lauantai 17. heinäkuuta 2021

Vandaalit Vallisaaressa

..vai mikä siinä on, että kaikki kiva siellä on kielletty? Vallisaaressa siis.

No, alotetaampa nyt ihan alusta. Tilanne oli siis se, että lähdettii miu vapaapäivillä viettämään laadukasta parisuhdeaikaa kehä kolmosen sisäpuolelle, siis sinne mistä päästii just vasta hetki sitte pois. Joku sadomasokismin muoto se kai vetää aina vaan takas sinne suunnalle. Tai voi se olla että ne on ne kaverit jotka vetää sinne? Joo, saattaa olla kyse siitäki. Enivei, meillä oli yks ilta aikaa keksiä tekemistä Helsingissä iha vaa kahestaa, koska kaikki mei ystävät vietti perhelaatuaikaa tai olivat töissä. 

Istuttii sitte siinä ison kirkon portailla ku parhaatki turistit ikään(en ookkaa aiemmi moista harrastanu, ni tulipa seki nyt koettua! Kovin ovat jyrkät rappuset.) ja mietittii mitä tehtäis. Ei keksitty mitää. Ihan nyt täytyy rehellisesti ihmetellä, että mikä hitto turisteja vetää sinne kirkkoaukiolle/kauppatorille? Lopulta päädyttiin Helsingin kaupunginmuseoon(?) jossa oliki sitte onneks iha mielenkiintosia näyttelyitä ja vieläpä ilmaseks :) Lisäks hyvää turistitunnelmaa lisäs yhen kahvilan sisäpiha, jossa hais viemärille. Siis sillee niinku jossai isoissa Euroopan kaupungeissa haisee. 

Noh, seuraavana päivänä päätettiin, että nyt kyllä jotai äksöniä! Koska Suomenlinna on niin nähty, niin päädyttiin Vallisaareen. Se on joku entinen armeijan tukikohtalinnoitussalainenpaikka, joka on avattu suurelle turistimassalle joitain vuosia sitten. Vallisaareen pääsee lautalla, joka lähtee kauppatorin kupeesta, kauppahallin edestä. Kauppahalli on se rakennus, joka näyttääki iha kauppahallilta, eli et voi eksyä! Lauttaliput voi ja kannattaaki ehkä ostaa etukäteen netistä. Hinta on sama kun tosta laiturista ostaessa mutta netistä ostaneet pääsee ekana laivaan, joten suosituimpaan ajankohtaan voi olla mahdollista, että et mahdu mukaan haluamaasi aikaan. Meillä oli lähtö 10:30 ja paluu 13:30(ne piti myös erikseen merkitä lippuja ostaessa. Paluun esim pysty jättää kyllä avoimeks mutta sama homma, jos tahtoo johonki tiettyyn aikaan sinne ja takas, niin kannattaa merkata suoraan haluamansa kellonajat) tuo aika riitti enemmän ku hyvin omatoimiseen paikkaan tutustumiseen. 

Näistä maisemista lähdettiin


Johtunee paikan historiallisesta aiemmasta käyttötarkoituksesta, niin kyllähän vaan siellä kaikki (kiva) oli kielletty! Tätä perusteltiin sillä, että puskissa saattaa olla jäljellä miinoja, ruumiita tai merirosvojen aarteita ja tälläiseen törmätessään vois perusturisti olla vähän ihmeissään, joten parempi että pysyvät merkityillä reiteillä..

Jos meette Vallisaareen vierailulle, niin ottakaa sellanen Vintiöiden kesämies-asenne ja hokekaa itsellenne mitä ette saa tehdä..

Tällä paikalla ukkosella oleilu kielletty



puun alle jääminen kielletty


ankkuroituminen tähän laituriin kielletty


putoaminen kielletty


pääsy kielletty, lapsen irti pitäminen kielletty


kaivaminen, tulenteko ja grillaaminen kielletty


stop-merkkejä oli pitkin niittyjä


Kaikkia mielenkiintosia rakennuksia sai ihailla vaan ulkoa, harmi. Oisin niin esim halunnu mennä tonne sisälle:


liekö tuo on jonku hauta?


Hieno linnake, jonka joku, varmaan Aleksanteri jotain, rakennutti pojalleen kesäpaikaksi. Nyt sielä toimii tämän kesän ajan taidenäyttely, joka meni ainaki allekirjottaneelta pikkusen yli hilseen :D



Maisemat on hienot joka suuntaan, myös Suomenlinnaan, jos se kuitenkin vähän vielä houkuttelee.



Rantakallioon oli takertunu vähä merenneidon tukkaa. Jos näette jossain puolikaljun Arielin niin älkää sitte naurako sille!

                                                 

Vallisaaressa on eripituisia tarkoin merkittyjä reittejä, joita pitkin voi kuvitella tallustelevansa Aleksanterin ja suomen armeijan jalanjäljissä. Omatoimisesti voi siis huoletta kuljeskella, kunhan noudattaa kieltokylttejä. Saaresta enemmänkin kiinnostuneen kannattaa varmasti lähteä opastetulle kierrokselle virallisen oppaan mukaan. Ainakaan yhden avoimen oven edessä istunut, maskien käytöstä muistuttamaan palkattu kesätyttö ei osannut kertoa kyseisen rakennuksen historiasta yhtään mitään. :D

Ihan käymisen arvoinen paikka, jos Lintsi, Ateneum, Amos rex, kansallismuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Heureka, Suomenlinna, luonnontieteellinen museo, Kiasma, Finnkino, Stockmann, Forum ja mitä näitä virikkeitä Helsingissä nyt onkaan, on jo nähty. (Voi kun pääsis kohta taas matkustamaan maailmalle, ei tästä tuu enää yhtää mitää..!)

Sellanen vinkki vielä, että jos ootat kotimatkalauttaa ja käyt siinä rannassa nauttimassa virvokkeita, niin varmista, että kesätyttö ei myy siule mitään laittiversiota haluamastasi juomasta. Maistuu nimittäin IHAN HIRVEELLE!


Mitä paikkoja haluisitte, että testaisin seuraavaks? Henkilökohtasesti miuta kiinnostais Uusi seelantia ja Kreikan saaret..









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti