lauantai 11. kesäkuuta 2022

Siitä vanhenemisesta vielä..

 Kyllä, tästä vanhenemisaiheesta on ollu ennenki juttua ja nyt taas. Oon miettiny tätä suurta filosofista kysymystä eri kanteilta ja aion jakaa teille nyt miu ajatuksia..

Ajatus 1

Vanhenemiseen liittyviä ankeita asioita:

-Etit kenkiä ja sen sijaan että ostasit sellasia, jotka näyttää kivalta, etit ergonomisesti oikeanlaisia, riittävän leveitä, ei saa olla yhtään korkoa ja materiaalinkin pitäis olla kestävää ja pestävää. Eli siis mummokalsarien väriset docktor brinkman-terveyssandaalit alkaa olee se ainut vaihtoehto.. Voit ainoostaan leikitellä ajatuksella "soljella vai kannan takaa menevällä kumilenkillä".. 🙈 

-Edelliseen liittyen, vietät tuntikausia aikaa netissä, ei suinkaan tv-sarjoja katsellen, vaan yrittäen löytää sopivaa varvastukea, joka estäisi (vasara)varpaiden keskinäisen muhittelun ja vaivaisenluun pahenemisen. Jaaa, tadaa, toim.huom. mie löysin kuin löysinki sellasen! Paketissa tuli kaks kappaletta, ei molempiin räpylöihin. Siinä on kolmen varpaan mentävät rei'ä ja ne joustaa sillee mukavasti, että miunki käyrävarpaat mahtuu! Voi sitä kitinän määrää kuulkaas lukijani, ku oon nyt jokusen päivän näillä taapertanu. Miu varpaat o iha kriisissä, pieni suolakurkku olemattomassa otsassaan kasvaneena, kauhuissaan aiheesta, että he eivät pääse enää hinkkaamaan toinen toisiaan vasten! Kaks niistä aikoo ilmeisesti kasvaa sitte kieroon mutta menkööt :D Kostona tästä tunsin yks ilta nukkumaan käydessä kovaa kuumotusta jalkapohjissa. Siis sellasta niinku ois roikottanu räpylöitä kiukaan päällä ja heittäny löylyä. Olin iha paniikissa että nytkö se kuolema korjaa mutta pikaisella guuglettelulla totesin, että se johtu(nee)jostai hermoasiasta. Varpaiden kosto siis :D

-Parasta ennen-päivämäärät tulee vastaan. Esim en voi enää mennä armeijaan, eikä pitkää opiskelua vaativa ammatinvaihtokaan oikee enää tuu kysymykseen. Jos nyt alkais hakee lääkikseen ja pääsis yheksäntenä vuonna säälistä sisään, vois erikoistua suoraan eläkkeelle! Ei huono toisaalta..


Ajatus 2

Vanhenemiseen liittyviä huolestuttavia asioita:

-Osalla ystävistä on lapsia. Ite en siis o ikinä moisia halunnu osittain huonojen geenieni, itsekkään asenteeni, toisaalta maapallon ylikansoituksen ja lopullisena niittinä synnärillä näkemieni asioiden takia. Mutta mitäs sitte ku oon vanha eikä miula o ketää itseäni nuorempaa lähiomaista hoitamassa miu asioita? Joku nostorobotti tulee hinaamaa miu ruumista hästens-sänkyni ja hiuslakasta harmaan makkarin seinäni välistä. Mitä jos siitä robotista loppuu patteri just sillo? Kuka miule käy kaupassa? Mitä jos se robotti ei erota luomumansikkaa tavallisesta? 

-Mitä jos miu muisti heikkenee nii pahasti, että muutan vahingossa takas Kouvolaan??? (pahin pelkoni..)

-Henkivakuutusta ei noin vaan enää saakaan, ei ainakaan kovin halvalla. 

-Pitkistä lentomatkoista tulee riskejä, koska veritulppa. Liukkaasta säästä tulee riski, koska lonkkamurtuma. Liiallisesta auringonvalosta tulee riski, koska ihosyöpä. TV:n katselusta tulee riski, koska psyyke ei kestä sitä kakkaa jota sieltä tulee ja suoratoistopalveluiden sarjoissa on joko liian kauniita tai liian ankeita ihmisiä. Marjametsään menemisestä tulee riski, koska muisti heikkenee ja eksymisvaara.. Elämästä tulee niin kovin riskialtista!


Ajatus 3

Vanhenemiseen liittyviä huvittavia asioita:

-Alat nähdä vitaepro-mainoksen potentiaalin ja huomaat salaa vähän uskovasi niihin ihmisii, jotka kertoo saaneensa avun moisesta ihmevalmisteesta. Yllätät itsesi miettimästä pitäisikö tilata kokeilujaksopaketti :D Sitä alkaa myös tiedostaa ruokavalintojaan enemmän. Eli aiemmin mars-patukka ja kuppi kahvia oli ihan hyvä lounas, nykyisin sitä tulee miettyä tarkemmin, että pitäiskö sitä kahvinjuontia kuitenkin vähän vähentää..

-Mitä vanhemmaksi tulee, sen tärkeempää on esim alkossa miettiä mikä olis hyvää viiniä ja onko siideri "aitoa" vai vaan sokerilientä, jota siideriksi kutsutaan (koska sitä ei o vielä keksitty kieltääkään niinku vaikka feta tai turkkilainen jugurtti tai voimariini). Pelkkä kaunis etiketti tai hieno pullo ei enää sillee riitä, vaan sitä ottaa mieluusti sen viinin, jonka tietää maistuvanki hyvältä. Että ihan vaan pelkkä alkoholi ei riitä syyks.

-Siinä missä aiemmin reissuun lähtiessä suurin huoli oli muistaako pakata kaikki eriväriset rajauskynät ja korvikset, nykyisin pakkaa ensimmäisenä lääkedosetin ja pieruverkkarit.

-Voi ostaa silmälasiliikkeestä Rayban-arskat, siis sellaset aikuisarskat (jos ois ollu tyylii jotai sammakkokuosisia tai ilosen pinkkejä, oisin ottanu ne mutta oli vaan tylsiä mustia. Ja toki sit jotai anjamummo-tiikerikuosia mutta iha NIIN vanha mie en vielä ole!) ja tämä on siis ihan ok, olen niin aikuinen jo. 

-Ei enää tartte varsinaisesti miettiä miltä näyttää, koska kotioloissa näyttää joka tapauksessa krapulaiselta Mikko Meriahvenelta, eikä sitä lookkia peitä mikään meikki maailmassa. Antaa siis mennä vaan. 


Emmietiiä onks tää hyvä vai huono juttu. Siis aikuistuminen. Tai vanheneminen. 😵Löysin tästä miu blogiohjelmasta hymiöt, toivottavasti ne näkyy teillekki. Tääki on yks sellanen vanhuuden merkki, kun joutuu lukemaan lehdestä, että "tiedätkö mitä mikäkin hymiö tarkoittaa". No en tiedä, eikä kiinnosta mitä ne kellekki tarkottaa. Jos joku nyt vielä sielä miettii että teinien maailmassa pääkallohymiö tarkottaa jotain tiettyä asiaa, niin MIUN viestintämaailmassa se on vastaus kaikkeen. 💀 

Aijoo, tässä oli nyt paljon tuotemarkkinointia mutta se on ihan tahatonta ja ilmaista mainosta!

Aamen ja ihanaa alkanutta kesää!!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti