perjantai 3. toukokuuta 2019

Perheenäidin kaa laivalla

Tää tarina piti kertomani jo tammikuussa, kun tää laivareissu oikeesti tapahtu mutta on ollu tässä kaikkee muuta. Piti kirjottaa kirja, olla juhlimatta miu elämänkumppanin synttäreitä, käyä Leprassa pitämässä terapiaa, juua kalsarikännit ja metsästää muumi-pääsiäismunia kaupasta. Mitä näitä arjen kiireitä nyt on. Tänää tuli kuitenki jostai mielee, että en koskaa kertonu teille mite meiän risteilyreissu meni! (Vai kerroinko?)

No tää ei siis ollu mikää meiän huvittelureissu, vaan meiän toisen luojan, sen miespuoleisen eli iskän synttäriristeily. Rahat ei riittäny ku Viking linelle mutta sillä mentii. Silja on sitäpaitsi iha profiloitunu lapsiperhealukseksi, niin tää oli tälläseen varttuneempaan makuun aivan jees.

Ryhmän seniori jakso ensimmäisen illan aivan huippuhyvin mutta toisena aamuna oli sitte vähä hiljasempaa. Ei mennä siihen nyt yhtään sen enempää, vaan keskitytään otsikon mukaisesti päivän filosofiseen pohdintaan: "Millaista on lähteä perheenäidin kanssa laivalle? (vs.jonku sinkkuystävän)"

Tässä kohtaa huomautettakoon, että äidin lapset olivat Mamman hoteissa, joten kyllä, heti laivaan päästyään ei tarvinnu todistella leikki-ikäisille, muuten niin innokkaille ihmisenaluille että tuo jättimäinen kissa-asuun pukeutunut olio on vaan tän laivan maskotti, eikä se ole itseasiassa vaarallinen. Ehei, sitä sai mennä heti ekana ite otattamaan selfien kulahtaneen Ville Viking-asuun pukeutuneen harjoittelijanuoren kanssa. Tästä tulisi hyvä reissu!

Laitetaan vähä parempaa Seppälää päälle ja suunnataan laivan buffettiin. Perheenäiti luovii sujuvasti ihmismassassa häiriintymättä tönivistä ihmisistä tai hälinästä. Hän on selvinnyt viimeviikkoisesta tarhan omaispäivästä, joten tämä on kuin lomalla olisi. Siinä missä sinkkuystävä olisi kerännyt lautaselleen yhden salaatinlehden ja pienen palan luomulihaa, koska siinä ovat ainoat ruoka-aineet, jotka sopivat hänen keto-luomu-paleo-hyvinvointidiettiinsä, on perheenäiti jo huitaissut puolikkaan lasillisen viiniä ja tehnyt syväluotaavan analyysin mitä hän söisi heti täyden alkupalalautasen jälkeen ja missä järjestyksessä. Sinkkuystävä etsii juoma-automaatin lähistöltä etikettiä, joka kertoisi mikä juoma sisältää vähiten lisäaineita. Toisaalla perheenäiti silmäilee tottuneesti myös lasten pöydän tarjoilun ohi kulkiessaan. Olisiko heidän perheen pienimmille löytynyt täältä mitään ruokaa? Kurkkua ja vesimelonia ne möttöset olisivat ainakin syöneet. (Hyvä ettei tarvinnut heistä maksaa sitä 12ta euroa!)

Jälkkäripöydästä sinkkuystävä löytää mustaa kahvia ja perheenäiti riemuitsee,että voi itse maistaa kaikia kakkulaatuja ja santsata niitä iänikuisia englanninlakuja(oikeesti, miks niitä valmistetaa, ku ne maisuu kaikki ihan shaiballe? Varmaa siks niitä tarjoillaa buffetin jälkkäripöydässä..?) vaan koska voi.


Vielä ehtii yhen lasin viiniä ja sitte hyttiin valmistautumaan illan bileisiin!

Ensin käydään tax freessa. Sinkkuystävä jää hajuvesihyllylle tuoksuttelemaan, perheenäiti hakee pakolliset karkit ja pari pehmolelua. Kassalle, että ehtii vielä juoda hytissä pari lämmintä siideriä!

Sinkkuystävä raahaa mukana hemmetinmoisen kasan meikkejä, vaatteita ja hiusaineita. Hänen iltahuveihin laittautumisensa kestää niin kauan, että väsyneen ensihoitajan riemu ehtii kääntyä jo laskuhumalan puolelle. Perheenäiti pakkaa vain pakolliset tavarat, eli hiustenkuivaajan, ripsivärin, pienen hajuvesinäytteen(joka on tullut naistenlehden välissä. Perheenäidit tilaavat aina naistenlehtiä.), naamarasvan, jonkun tukan kesyttämiseen tarvittavan tuotteen, näppärän harjan, luomivärin, naaman punoitusta tasoittavan tuotteen, rynnäkkökiväärin, huulipunan, ruuvimeisselin, ristikkolehden ja järkevät kengät. Siinä missä sinkkuystävä tarvitsee kaksi matkalaukkua tavaroilleen, perheenäiti saa kaiken tämän mahtumaan minigripp-pussiin ja tilaa jää vielä kivasti lasten tuliaisillekin. Miten perheenäiti tämän tekee, se on kaikille mysteeri.

Tässä välissä nauretaan vessahuumorille.


Väsynyt ja lapseton ensihoitaja ihmettelee, kun ohi juoksee pieni lapsi, jonka housut roikkuvat polvissa. Perheenäiti toteaa tyynesti, että ei se parhaimpien juoksuhousu-Pampersienkaan vyötärönauha kaikkea kestä. Rajaton mehutarjoilu laivan buffetissa pistää parhaatkin vaipat koetukselle ja tässä on tulos. 

Tanssilattialla sinkkukaverin kanssa tulee tsuumailtua onko bändissä hyvännäköisiä jäseniä mutta perheenäiti katsoo ihaillen sitä äsken vastaan juossutta kaksivuotiasta ja tämän kadehdittavalla notkeudella liikkuvaa lantiota. "Oi kun ihana pikkuinen!" Hän huudahtaa ja muistelee aikaa, kun omatkin mukulat olivat vielä kaksivuotiaita. 

Siinä missä sinkkuystävä haluaa jatkaa yötä laivan bändin soittajien hyttijatkoilla(eivät olleet mitään prinssejä mutta aina ei voi olla liian nirso.)perheenäiti sammuu sopivan aikaisin, jotta väsynyt ensihoitajakin saa vielä kunnon yöunet. Aamulla meno jatkuu. Sinkku jää hyttiin nukkumaan kun perheenäiti herää reippaana aamupalalle ennen seitsemää ja hinaa väsyneen ensihoitajankin matkaansa.


Party party!

Lisäksi perheenäidillä on hyvät hermot, mieletön organisointikyky ja google maps aina käden ulottuvilla. Hän on hyvää seuraa vaikka ruotsin risteilylle, kokeilkaahan!

Tässä vielä pikkuKallokuva:




Kohta lennolle. Onneks täällä o satanu kohta metrin lunta..toukokuu, jipii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti