tiistai 14. kesäkuuta 2022

Paavo tuli perheeseen

Klikkiotsikko: 

Paavon pitkä matka päättyi ja uusi elämä alkoi, lue kuinka perhe otti hänet vastaan!

Zenin puolen(nälkä)vuoden odotus palkittiin, kun hänen joulukuussa hankkimansa hybridimopedi saapui viimeinkin pitkän merimatkan uuvuttamana Hankoon ja lopulta Toyota Kaivokselan pihaan. Sieltä se noudettiin eilen uuteen kotiinsa Saloon, Varsinais-suomeen. "Kaikki meni hienosti, kävimme Vantaalta lähtiessä pienen lenkin Lahden kautta ja ennen viimeistä kotimatkarutistusta keräsimme vielä hieman voimia siskon luona Siltamäessä, jossa Paavo sai totutella uuden auton elämään isomman ja viisaamman Corollan takapuskuria haistellen. Uskon että meille tulee paljon riemukkaita ja huolettomia kilometrejä." Jenni toteaa hymyillen.

Kaikki alkoi siitä, että Pösö pääsi viimein paremman omistajan hoiviin. "Minulla oli alusta asti tunne, että meitä ei ole tarkoitettu toisillemme." Jenni pohtii ja jatkaa sitten: "Sain Pösöön kaikenlaisia outoja ominaisuuksia, joita en halunnut. Uskon tämän johtaneen siihen, että väärä auto ja kuski yhdistyivät ja autoilu-universumi meni siksi hieman sekaisin."

Universumia varisuttanut asia saatiin onneksi korjattua, kun Kamuxin mukava täti otti Pösön hellään huomaansa, maksoi rahat tilille ja Jenni tuhlasi ne samana päivänä luotettavaksi kerrotun Toyotan käsirahamaksuun. Jo vuodenvaihteen tienoilla oli tiedossa, että toimitusaika tulisi olemaan useita kuukausia, vaikka tuolloin elettiin vielä aikaa jolloin Venäjän hölmöily oli vain utopistinen ajatus harmaassa usvassa. Kaikenlainen hintojen jojoilu, Ukrainan hätä, elämän eliksiirin hukkaanvaluminen ja Itämerellä nähty hirviö vaikuttivat kuitenkin omalta osaltaan vielä siihen, että auton saapuminen viivästyi sovitusta. (Mukava autokauppiasmies varoitteli kyllä että näin voi käydä, ei siinä mitään..)

Osittain jo Salon joukkoliikenteeseen ja potkulautojen kätevyyteen tottunut Jenni oli silti iloisesti yllättynyt, kun Mukava Toyota-mies soitteli, että auto on selvinnyt merimatkasta ja rantautunut Hankoon. Mikä helpotus! 

Kun noutoajankohta lähestyi ja auton rekisterinumero selvisi, alkoi kova pohdinta miksikä häntä alettaisiin kutsua. Toisin kuin lasten nimissä, autojen kutsumanimi ei ole yleensä mikään suuri ja varjeltu salaisuus. Jenni ei tehnyt tässä poikkeusta vaan viestitteli jo heti kättelyssä perheelleen, että "Meppi on noudettavissa kaivokselasta, kohta autoillaan!" Meppi tuli tietysti auton rekkarissa olevista kirjaimista E ja U. 

Hybridi jökötti hallissa pelokkaan mutta kuitenkin luottavaisen ja uteliaan oloisena vastaavan näköisen ja värisen Yariksen vieressä. Myyjä ajoi sen näppärästi ulos hallista (tämä lienee joku vakuutusasia, jos siinä 6 metrin matkalla asiakas vaikka törmäis johonki toiseen autoon tms?). Tässä kohtaa Jennille alkoi kuitenkin selventyä ettei tämä mopo ollut kyllä Meppiä nähnytkään! "Siinä se ajatushautomo lähti muhittelemaan lähes välittömästi kun oli istuttu etupenkeille." Jenni miettii ja jatkaa: "Tulos oli, että koska EU:sta tulee mieleen se, ettei sillä ole presidenttiä ja kuka olisikaan maailman suurin wanna be-pressa? No PAAVO tietysti! Eli, saanko esitellä, Toyota Yaris Cross hybrid, eli tuttavallisemmin Paavo (Väyrynen)"

Kuten sanottu, pieni autoraukka oli vielä melko leimautunut muihin Yariksiin, jotka olivat tulleet samalla laivalla Japanialasta (vai mistä nää nyt sitten tulevatkaan.) Paavo tuntui olevan kuitenkin urhea nuori auto ja sopivan uuden perheensä jäseneksi aivan helposti. Se helähti käyntiin ääntäkään päästämättä ja suoritti valtatiellä kuin isompikin auto. Tästä on hyvä jatkaa, kunhan opitaan tuntemaan toisemme kunnolla, Jenni jatkaa hymyillen. "Autoa pitää toki muokata omaan käteen sopivaksi. Ensin otetaan kaikki turhat höpötykset off-asetukselle. Tälläisiä ovat esim muistutus takapenkistä (kyllä, siis kojelautaan ilmaantuu teksti ajon päätteeksi: "tarkista takapenkki"!? Liekö Japanilaisilla äideillä niin kiire, etteivät muista muuten kerätä lapsiaan ja kauppakassejaan vai mikä..), kaistavahti ja automaattisesti päälle menevät pitkät valot. Onhan tuossa sitten myös muitakin hassuja juttuja, kuten automaattinen käsijarru, ratinlämmitin ja kaikenlaisia ajovakauttimia ja mukauttimia mutta mahtuuha näitä tähän maailmaan. Ainakin toistaiseksi. 


"Ohjekirjaan oli hyvä alkaa tutustumaan jo ensimmäisen paniikkikusitauon aikana"


"Japanialaisissa autoissa on kovin paljon kaikenlaista nappulaa. Ranskalaiseen yksinkertaiseen tyyliin tottuneelle tässä on aika paljon opeteltavaa."



Uudet Reiskan aurinkolasit, jotka tuli ostettua mielenhäiriössä työkaverin lievän painostuksen innoittamana, sopivat oikeastaan aika hyvin autoilulaseiksi. Paavo ja Reiska sopivat yhteen niin väreiltään, kuin aikuiselta olemukseltaan.


Ekana yönä vähän jännitti kiusaavatko muut autot pikku-Paavoa parkkiksella mutta hyvin ne tuntuivat tulevan juttuun!
 


Kuvat: Jennin perhealbumi, kitisevä kakkiainen II

Tuun ehkä kesällä kertomaan miten Paavolla menee :D Ainakin road trip pohjoiseen on suunnitteilla. Näillä bensan hinnoilla on kiva että Paavo kulkee osan aikaa sähköllä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti