perjantai 12. kesäkuuta 2020

"Mikään ei ole ääretöntä paitsi..

..avaruus ja ihmisten tyhmyys, enkä ole ensimmäisestäkään aivan varma."

-Albert Einstein-

Oon Albertin kaa kyllä samaa mieltä. Miula o lisäks se etulyöntiasema, että oon nyt vähä pidemmällä tässä ihmismaailmassa mitä Albert, vanha kuomani, oli aikoinaan. Hänhän on siis kuollu jo joitakin vuosia sitten mutta mie oon vielä täällä.

Avaruudesta ei vieläkään paljon tiedetä mutta varmaan kuitenki enemmän ku hänen elinaikanaan. Ihmisten typeryydestä sen sijaan tiedetään vieläkin enemmän!

Miula on tässä nyt pari hermoja raastavaa esimerkkiä..

Turvatalo. Ei siis mikään panssaroitu, luoteja läpäisemätön bunkkeri, vaan ihan täällä tuppukylän peltoaukealla sijaitseva luhtitalo, joka on rakennettu varmaan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan niin turvalliseksi, ettei nykyihminen vaan vahingossakaan satuta itseään:

Hella: Se o joku hienostohella, sellanen, jossa ne levyt on upotettu sinne sisään. Sitte siinä on..tadaa.. KOSKETUSNÄYTTÖ! Se, kuten kaikki kosketusnäytöt toimii sillo ku sitä sattuu huvittamaan. Yleensä se hella menee ihan kiltisti päälle mutta sitte jos siihen säädölle tippuu esim vesipisara, se alkaa eka piipittää hätääntyneenä ja sitten se.. tekee mitä? Arvatkaa? Aivan oikein, SE SAMMUU! Koska onhan se nyt turvallisuusriski, jos vaikka nostat kattilan kannen ja siitä tippuu tippa sitä höyrystynyttä vettä siihen liedelle. On se parempi, että hella ihan vaan sammuu tässä kohtaa, jotta ei tapahdu tulipaloa. Tai jotain kaasuräjähdystä vaikka kyseessä onki kai ihan vaa sähköllä toimiva (tai siis "toimiva") kapistus?

Hauskinta tässä kaikessa on se, ettei se paskiainen suostu menemään uudestaan päälle, ennenkun oon kuivannu sen näppäimistön, omat sormeni, tanssinu lepyttelytanssin, kiertäny kämppää ympäri kolmesti pelkkä Tapparan tosifanien reikänen hikisukka vasemmassa jalassa ja menettäny hermoni. Siinä kohtaa vesi ei enää kiehu ja joudun alottaa kaiken alusta mutta OMPAHAN VAAN NIIN MAAN SAAKELIN TURVALLISTA! Kyllä, vihaan ruoanlaittoa, eikä tää paskiainen tee siitä yhtää miellyttävämpää. Mutta ku se on nii muodikas ja turvallinen kodinkone..

Ulko-ovi. Joillekki turvaovi vois tarkottaa jämäkkää ovea kunnon lukolla. Meillä se tarkottaa sitä, että saat olla varsinainen järjen jättiläinen ennenku keksit, miten se ovi menee lukkoon. Et siis voi vahingossakaan lukita itseäsi oven ulkopuolelle, sillä oven lukitseminen jopa halutussa tilanteessa (esim että oot lähössä terdelle) on haastavaa ja tarvitsee erityistä huomiokykyä asian tiimoilta.

Vessan hanasta ei tuu kuumaa vettä. Ei edes sen verran lämmintä, että sais ripsivärit pestyä. Ja se lähtee siis ihan 38-asteisella vedellä, että tässä ei haeta nyt mitään kiehuvan kuumaa puroa.. Halutessasi edes vähän lämpimämpää vettä, täytyy hanaa pitää toisella kädellä ääriasennossa vasemmalle. Heti ku siitä päästää irti, hana ponnahtaa takaisin keskelle ja vesi jäähtyy nanosekunnissa. Ei sillä, mie pystyn kyllä roikkumaa toisella kädellä hanan kahvassa ja pesemää naamaani toisella mutta sääliks käy jos tähä joskus muuttaa joku kädetön henkilö. Tai siis sellanen, jolla on vaan yks käsi käytössä. Noh, hän käyttää ehkä sitte ripsaria, joka lähtee kylmälläki vedellä..

Tietty saunan kiuas toimii ajastimella, kahvinkeitin sammuu enneks ehtii toista kupillista kaataa mukiin ja öljynä purkin pohjalla on miu maalausneste, jossa on sellanen perhanan TURVAkorkki, joka ei lähteny auki muute ku väkivallalla. Saksilla oli osuutta asiaan.

Mutta onhan se ihan kiva että ihmiset on turvassa. Tässä tulee vaan mieleen, että myö vaikutetaan siihen kuuluisaan luonnonvalintaan, joka normaalioloissa korjais sellaset vähä vähälahjasemmat yksilöt.. Ehkä se johtuu just tästä, että ihmiskunnasta on tullu entistä tyhmempi!?

Muita esimerkkejä mainitakseni, niin roskaus. Joka viikonlopun ja varsinki erityistapahtumaviikonloppujen jälkee saa lukee lehdestä, miten puistossa oli niin paljon roskaa että edes kanadan hanhet ei mahtunu nurmelle kakkaamaan. Tää on yks asia, jota mie en ymmärrä. En vaan mitenkään. Miusta ne puistot vois jättää viikoks siihen kuntoon ja kattoo kui moni haluis seuraavana viikonvaihteena tulla sinne istuskelemaan.. Siitä varmaan sit vaa syytettäis kaupungin työntekijöitä, kun eivät ole hoitaneet hommiaan. *huokaus*

Ah, miula ois niiin paljon asiaa vielä tähä liittyen mutta nyt miu pitänee rauhottua. Tein äske ruokaa ja jännitin sammuuko hella. Ei sammunu mutta n.15min sen jälkee ku olin jo saanu safkan tehtyä, se alotti sen piipittämisen. Sille saattaa käydä joku onnettomuus lähitulevaisuudessa.. Josta sain hyvän aasinsillan siihen, että mie en oikeesti pidä itseäni väkivaltasena ihmisenä. Miu mielestä kaikessa pätee se sääntö, että väkivalta alkaa siitä mihi viisaus loppuu. Tajusin kuitenki yks päivä, että jos tapaisin jossai jonku henkilön, joka kertois ihan suoraan esim ottavansa kesäkissoja tyylillä: "Joo, me otetaan joka kesä tonne mökille yks pentu ja päästetään sitten se syksyllä vapaaksi, kyllähän se siellä luonnossa pärjää." Saattaa olla, että miu viisaus loppuis siinä kohtaa..

Ah, kiitos kaikille jotka luitte tän avautumisen. Tässä ei ollu mitää järkee mutta helpotti. Ehkä ens kerralla tulee ihmisten tyhmyys osa 2 tai sitte kokemuksia tuppukylän mattolaiturilta.

Tässä vielä miu tunnelmia:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti