keskiviikko 23. elokuuta 2017

kissanvessa

Ootteko nähny kuvia tai videoita siitä, kuinka kotikissat käyttää tavan vessanpönttöä? Osa on jopa niin nokkelia, että ne vetäsee vessan käytyään tarpeillaan..

Mie oon aina vähä ihmetelly, että mite kissat, joita ei vois vähempää kiinnostaa minkään uusien asioiden opettelu, opetetaan moiseen. Jostai joskus sitte näin, että opetus alotetaan laittamalla pöntön reunalle tällänen reunus, jossa on hiekkaa:

Siinä se oppii sitte ton hiekan avulla, että tää on se kakkapaikka. Ilmeisesti sen voi ottaa koko reunuksen myöhemmin pois ja ne ymmärtää tehä tarpeensa sitte suoraa pönttöön:


Täähän kuulostaa kissan omistajan korvissa aivan loistavalta! Ei enää sitä kissankusen hajua, ei hiekkasäkkien roudaamista, ei laatikon siivousta.. Katti käy pöntöllä niinku muutki ja homma hoidossa!

Niih. Itelle nyt vaan tulee ikuisena pessimistinä mieleen muutama pikku juttu, jotka voi liittyä tähän yhteisvessakäytäntöön.

Ensinnäki, Katti haluu aivan varmasti päästä pöntölle just samaan aikaan aamusta, kun siula on itelläs jo vähän kiire töihin. Sinne se on lukittunu omaan rauhaansa, eikä suostu, yksityisyyteensä vedoten, avaamaan ovea. Ei vaikka kuinka kolkutat. Et pääse hakemaan sieltä tukankuivaajaa(koska kävit just suihkussa, tulit pukemaan päälle ja sillä aikaa kisuli linnoittautui siihen yhteen ainoaan kaksion huussiin!)et naamarasvaa tai meikkejä. Kello käy ja ovi ei vaan aukee. Yrität vedota siihen, että katilla on koko päivä aikaa vääntää tuotoksiaan mutta tietäähän sen, että ei se ainakaan asiaa helpota, että joku hoputtaa oven takana! Päädyt joko lähtemään toimistolle tukka pystyssä ilman meikkiä miettien matkalla pientä valkoista hätävaletta siitä, kuinka olet juuri tulossa aamusalilta ja haluat olla tänään täysin naturel tai soitat pomolle pitäväsi etäpäivän kotosalla. 

Toisekseen, Aku Ankka on aina kateissa/varattuna. Arvetenkin Katti-ystäväisesi lukee sitä iltapäivätuotoksia vääntäessään. No, onhan se tietysti sen etuoikeus, kun oli kuitenkin kotona kun se tippui postilaatikosta. Mutta oisko se voinu lukee sen heti sen ilmestyttyä, jotta voisit itse lukaista sen läpi töistä tullessasi?

Kolmanneksi, mietippä tilanne, kun olet käynyt kavereiden kanssa siinä lähiöräkälässä parilla siiderillä, koska sielä on parikyt senttiä halvemmat juomat, kun jossain siistimmässä paikassa. Päätät kuitenkin olla sen verran prinsessa, että vaikka halpa juoma houkuttaa, lähiöbaarin unisex-wc ei. Kipaiset kiireessä kotiin, avaat ylimmät napit ja vyön soljen jo rappukäytävässä samalla kun kaivat avainta toisella kädellä. Syöksyt kotiovesta sisään, wc:n ovi näkyy jo.. Jaaa, kuinka ollakaan, varattu. Koputat oveen ja yrität kertoa siiderihädästäsi mutta ei, joku lukee sitä Aku Ankkaa kaikessa rauhassa oven takana ja tuumailee mielessään, että vessarauha paras rauha. 

Aikasi kun siinä vingut, niin katti on vaan että "No JOO JOO!" Ottaa paperia pyyhkiäkseen..


ja johan nyt hupsista vaan:


Kun ystävällisesti kerrot kissallesi, että jouduit kusaisemaan leivontakuppiin syystä että et a) päässyt ajoissa vessaan ja b) joku oli tukkinut pöntön. Kissasi on ihan vaan että:


Voitte arvata onko se oikeesti pahoillaan mistään näistä edellä mainituista asioista? AIVAN, ei ole!

Että ehkä se hiekkalaatikon tyhjentäminen onki loppujen lopuksi aika pikku juttu..

Kissat <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti