keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Budapestin parhaat

Noni rakkaat karvakorvat, suosikkiblokkaajanne on takaisin kotimaisemissa ja valmiina jakamaan kokemuksensa ja matkakuvansa teidän kanssanne. Olkoon myös voima kanssanne. (hirveen vaikee sana tuo kanssanne. Piti iha laskee, et onks siinä liikaa tai liian vähä s-kirjaimia!)

Meillähän siis oli pohjalla taasen perinteinen R&Es Groupin reissu, sillä erolla että Rumat ja Epäsosiaaliset on vaihtanut nimensä paremmin kuvaavaksi, eli meidät tunnetaan nykyisin kylillä Rohkeat ja Estottomat. Teema oli "Minulla on Nintendo-kalsarit, enkä pelkää käyttää niitä." featuring Himmee jarru. (sai retken aikana lempinimen jarrari tai kässäri, vähä niinku käsijarru. Hihih.) Eli meillä oli siis äiti matkassa.

Noni, no tässä nyt ekana nää miu kalsarit:



Tuo tausta on erityisen hieno ja sopii noihin kalsareihin ja miu iki ihanaan Iron fistin kassiin. Oltii tässä siis menossa kylpylään. Heti aamusta, kuten mummot konsanaan! Kylpylärakennus oli tosi hieno mutta ite kylpylän puoli ei kauheen ihmeellinen. Oli sielä pari allasta, joissa oli lämmin ja hais pierulle. Miu hopeakorut muuttu sielä kuparin värisiks, että kai siinä vedessä oli sit muutaki ku Unkarilaisten vanhusten pissiä?


Unkarin kielihän on täysin käsittämätöntä, vai mitä sanotte tästä katukyltistä:


Ja näkemistä riitti. Parasta antia oli Budan linnan alamaailmassa sijaitseva labyrintti, joka tarjosi jos jonkinmoista jännittävää  kokemusta. 


Mister Dracula oli tuola luolissa vankina joskus 1400-luvulla:


..Oisin tietty halunnu vilkasta arkkuun :D


Eksyttii tuonne puolivahingossa vaikka esitteen mukaan se on Euroopan 8:neksi suosituin turistikohde? Kato, joka päivä sitä oppii jotai uutta..

Ja viinihän sielä oli ihan naurettavan halpaa. Ja ruoka. Voin suositella, jos tahtoo mennä syömään ja juomaan hyvin ja halvalla. Hotellikin oli tosi hieno ja kohtuuhintainen!





Ja tietty mie halusin mennä Titanic-näyttelyyn. Johdattelin kuulema meiän tiimin aina vaan ihmiselämän karusta kohtalosta kertoviin paikkoihin. Että oli kuulema synkkää. Yritin siinä väittää, että jos oltas menty johonki 2000-luvun teinipopparin keikalle, se ois ollu synkkää.. :D


Tältä näytti Titanicin ykkösluokan hyteissä:


..ja suunnilleen tältä näytti kolmosluokan matkustajien olot. Kyllä tuo miusta Viking Linen alimman kannen olot voittaa, vai?


Titanicin erikoisuus oli, että kaikissa luokissa matkustavilla oli mahdollisuus juoksevaan veteen. Jotenki karua ajatella, että myö sata vuotta myöhemmi katellaa tavaroita, joita siinä onnettomuudessa kuolleet ihmiset on käyttäny. Sit ne on maannu vuosikymmeniä meren pohjassa ja nyt ne on kaikkien nähtävillä.. Niinku esim tämä lavuaari hanoineen:


Tai nää astiat:


No, oli meillä hilpeetäki teemaa:



"Minä olen olemassa"


Jotenki koen samaistumista tän hahmon kanssa:


Sit kaiken huippu: Saitko ruman lapsen? Tai onko vauvasi väärää sukupuolta? Muutoin vaan tarpeisiisi epäsopiva yksilö? Ei hätää, tähän on ratkaisu niinkin lähellä, kun Budapestin lentokentän lähtöaulassa, terminaali 2b. BABY changing room, eli vauvan vaihtohuone! Sinne vaan epäsopivan jälkikasvun kanssa ja toivot, että joku toinen tuo vaihtariksi kauniimman, hiljaisemman tai vaikka vähän älykkäämmän yksilön! :D (Ei, äidit rakkaat, älkää vaan kukaan hermostuko tästä, mie en vaa päässy yli aiheesta..)



Tuohon äitiaiheeseen kun päästiin, niin mainittakoon vielä kerran, että miusta kaikki tuntemani äidit on jollain tavalla yli-ihmisiä. Tää tuli taas todistettua, kun olin siis siskon luona yötä reissun jälkee. Oltii puolenyön aikaa kotona, nukkumaa mentii about puol kaks. Sit ihan vaan muutaman tunnin päästä olkkarista kuuluu karjumista, piirrettyjen ääniä, lasten ääniä, taistelua siitä laitetaanko pipo päähän vai nou. Sit hiljenee. Seuraavaks herään kahvin tuoksuun ja Skidi tulee ovelle kyselee josko tulisin sen kaa aamupalalle. Kello on puol 9. Siinä ite yritän selvittää päätäni matkustuskoomasta, kun toinen on jo vieny lapset tarhaan ruokittuaan ne eka, sit se oli käyny kaupassa, tehny aamupalat, (johon siis kuuluu, että se oli myös täyttäny croisantit valmiiks!)keittäny miule kahvit(se keittää teenjuojaks tositosi hyvää kahvia muuten!)ja sieltä se tuli varovasti herättelemään. Ite olin just ehtiny vasta tulla tajuihini. En ymmärrä..









1 kommentti: