sunnuntai 20. marraskuuta 2022

Jenni epsanjassa ja muita surkeita sattumuksia

 No siis joo,teoriassa ihan kiva lähtee Espanjaan keskellä synkeintä syksyä. Että vois olla vaikka lämmin ja sillee. Sit ainaki Finnairin lennot, se o tähä maailman aikaan luotettavin lentoyhtiö. Kuka lähtis mukaa? Joku joka pystyy suht spontaanisti tosta noi vaa lähtemään reissuun?

Kaima lähtee! Ja Finskiltä saatii lennotki järjestymään kivasti. Majotus Almuñecarista, se on vähä niinku Fuengirola mutta ruotsalaisten ja paikallisten kohde, ei tartteis suomea paljo kuunnella. 

Näin tehtiin ja matkat varattiin. Koska VR on boikotissa niin bussilla Varsinais-suomen sydänmailta, Salon seudulta kohti Helsinkiä. Se(kin) vaikutti hyvältä idealta, bussiin voisi hypätä ihan siitä kotiovelta. Tottumattomana bussimatkaajana en kuitenkaa tajunnu että siinä on HELVETIN ISO ERO loikkaako bussinkyytiin Salosta vai Salosta. (Halikon kiertoliittymästä vai parin km päästä linja-autoasemalta) Bussi tuli ja otti miut kyytiin. Käytiin seuraava keskustelu: 

(Itseäsi huvittaaksesi lue bussikuskin repliikit mielessäsi vaikka Kimi Räikkösen tai ärsyttävän naapurisi äänellä)

Mie: Miu nimellä oli lippu, se oli kyllä vasta salon asemalta mutta ku tää bussi nyt tulee tästä ohi ni..

Kuski: ******

Mie: se oli miu nimellä

Kuski: ***  

Mie: ? 

Kuski: Se pitäis kyllä nousta kyytii sieltä mistä se lippu on, se on kalliimpi tästä.

Mie: okei, no paljo se on, voinko maksaa siule sen erotuksen? *kaivaa rahapussia*

Kuski: **** njää...

Mie: oottaa ku kuski räppeltää sitä laitettaan

Kuski: kun se normihinta tästä pysäkiltä on x euroa ja tosta salon asemalta y euroa. (Alle euron ero hinnassa)

Mie: no paljo se erotus on,mie maksan sen ni päästää tästä eteenpäi?

Kuski: Nooooo.. menköö nyt tän kerra mutta ENSKERRALLA muistat sitte!?

Mie: (enskertaa ei kyllä tuu..) juu,kiitos! 

Jälkikäteen aateltuna ois pitäny vaa nousta siitä bussista ja sanoo että tuun sit omalla kyydillä toho parin kilsan päähän. Nähdään! Ihme kyykyttäjä! 

Boikotti numero 1: Vainion liikenne

Siitä sitte matkaan. Onneks Siltamäen majoituspalvelu pelaa mut sitä enne piti käydä ruokailemassa. Päädyin sieluttomaan Hesburgeriin. Siinä jonossa ootellessa tuijotin veke-burgeria ja miu vuorolla tilasin veke-aterian. Ranskikset oli iha jees mutta kun se aneeminen lätty napsahti siihe pöytää aloin henkisesti itkee. Näköjään ateria=auton takarenkaan alle jääny hamppari, jossa o vähä ketsuppia väriks. Ois pitäny osata tehä ero veke-juuston ja veke-kerroshampparin välille.(koska molempia ei voi saaha,jos saat salaattia sinne välii ni sit et saa juustoa) Se harjoittelijalapsonen siinä tiskin takana ei kyllä ees kysyny että kumpi hamppari mutta kai se ois pitäny ite tajuta? 

Boikotti numero 2: Hesburger

Helkkarin aikasella lennolla matkaan ja lopulta näihin maisemiin


Pikkusen tuulista meinas olla mutta viini oli halpaa, ylläpito täys 10 ja paellaaki sai kasvisversiona! 

Meille mainostettii kovasti paikallista "kiinakauppaa" josta sais kaikkee tärkeetä. Päätin ostaa ihanan värisiä maskeja. (Kyllä, teen tätä tekstiä puhelimella, ei,kuvia ei pysty kääntämää tällä paskalla)

 

Ostin nuo siis ihan vaan värin takia. Kun mentii testaa paikallisbussi, jossa piti olla maski naamalla, nauroin että näähän o iha lapsikokosia. Että " ei siinä kyllä lukenu mitää että niños". No eipä..

Boikotti numero 3:  Jennin lukutaito

No, eihän siinä sitte. Hyvi pääsin noilla bussiin 😃 

Reissu läheni loppuaan ja meiän oli aika suunnata päiväks Malagaan. Iltapäivälehdet otsikoi finnairin lakosta. Ei oltu huolissaan, koska sen piti koskee vaan hesasta lähteviä lentoja. Iltapäivällä totuus alko paljastua ja just ku saatii ylihintaset höpöhöpö huijausmojitot eteemme tympeän tarjoilijan heittäminä, saatiin myös viesti että meiän lento on siirretty pari päivää eteenpäin ja kulkee reittiä malaga-madrid-pariisi-helsinki. Perillä suomessa puolenyön aikaa. No sehän riittää, siinä o koko 8 tuntia ehtiä helsinki-vantaalta turkuun aamuks ja siitä laivalla kohti ruotsia. Toki ei ehi pestä pyykkiä, purkaa kasseja, käyä kirjastossa, pakata tai mitää muutakaa sellasta epäolennaista mutta periaatteessa ehtii kyllä torstaiks töihi. 
 
Boikotti numero 4: Finnair

Onneks olin tietty ostanu myös junalipun itselleni helsingistä saloon maanantaille, iha vaa siks että se pitää kuulema ostaa hyvissä ajoin.. laittaisin VR:nki boikottiin mutta se oikeestaan on sielä jo. Sinne meni seki 15euroa. Syytän tästä VR: ää vaikka ei se varsinaisesti sen vika ookkaa. Ainaka paljon.

Tiiättekö sen tunteen ku alkaa miettiä onko matkustamisessa mitää järkeä? Onneks seuralainen on sillee leppoisaa eteläkarjalalaista mielenlaatua edustava hahmo, jolla ei mee hermo tälläseen säätämiseen. Juotii siinä terdellä mojitot loppuun, varattii hotla ja majotuttii. Kaupasta vähä viiniä ja..

 
 

Niinno.. piti ottaa sellanen missä o kierrekorkki.. ja vaikka oltii vähä että kalliskallis(melkei 7e!) ni päätettii nyt kuitenki tukea paikallista viininvalmistajaa. 

Boikotti numero 648: malagalaiset makeat jälkiruoka(?)viinit

Ei miula muuta. 😵



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti