tiistai 16. lokakuuta 2018

Ciao Italia

Muistatteko ku oli kirjeenvaihtoilmotuksia ja joskus ne alko "Ciao te kaikki nuoret tyypit sieltä ja sieltä.." Mie ihmettelin aina pienenä, että mikä hiton CIAO. (Lausutaan niinku kirjotetaan.) Onneks tänä päivänä oon nii sivistyny, että tiiän sen tarkottavan "Moi" Italiaks :D (lausutaan tsau)Ja sitähän myö tässä miu rakkaan siskon kanssa hoettiin viimeset pari päivää! Mie kerron nyt teille mitä myö puuhattii..

Lennettiin Milanoon ja otettii sieltä juna(muna)alle ja kruisattiin meiän pääkohteeseen, eli Firenzeen. Kaikki tietysti muistaa Leonardo da Vincin. Leo, tuo vanha veijari on veistelly aikanaan tälläsen patsaan, joka on hänen ajatuksensa täydellisestä miehestä. Omaan makuuni tuolla oli vähä liian isot kädet ja jalat ja muutenkin hän oli aika.. kylmähkö. Ja kovin vaalea! Ite tykkään jotenki tummemmista miehistä mutta makuasia. Tietty miesihanne on voinu muuttuaki tässä vuosisatojen saatossa. Nii, ja tuo on siis oikeesti kopio, tarkka sellanen. Ei jaksettu jonottaa puoltatoistatuntia kattomaan sitä Leon tekemää, ni otettii kuva tosta kopio-Daavidista. Nähtii kyllä kuvia aidosta ja ihan samalta se näytti!


Sit sielä oli ihan huippuhienoja katulappujen jalkoja. Kirjaimellisesti :D


..ja muumioita. Ja kaikkee muuta Egyptiläistä kulttuuria. Nää oli miusta reissun mielenkiintosimmat osiot, eikä ollu jonoa museoon!



Oli siel sit jotai rakennuksiaki..



Koska meillä oli aktiiviloma, ni välillä piti tankata..


Panostettii ja ostettii "se kalliimpi" tölkkiviini. Eurollaki ois saanu mutta maksettii 2,50e! (Ei oltu varmoja onko hotlan keittiössä korkinavaajaa, ni ei otettu mitää riskejä..)

Ja sit vielä vähä kulttuuria


Tää on jotenki..en tiiä, raaka? :D

Sit sielä oli toi joku tollanen silta? Oli vissii aika vanha. Ja tunnettu. Otettii kuva :D


Noh, myö luonnollisesti suoritettii 5 kaupunkia neljässä päivässä, eli lauantaina Firenze oli jo niin nähty että suunnattiin..

Siennaan..


..sieltä San Gimignianoon..





..ja (nyt tulee kuva-arvoitus)



Kyllä. Se torni on ihan perhanan vinossa!

Sunnuntaina suunnattiin Milanoon, kun mei lento lähti sieltä takas. Aateltii viettää iltapäivä siellä.. Oli kyllä yks tylsimmistä kaupungeista ever :D Tässä on Milanon paras ostos:



Vähä jännitti saanko mie tuua Taren kotii, että tuleeko siitä sanomista. Että K sanoo tyyliin se on joko Tare tai hän. Tehtii Saken kaa diili, että se adoptoi Taren sitte, jos se ei saa tulla meille. 

Huippureissu R&ES-groupilta taas. Tässä vielä pari havaintoa siitä, kun matkustaa perheenäidin kanssa:

1. Perheenäiti on leppoisaa matkaseuraa, sillä hän voi juoda viiniä ilman omantunnontuskia jo lounasaikaan, tämä siis, kun perhe ei ole mukana.
2. Perheenäidillä on hyvä järjestelykyky. Hän lukee karttaa ja pystyy tekemään suunnitelman koko päiväksi.
3. Perheenäidillä on uskomattomat unenlahjat. Kun hän nukkuu, hän nukkuu ja aamuyöstä toiselta puolelta meiän prinsessasänkyä alkaa kuulua jo mutinaa tyyliin: "Älä yritä esittää että sie muka vielä nukkusit." (Huomautettakoon, että kello oli soimassa tunnin päästä ja perheenäiti oli miuta hereille uhkaillessaan ehtiny jo somettaa sen älypuhelimella jo n.kolme varttia.)
4. Perheenäitin kanssa ei tarvitse jonottaa tuntikausia nähtävyyksiin, riittää kun käy museon ulkopuolella ottamassa pari kuvaa. (Siksi tässä nyt näitä meiän pärstäkuvia.)

Perheenäiti on parasta matkaseuraa :)




Loppukevennykseksi Pisan tornin juurella (selvinpäin) keksitty puujalaton vitsi:

Mikä on viemärin vastakohta?




Tuomari!

AAAAHAHAA! Ite keksin, oikeesti :D K oli iha vaikuttunu miu huumorista. 

Olen siis takaisin linjoilla, jatkakaa miu blogin seuraamista. Kiitos!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti