lauantai 5. elokuuta 2017

Nuoruus on..

..seikkailu suunnaton. Vai onko?

Mitäpä muuta sitä pitää ihmisen nuoruudessaan tehdä, ku kokeilla vähä rajojaan? Tehä jotai puolityhmää tai pikkusen laitonta ja sitte yrittää livistää rikospaikalta. Kai siitä saa jotai kiksejä?

Ite olin kiltti nuori. Olin aina vaa tallilla :D Sen mitä hölmöilin, tein yli kakskymppisenä. Mie oon aina ollu kaikessa vähä tällänen jälkeenjääny.. Teen kyllä niitä asioita, joita muutki mutta vähä (paljo)jälkijunassa.

No, mikä miut nyt sai kirjottaa tätä juttua, ni sain inspiraation, ku miu talli-/työmatkalla, jos meen pyörällä, poljen aina yhen alikulkutunnelin kautta. Sinne on joku nuoruuden tuskissaan(?)tehny pientä taidetta, joka jaksaa hymyilyttää miuta joka kerta! Jaan nyt tän näkemyksen teiän kanssa ja voitte sitte kommentoida,että mitä mieltä ootte aiheesta.

Tehää eka kuitenki pieni ajatusleikki. On ehkä muutama nuori, sellanen 13-15v(eikai kukaa sen vanhempi tee tällästä?)todennäköisesti miespuolisia hahmoja. Heillä on pari tölkkiä energiajuomaa, jonka voimalla päättävät lähteä kesäiltana tekemään hieman kolttosia. (Hihi, tuo o just nii huippu sana!) Otetaan autotallista isoveljen spraymaalipullo ja lähdetään Jopon kyydillä lähimpään alikulkutunneliin. Perillä. Mitäs nyt. Käsillä on "tabula rasa", tyhjä kangas, johon on nyt mahdollista maalata ja sprayata mitä tahansa. Mitä tekee hahmo A (jonka isoveljen maalia käytetään, hän saa siis myös taiteilla.) Tekisikö jonkun hienon kuvan? Kirjoittaisiko elämänfilosofiansa kaikkien nähtäväksi. Ehkä sanat lempibändinsä hittibiisistä? Valinta on vaikea, on keksittävä jotain osuvaa, joka koskettaa. Ja nopeasti sitten, tiellä kun liikkuu autoja ja tunnelistakin vilahti juuri joku koirankusettaja. Hahmo A pinnistää teini-ikäisen mielikuvituksensa äärimmilleen ja VOILA:


Noniin. No annetaan hänelle kuitenkin pisteet siitä, että on löytänyt itsestään tämän elintärkeän ruumiinosan, jota treenaamalla(lue: kyykkäämällä niin maan perhanasti!)hän tulee saamaan tulevaisuudessa ihailevia katseita naispuolisilta kanssakulkijoiltaan.

Hahmo A:n mukana ollut hahmo B ei pääse nyt taiteilemaan, koska hänellä on kotiintuloaika käsillä. Hän päättää kuitenkin käydä myöskin läpi isoveljensä tavarat, josko sieltä löytyisi kuin löytyisikin myös jotain kättä pidempää, jolla tehdä omat puumerkit seinälle. Hahmo B lähtee yksinäisenä lauantai-iltana matkaan. Kaverit ovat porukoidensa kanssa Puuhamaassa. Kuinka tylsää ja lapsellista! Hahmo B saa kuitenkin jo ensikuussa mopokortin ja tuntee olevansa vanha ja viisas. Hän on löytänyt ruumiistaan muitakin osia ja päättää kertoa siitä ahaa-elämyksestä taiteessaan:


Kuinka omaperäistä! Itse olisin varmaan kirjoittanut jotain niiiiin iänkaiken vanhaa tarinaa, kuten "Pinppi/pinppa tai *ittu." Tää voi tietysti olla myös sukupuolikysymys. Ehkä miehillä on vaan enemmän mielikuvitusta? Olettaen siis edelleen, että tämän taiteen tekijä on mies. Tai "mies". Hahmo B tulee vielä myöhemmin lisäämään oman moponsa merkin tuohon alle, niin tietävät sitten kylillä kuka on taiteen takana.

Mukaan mahtuvat tietysti pakollinen hakaristi, peace-merkki ja joku tähtikuvio(onko tällä sitten haettu pentagrammia?) Ja kumpi oli ensin rauha vai tuo tähti? Kun ovat kovasti päällekäin tuhritut, vaikka tilaa olisi ollut muuallakin.

Ja sitten itseäni kovasti hellyyttävä teksti: -96 Mikael. Miksu se on koittanut jättää jotain muutakin tietoa tuleville sukupolville, kuin mitä ruumiinosia hän omistaa mutta joku huumorimies on sitten lisännyt pakollisen homo-tekstin Miksun päivityksen perään. Huomioi, että sama homo(kammoinen?)hahmo on piirtänyt myös laiskanpulskean hämähäkin tuonne YO BABY-tekstin alapuolelle. Olen edelleen vaikuttunut kuinka ihanan kekseliästä! <3



Tässä vielä yksi otos ko.tunnelista. Tässä vois sanoo olevan jo yritystä. Tosin tuo kolmen ysin lukujono tekee heti ensisilmäyksellä mielikuvan jostain onnettomasta teinistä, jolla on joko lukihäiriö tai hän vain muisti väärin mitenpäin se pedon luku 666 piti kirjoittaa. Toinen, huomattavasti mielekkääpi vaihtoehto on, että 999 on hänelle jollain tavalla henkilökohtainen luku, ratkaisematon koodi, murtamaton arvoitus, jota saamme kaikki miettiä. Ehkä hän on tullut tänne tulevaisuudesta foliohattu päässä, hän tietää jotain, jota me emme. Hän yrittää varoittaa? Antaa toivoa? Liittyvätkö silmä(vai onko tuoki joku pimppikuva?)ja äärettömän merkki(vai onko seki samaa lukihäiriötä ja onki oikeesti kyljellään oleva kasi? Taidetta on joskus vaikee tulkita!) jotenkin tähän ennustukseen? Hui, jännää! Meenki heti googlaamaan onko numerolla 9 jotain tiettyä merkitystä..


Liittyyköhän tääki siihen:




Jos Juudas ja hänen toinen tulemisensa, liittyy numeroihin 999 ja nämä kaikki puolestaan aiemmin mainittuihin ruumiinosiin, joka puolestaan johtaa aiheeseen Mikael -96 on homo?

Mielenkiintoista. Kuten aina, taide herättää keskustelua ja ajatuksia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti