perjantai 29. heinäkuuta 2022

Latokartanonkoski

 Mitäpä sitä ihminen tekis sateisena kesäpäivänä, siis muuta kun lähtis tutkiskelemaan lähiseutujen aavemaisia nähtävyyksiä. Koska uhrilähde on jo niin nähty, pakkasin perheen (Bärtiliä lukuunottamatta, kun se painaa nii paljo. Kyllä, oon vähä ikävä huoltaja kun bloggaan sen nii usein pois miu retkiltä..) Paavon kyytiin ja suuntasin Latokartanonkoskelle. 

Tästä paikasta on kyllä niin paljon jokaisen somenatiivin blogeissa ja instoissa ja vaikka missä, joten en ala siitä sen enempää mitää virallista tietoa tuputtamaan. Lue wikipediasta tai jostai jos kiinnostaa. Jos tuut käymään ennen syyskuuta, niin vien siut paikan päälle. Tunnelma sielä on nimittäi erityinen!

Kuvittele mielessäs sellanen happirikas, tuhnuinen ja kostee iltapäivä, ei o kylmä kuitenkaa. Sit kunnon vihree maisema siihe ympärille. Ja hiljaisuus. Syvä hiljaisuus. Noni, lisätään siihen hiljaisuuteen tasanen kosken pauhu. Nyt vielä vähä mielikuvitusta ja vanhat rauniot muuttuu paikaksi, jossa joku on jotai puuhastellu parisen sataa vuotta sitte.. ehkä se joku tallaa edelleen niitä polkuja. (Jos tahtoo, voi mielikuvaan lisätä vielä toisen retkeilijäpariskunnan, jotka menee siinä edellä. Kyllä, vaikka sataa ja on arkipäivä ja tää nähtävyys on nii korvessa, ettei sinne vahingossa kukaan eksy. Paitsi se toinen pariskunta!) 





Haha, Herkko oli niin mielissään pikku retkestä. Toki se poseeraa aina jotenki tosi innoissaan mutta mie luulen että se näki toisia haamuja raunioilla ja oli siks jotenki entistä enemmän liekeissä :D


Tuossa menee kaks siltaa kosken yli, sellanen reilun kilsan kävelyretki. Ei sovellu liikunta- tai mielikuvitusrajoitteisille. Reitti ei sisällä myöskään nuotiopaikkaa tai laavua, että jos uskot tarvitsevasi ruokaa retkelle, muista pakata jotain, jota voi syödä kylmänä. Jos et pidä kylmästä safkasta, sitte varmaa kannattaa miettiä omaa olemassaoloasi ihan uudelta kannalta noi niinku lähtökohtasesti.



Tonne muureihin on niin varmasti haudattu joku prinsessa! Tai en o kyllä varma onks myllyjen lähistöllä asunu prinsessoja mutta joku myllyn neito ainaki. 


Tälläset vuosiluvut huokuu aina jonkinlaista arvokasta ja vähä jännittävää menneisyyttä. 



Noni, no ei miula muuta tästä aiheesta :D Suosittelen käymään! Samalla voi vierailla vaikka Perniön marketeissa. Sieltä löytyy kumpaaki boonusta, S tai K, keräävälle oma marketti. Sitä saksalaisketjua ei ole, että jos siellä tahtoo shoppailla pitää ajaa kyllä Saloon asti. Tämä on oiva kohde käydä tsekkaamassa, jos on menossa tai tulossa Teijon kansallispuistosta. Ei osu ehkä ihan matkan varrelle mutta sinne päi kuitenki. 

Sellasta. Palataan asiaan. Täällä ollaan, vaikka välillä hiljasta onki. Oon ollu vähä oflain-tilassa mutta tuun kyllä ilmottamaa jos miu blogi loppuu kokonaan, eikä sellasta toistaseks ainaka o tiedossa. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti