sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Kliseebingo

Spoiler alert, jos et ole kiinnostunut tv-sarjoista, varsinkaan rikossarjoista, skippaa tämä teksti ja lue vaikka joku vanha postaus uutta matskua odotellessa. 

Hei tyypit, joko Netflixit, Ruutuplussat, Ceemoret ja mitänäitänyton, on hankittu torjumaan korona-tylsyyttä ja avaamaan ovet lukuisiin maailmoihin? Mie oon tässä kokeillu jo Netflixiä, Viaplaytä ja nyt o menossa Ceemore. Aina tuntuu, että se jonku suosittelema sarja on just sillä toisella palvelimella, jonka päätit lopettaa, koska "ei siellä o mitää kattomista." No, senverran voin paljastaa, että miusta tuo Viaplay oli eniten tyhjä arpa. Tää johtunee kyllä siitä, että edustan netflix- ja spotify-sukupolvea, eli miu keskittymiskyky on huonekärpäsen tasolla, enkä jaksa kokonaista leffaa kuin ääriolosuhteissa. Turvaudun siis sarjoihin.

Parhaita on tietty pohjoismaiset rikossarjat (poislukien suomalaiset, valitettavasti..) ja heti siitä laajennan kaikkiin muihin rikossarjoihin. Niitä paljon seuranneena oon kyllä havainnu tietyt toistuvat kliseet, joista ilmeisesti kuuluu ainaki osa löytyä, että sarja ois uskottava? Tässä siis sinulle, joka haluaisit viettää mukavaa perjantai-iltaa sen ihanan kultamussukkasi kanssa(kun olette eka käyttäneet koiran yhdessä korttelikävelyllä, sitten tehneet pitsaa ja siivonneet valkoiseksi sisustetun kaksionne) mutta kultamussukka haluaisi katsoa vaan sitä tyhmää jalkapalloa/hääohjelmaa. Eli siis että toinen puolisko joutuu joustamaan, koska ei niin kovasti innostu rikossarjoista. Tämä on nyt sitten hänelle. Pieni porkkana, jolla saada toinenkin siihen ruudun ääreen edes muutaman jakson ajaksi. (Yleensä 2-3 jaksoa riittää) KLISEEBINGO!

Idea on hyvin yksinkertainen ja uskaltaisin veikata että tuottaa riemunkiljahduksia myös melko nopeasti. Yritin saada tehtyä tätä teille valmiina kuvana, jonka oisitte sitte vaa voinu tulostaa mutta yllättäen tietsikkani vanha(?) kunnon(?)paint-ohjelma ei antanu miun luoda ku yhen tekstikehyksen siihen "kuvaan". Siis sain yhen ruudun kirjotettua ja se oli siinä. Eli pitäkööt piirto-ohjelmansa. Tää tuottaa teille tietty vähä lisävaivaa mutta oikeesti kyllä kai jokaisen kotoa löytyy yks tyhjä A4:nen ja joku kynä. (Miu kotoa ei kyllä meinaa löytyä koskaa peruspaperia. Tällee wannabe-taiteilijana aina yllätän itteni, että mite hemmetissä miula ei o ikinä tavallista A4:sta, vaikka kaikenmaailman akvarellipaperia löytyy kyllä..) Jos oot taipuvainen perfektionismiin, niin vinkkinä, ruutupaperi toiminee parhaiten, koska tässä tarttee piirtää siis ruudukko, jossa on yheksän ruutua. (Tai kakstoista.) Ruutupaperille piirtäessä voit käyttää niitä valmiita viivoja apuna että saat samankokosia laatikoita!

Eli idea on siis tehä bingo-ruudukko. En tiiä onko siinä virallisesti yheksän ruutua mutta tää on sellanen ihan vapaamuotonen peli, että voit(te)ite päättää(mussukkanne kanssa)montako ruutua teette. Sitte vaan kirjotatte jokaiseen ruutuun yhen näistä kliseistä(kattokaa kuitenkin, että laitatte kliseet eri järjestykseen eri ruudukoihin, koska muuten teille tulee "bingo" samaan aikaan, eikä se o ehkä nii kiva sitte. Paitsi jos haluutte saaha samaan aikaan bingon, ettei tuu paha mieli, sitte ehdottomasti.) rikossarja pyörimään ja bongaamaan! Hauskaa tekemistä koko perheelle. :D

Tässä nää ruudukon kliseet:

-Rikostutkija on vanha, kärttynen ukko.
-Rikostutkijalla on alkoholiongelma.
-Rikostutkijalla on teini-ikäinen lapsi, johon hänellä on jollain tavalla vähän vaikea suhde.
-Rikostutkija laittaa aina tutkinnann etusijalle, oli mikä tahansa perhejuhla tms.tämä kaivertaa hänen ja hänen puolisonsa välejä.
-Rikostutkijalla on taakkanaan jokin vaikea henk.koht.tragedia(puolison/lapsen/työparin kuolema tms.)
-Rikostutkija saa parikseen tuoreen/vastavalmistuneen/jostain toiselta osastolta tulleen poliisin, jota ei ainakaan alkuun arvosta ollenkaan.
-Rikostutkija on superhyvä työssään mutta liikkuu tutkimusmenetelmineen harmaalla alueella.
-Rikostutkijan pomo on vanhempi nainen
-Rikostutkija on haistanut yhteyden kahden murhan välillä/hyvän johtolangan, eikä pomo/työpari/muu tiimi usko häntä.
-Rikostutkija saa vainun murhapaikasta/syyllisen tai kidnapatun olinpaikasta ja menee sinne yksin tai korkeintaan työparinsa kanssa. Karhuswat-ryhmä saapuu juuri kun tilanne on ohi ja tekijä pidätetty tai ammuttu.
-Rikostutkijaa ammutaan olkapäähän.
-Ambulanssi takaovet auki, joku istuu sielä huopaan kääriytyneenä.
-Rikospaikalla rekvisiittatutkijat ovat suoja-asuissa mutta rikostutkijalla korkeintaan hanskat.
-Ruumishuoneella on hämärää.
-Kertaisku päähän tainnuttaa, paitsi viimeisessä taistelukohtauksessa.
-Sarjan alkuintrossa on järvi/meri.


Jos haluu vaikeuttaa tätä bingoa, niin suosittelen sellasta sarjaa kun Broadchurch. Ja ei, en edelleenkään saa mainosrahaa mistään :D

Koska oon joutunu olosuhteiden pakosta myös kattomaa (teini)kauhusarjoja, ni laitan teille tähä vielä pienimuotosen kauhusarjabingonki, vähä niinku extrana!

-Sarjassa on alkuporukka jossa on yks "bimbo".(kaunis, pitkätukkainen, isotiss..silmäinen)
-Sarjassa on bimbon komea poikaystävä.
-Sarjassa on yksi nörtti.
-Sarjassa on se kiva naapurintyttö/poika, joka jää henkiin tai ainaki kuolee iha viimesten joukossa.
-Sarjassa on yks vastarannankiiski, joka vänkää vastaan kaikessa. Ei kuole heti.
-Sarjassa on yks tai kaksi täytteeksi otettu(a) henkilö(ä), jo(t)ka kuolee heti ekojen joukossa.
-Sarjassa on yks friikki, jota luullaan murhaajaksi mutta ei sitä ole.
-Sarjassa porukka menee paikkaan x esim mökille, saarelle tai vaikka johonki pieneen kylään jossa alkaa sitte pikkuhiljaa tulla ruumiita.
-Eivät pääse pois paikasta, koska auto ei strattaa.
-Eivät pääse pois paikasta koska sää estää.
-Tulee myrsky.
-Puhelin ei löydä kenttää.
-Auton avaimet tippuu käsistä, kun murhaaja jahtaa ja tyyppi on pääsemässä karkuun autolla.
-Sarjan keskivaiheilla joku on viittä vaille pääsemässä pois mutta tulee jonkinlainen yllättävä tapahtuma esim rengasrikko, bensa loppuu, ajaa ojaan koska jänis hyppää tielle tai eksyy sumussa. Joutuu sitten palaamaan takaisin.
-Sen sijaan että juoksis hakemaan apua vaikka naapurista, juostaan yläkerran vessaan piiloon ja yritetään puolustautua hiustenkuivaajalla.


Nojoo, teinikauhusarjat nyt noudattaa aina tuota kaavaa, että se bingo saattaa olla vähä turhanki nopeesti taputeltu :D

Eli ei muuta kun bingoruudukkoa tekemään! Sopikaa palkinnoista, se tuo tähän vähä lisäjännitystä :D Ja muistakaa, että sitähän voi tehdä kerrallaan useammankin ruudukon.

Hauskoja katseluhetkiä mussukat.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti