torstai 1. elokuuta 2019

Ja Nobelin rauhanpalkinto menee..

Nyt tulee täyttä asiaa. Uutisasiaa nimittäin. Tää juttu meni näin:

Suomen päälehden etusivun artikkeli, 1.8. 2019

NOBELIN RAUHANPALKINTO SUOMEEN!

Nobelin rauhanpalkinto on yksi viidestä vuosittain jaettavasta Nobel-palkinnosta. Palkinnon saajan valitsee Norjan suurkäräjien valitsema Nobel komitea. Palkinto jaetaan henkilölle tai järjestölle, joka on toiminnallaan edistänyt yleistä rauhaa ja rakkautta ja hyvää oloa ja riemua ja iloa ja tehnyt jotenkin muutoinkin maailmasta paremman paikan. Varsinkin 1900-luvun alkupuolella myöntämisperusteena on ollut erityisen paljon sotien ja muiden konfliktien lopettamiseen tähtäävät rauhanponnistelut. Tämä oli painavana perusteena myös tänä vuonna jaettavan palkinnon saajan valinnassa. Yleensä palkinto jaetaan loppuvuodesta mutta tänä armon vuonna 2019 rauhan-Nobel päätettiin jakaa jo kesällä. "Niin suuresta asiasta tässä on kyse!" Sanoo Nobel-komitean pääjäsen Olof (kirjotetaa Norjalaisella Ö:llä mutta en saa sitä irti tästä miu näppiksestä??!) Björsen. 

"Palkinto jaetaan tänä vuonna keksinnöstä, joka edistää merkittävästi niin maailman rauhaa, kuin ylipäätään ihmisen arjessa jaksamista." Björsen jatkaa ja hymyilee leveästi. Tämä on myös suuri voitto meille suomalaisille, sillä palkinto menee tänä vuonna oudolle mutta onnelliselle, aivan tavalliselle ambulanssimiehelle/ -kuskille(joka on kyllä oikeasti nainen). Zeni ei vielä hetki sitten olisi uskonut saavansa keksinnöstään näin suurta kansainvälistä kiitosta, vaikka tiesikin sen olevan tarpeellinen. 

Mistä syystä tämä tavallinen ei-perheellinen viherpiipertäjä sitten palkittiin? Näin hän itse kuvaa keksintöään: "Jouduin usein Ikeassa käydessäni laahustamaan perheellisten ihmismassojen perässä heidän tukkiessaan kapeat käytävät kärryineen, vankkureineen, mummoineen ja mikä pahinta shoppailuhaluttomine aviomiehineen. Tämä rasittaa ihmistä, varsinkin jos olet nopea shoppaaja ja haluaisit vain tehdä ennalta suunnittelemasi ostokset ja poistua pikakassan kautta ulos jatkamaan oikeaa elämääsi. Sen sijaan juutut Ikea-Zombi-ruuhkaan ja siinä vaeltaessa alat ajatella elämää ja kuinka lyhyt se lopulta on. Ruuhkavaellukseen käytetty aika voi alkuun tuntua pieneltä hetkeltä mutta 10 minuuttia kolme tai neljä kertaa vuodessa tekee jo lähemmäs tunnin elinaikaa, jonka voisit viettää vaikka ystäväsi kanssa kahvitellen." Zeni pohtii vakavana.

Zenin idea Ikea-fastlane-pikakaistasta sai heti kannatusta sinkkujen ja muuten vain nopeiden shoppailijoiden keskuudessa. Kaistaa on kokeiltu jo useammassa Ikeassa ja se on saanut jopa hieman yllättäen Ikean liikevaihdon nopeaan nousuun. "Ihmiset eivät useinkaan mene siihen perhehuonekaluhelvet*iin juuri siitä syystä, että tuon jättihallin syövereissä ei voi vain pikaisesti hakea tarvitsemaansa tavaraa. Aina joku jumittaa edessä. Uusi pikakaista on kuitenkin elämää helpottava keksintö, jonka ansiosta ei-Ikeaorientoituneetkin ovat uskaltautuneet tavarataivaaseen." Ikean pääjohtaja kertoo Suomen päälehdelle. "Kaista kulkee samaa reittiä kuin tavallinenkin mutta siinä on pysähtymiskielto ja nopeusrajoitus. Vauhtia on oltava vähintään normaalin kävelyvauhdin verran ja pysähtyminen on sakon uhalla kielletty. Kaistalla ei myöskään saa työntää minkäänlaista välinettä, eli rollaattorit ja kaikenlaiset vankkurit kuuluvat normaalille kulkuväylälle. Lisäksi kaistoissa on selkein värein kerrottu pikaisimmat oikoreitit ja lähimmän pubin etäsyys. Myös juokseminen on sallittua, kunhan muistaa, että takaa tulija on väistämisvelvollinen." Pääjohtaja jatkaa. 

Ikean fastlane-pikakaistan tultua markkinoille avioerojen määräkin on jo lähtenyt hienoiseen laskuun, kerrotaan kirkkoherranvirastosta. Zeni ei itse näe itseään ehkä aivan niin hyvänä maailmanrauhan parantajana, kuin mistä hän voisi hyvinkin ottaa kunnian. "Olen vain iloinen, että saan tästä edes haettua taulunkehykseni ja kukkaruukkuni nopeammin." Hän hymyilee arvoituksellisesti kuin Mona Lisa konsanaan. "Palkintorahoilla aion pelastaa kodittomia eläimiä ja maksaa kuntosalini ylläpitäjälle suojelurahaa siitä hyvästä, etteivät enää ikinä soita salilla energy- tai Kiss fm-radiokanavia."


SITTEN HERÄSIN!!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti