettii avoin pubi. Mikä sen parempaa ku perinteinen lonkero tarjoiltuna perustuopista, jonka olutlogo on jo vähä haalistunu. Jotenki se juoma maistuu joskus vaan niin parhaalle just näin tarjoiltuna:



Tehtii tässä ehkä pikku alottelijoiden moka ja mentii seuraavaks puistoon juomaa mei juomat. Ois tietty pitäny jatkaa vielä terdelle ja ku ne meni kympiltä kiinni, ni SIT juua ne omat kantamukset pois. Varsinki ku oli superlämmin ilta ja miula o loma. Noh, tätä se on ku tälläset yli-ikäset perheenäidit ja muute vaa tähä maailmanaikaan sopeutumattomat hahmot lähtee liikenteeseen.. Enne myö osattii tääki. 

Mut ei siinä. Nyt mie siis oon aika vakuuttunu, että tiiän mikä ja suunnilleen missä on Kaivopuisto eli "Kaivari." Siellä oli paljon teinejä, jotka kuunteli sitä yhtä väsynyttä räppäriä. Katottii yhet luennat taroista ja poistuttii paikalta..


..tähtitorninmäelle. Se on siis iha siinä vieressä. Siellä oli tollanen symppis pikku möksä, jonka ovessa lukee Ursa. Lienee joku tähtien tähystyspaikka.



Näistä kuvista ei millään välity se ihana auringonlasku, jota saatii seurata..



Noni, no kuten sanottu, mei ilta loppu ku rosee loppu. Hinauduttii kiltisti kotiin. Miule jäi tästä maagisesta juhannusyöstä käteen paljon ihania muistoja ja yks elämänohje bongattuna jostai sähkökaapin seinästä:


Miehä siis myös tulkitsen kaikenlaisia pikku merkkejä ympärilläni. Väitän olevani aika hyvä ihmistuntija, siis että pystyn haistelemaan ihmisten tunnetiloja ja oloja ja näin. Sit esim ennustan tulevan työpäiväni sujuvuutta liikennevaloista työmatkalla. Eli jos pääsen helposti vihreellä aallolla, uskon, että työpäivä menee joutuisasti ja toisaalta jos koko aja tökkii, ni se ei ennusta hyvää. 

Palattii siis C:n kanssa kotiin ja se jäi matkasta vähä aikasemmin, koska sen kotitalo tuli ekana reitillä vastaan. Mie jatkoin vielä vajaan kilsan verran yksin ja kuinka ollakkaan ihan melkei jo kotipihassa miule valkeni miu elämän tosiasia ja se, miks en jotenki meinaa sopeutua tänne:



Siinä se oli selitys, suoraan nenän eessä :D Yritän tässä nyt loman aikana päässä jotenki linjalle.. Tuun sit raportoimaan miten se menee.

Nyt mie meen kastelee miu siskon kukkaset. Se valtuutti miut tekemää tän asian juhannuksen aikana, kun ite meni mökille. Oon iha ripulilla tän vastuun kanssa. Kerron ehkä teille huomenna mite meillä meni ja voitinko C:n frisbeegolffissa! :D





perjantai 12. kesäkuuta 2020

"Mikään ei ole ääretöntä paitsi..

..avaruus ja ihmisten tyhmyys, enkä ole ensimmäisestäkään aivan varma."

-Albert Einstein-

Oon Albertin kaa kyllä samaa mieltä. Miula o lisäks se etulyöntiasema, että oon nyt vähä pidemmällä tässä ihmismaailmassa mitä Albert, vanha kuomani, oli aikoinaan. Hänhän on siis kuollu jo joitakin vuosia sitten mutta mie oon vielä täällä.

Avaruudesta ei vieläkään paljon tiedetä mutta varmaan kuitenki enemmän ku hänen elinaikanaan. Ihmisten typeryydestä sen sijaan tiedetään vieläkin enemmän!

Miula on tässä nyt pari hermoja raastavaa esimerkkiä..

Turvatalo. Ei siis mikään panssaroitu, luoteja läpäisemätön bunkkeri, vaan ihan täällä tuppukylän peltoaukealla sijaitseva luhtitalo, joka on rakennettu varmaan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan niin turvalliseksi, ettei nykyihminen vaan vahingossakaan satuta itseään:

Hella: Se o joku hienostohella, sellanen, jossa ne levyt on upotettu sinne sisään. Sitte siinä on..tadaa.. KOSKETUSNÄYTTÖ! Se, kuten kaikki kosketusnäytöt toimii sillo ku sitä sattuu huvittamaan. Yleensä se hella menee ihan kiltisti päälle mutta sitte jos siihen säädölle tippuu esim vesipisara, se alkaa eka piipittää hätääntyneenä ja sitten se.. tekee mitä? Arvatkaa? Aivan oikein, SE SAMMUU! Koska onhan se nyt turvallisuusriski, jos vaikka nostat kattilan kannen ja siitä tippuu tippa sitä höyrystynyttä vettä siihen liedelle. On se parempi, että hella ihan vaan sammuu tässä kohtaa, jotta ei tapahdu tulipaloa. Tai jotain kaasuräjähdystä vaikka kyseessä onki kai ihan vaa sähköllä toimiva (tai siis "toimiva") kapistus?

Hauskinta tässä kaikessa on se, ettei se paskiainen suostu menemään uudestaan päälle, ennenkun oon kuivannu sen näppäimistön, omat sormeni, tanssinu lepyttelytanssin, kiertäny kämppää ympäri kolmesti pelkkä Tapparan tosifanien reikänen hikisukka vasemmassa jalassa ja menettäny hermoni. Siinä kohtaa vesi ei enää kiehu ja joudun alottaa kaiken alusta mutta OMPAHAN VAAN NIIN MAAN SAAKELIN TURVALLISTA! Kyllä, vihaan ruoanlaittoa, eikä tää paskiainen tee siitä yhtää miellyttävämpää. Mutta ku se on nii muodikas ja turvallinen kodinkone..

Ulko-ovi. Joillekki turvaovi vois tarkottaa jämäkkää ovea kunnon lukolla. Meillä se tarkottaa sitä, että saat olla varsinainen järjen jättiläinen ennenku keksit, miten se ovi menee lukkoon. Et siis voi vahingossakaan lukita itseäsi oven ulkopuolelle, sillä oven lukitseminen jopa halutussa tilanteessa (esim että oot lähössä terdelle) on haastavaa ja tarvitsee erityistä huomiokykyä asian tiimoilta.

Vessan hanasta ei tuu kuumaa vettä. Ei edes sen verran lämmintä, että sais ripsivärit pestyä. Ja se lähtee siis ihan 38-asteisella vedellä, että tässä ei haeta nyt mitään kiehuvan kuumaa puroa.. Halutessasi edes vähän lämpimämpää vettä, täytyy hanaa pitää toisella kädellä ääriasennossa vasemmalle. Heti ku siitä päästää irti, hana ponnahtaa takaisin keskelle ja vesi jäähtyy nanosekunnissa. Ei sillä, mie pystyn kyllä roikkumaa toisella kädellä hanan kahvassa ja pesemää naamaani toisella mutta sääliks käy jos tähä joskus muuttaa joku kädetön henkilö. Tai siis sellanen, jolla on vaan yks käsi käytössä. Noh, hän käyttää ehkä sitte ripsaria, joka lähtee kylmälläki vedellä..

Tietty saunan kiuas toimii ajastimella, kahvinkeitin sammuu enneks ehtii toista kupillista kaataa mukiin ja öljynä purkin pohjalla on miu maalausneste, jossa on sellanen perhanan TURVAkorkki, joka ei lähteny auki muute ku väkivallalla. Saksilla oli osuutta asiaan.

Mutta onhan se ihan kiva että ihmiset on turvassa. Tässä tulee vaan mieleen, että myö vaikutetaan siihen kuuluisaan luonnonvalintaan, joka normaalioloissa korjais sellaset vähä vähälahjasemmat yksilöt.. Ehkä se johtuu just tästä, että ihmiskunnasta on tullu entistä tyhmempi!?

Muita esimerkkejä mainitakseni, niin roskaus. Joka viikonlopun ja varsinki erityistapahtumaviikonloppujen jälkee saa lukee lehdestä, miten puistossa oli niin paljon roskaa että edes kanadan hanhet ei mahtunu nurmelle kakkaamaan. Tää on yks asia, jota mie en ymmärrä. En vaan mitenkään. Miusta ne puistot vois jättää viikoks siihen kuntoon ja kattoo kui moni haluis seuraavana viikonvaihteena tulla sinne istuskelemaan.. Siitä varmaan sit vaa syytettäis kaupungin työntekijöitä, kun eivät ole hoitaneet hommiaan. *huokaus*

Ah, miula ois niiin paljon asiaa vielä tähä liittyen mutta nyt miu pitänee rauhottua. Tein äske ruokaa ja jännitin sammuuko hella. Ei sammunu mutta n.15min sen jälkee ku olin jo saanu safkan tehtyä, se alotti sen piipittämisen. Sille saattaa käydä joku onnettomuus lähitulevaisuudessa.. Josta sain hyvän aasinsillan siihen, että mie en oikeesti pidä itseäni väkivaltasena ihmisenä. Miu mielestä kaikessa pätee se sääntö, että väkivalta alkaa siitä mihi viisaus loppuu. Tajusin kuitenki yks päivä, että jos tapaisin jossai jonku henkilön, joka kertois ihan suoraan esim ottavansa kesäkissoja tyylillä: "Joo, me otetaan joka kesä tonne mökille yks pentu ja päästetään sitten se syksyllä vapaaksi, kyllähän se siellä luonnossa pärjää." Saattaa olla, että miu viisaus loppuis siinä kohtaa..

Ah, kiitos kaikille jotka luitte tän avautumisen. Tässä ei ollu mitää järkee mutta helpotti. Ehkä ens kerralla tulee ihmisten tyhmyys osa 2 tai sitte kokemuksia tuppukylän mattolaiturilta.

Tässä vielä miu tunnelmia: