perjantai 28. joulukuuta 2018

napatequilaa..

Kyllä, tiiätte kaikki sen biisin, eikö? Mie mietin iha hitoksee pitkää, että mitä on napatequila. Tuli vaa kaikkee asiatonta mielee. Sitte ku kerran keskityin kuuntelemaan niitä sanoja, ni totuus selvis. Siinähän siis kaadetaankin napaan tequilaa. (Tässä kohtaa o mainittava, että vaikka oon kehittyny aika nopeeks kymmensormijärjestelmäkirjoittajaks, jopa ihan ilman että oisin ottanu yläasteella moiseen toimintoon valmistavan kurssin valinnaisena, niin silti q-kirjain pitää kyllä ihan erikseen ettiä täältä näppäimistöltä. )

Siinäpä johdatus kuulkaa, ku miu piti ihan tulla jakamaan tää hassun hauska sattumus tänne. Jos joku ei tienny, ni kohta on uusivuosi. Siis uudenvuoden aatto ja bileet ja kaikkee. Miula on sattumoisin vapaata koko aatto ja päivä ja vaikkajamitä mutta kuinka ollakaan, en saanu ketää juhlaseuraks. Menee vähä niinku taas yks hyvä syy juhlia hukkaan. Tästä riemastuneena päätin, että ainaki sitä voi ottaa alkoa, vaikka sitte yksin. Sain jälleen perinteeksi muodostuneen liköörin K:lta (Kai perinne nyt voi muodostua jo kahesta peräkkäisestä joulusta, eikö?) ja päätin, että teen aattona margarita-drinkin. 

Siitä on muuten jossain aiemmassa postauksessa juttua.. Tässä tulee nyt siis puolukka-mansikka-margarita. Ja se K:n lähettämä likööri liittyy siihen niin, että ei tartte ostaa quantreau´ta ku käytän tätä kotipolttosta. Mitäs muuta? Mietin ja mietin, että mikä se toinen alkoholi on ja päädyin, että se on rommia. Sensijaan, että oisin tarkistanu asian enne kauppaa lähtöä tai vaikka iha vaa koetellu alkon tätin drinkkitietämystä kysymällä siltä mikä se toinen viina margaritassa on(harkitsin tätä hetken jo vakavasti, ei luontaista miulle kysyä apua.)päädyin rommihyllylle. (Huomautetaan myös, että mikäli miula ois älypuhelin, oisin saattanu mulkasta siitä tätä asiaa..Onneks ei o. Elämä on paljo jännempää näin!) Mikää hälytyskello ei soinu siinä pohtiessa, että ykskää niistä rommipulloista ei näytä siltä, että meillä ois ollu sitä aiemmi. Siitä häiriintymättä päätin, että viina ku viina ja ostin tän:


Ei, tämä ei ole maksetttu alkon mainos ja kyllä, nuo Fazerin parhaat tuossa on vaan kuvausrekvisiittaa.

No seuraavana (tai niinku täällä pohojosessa sanotaan seukki)päivänä tarkistin asian netistä, ku K alko kysellä, että mitä lantrinkia siihen tulee.. No, ootas, katotaa resepti.. Tarvitset quantreauta, tequilaa.. Jeij ja miula o puol litraa rommia :D No, hätä ei ole tän näkönen, ei muuta ku takas kauppakeskuksee. Miula oli sinne muutenki asiaa, ku piti mennä ettii kalsareita alesta. Ei löytyny muuta ku jotai pitsihepeneitä ja ne hankaa perseen ruvelle esim ratsastaessa. Harmi että Seppälää ei enää o, sen valikoimii pysty aina luottamaa. Lisäks niitten kalsareissa oli kaikkia hauskoja mulkosilmäeläimiä.. Romanttista!

Nii, eli siis se alko. Menin ovesta sisää ja tadaa, siinä kassan takana istuu sama rouva ku eilenki! Ei perhana, en sit voinukkaa mennä sinne.. Menin ruotsin alkoo, jossa oli iha hirvee ruuhka. Siis ihan sellanen, että ovella tuli beibeä vastaan kahen siiderilaatikon kanssa ja poikaystävä hinautuu perässä kaljakeissi kourassa. Ihan ku viina ois loppumassa maailmasta. Sit ku menin ite sinne hyllyväliin ni havaitsin, että hakemani viina oli itseasiassa 12 egeä halvempi systembolagetissa. Että tavallaa ymmärrän sitte kuitenki ton ihmisryntäyksen..

Tässä kuvassa oikee pullo. Ois sillä ollu muutaki tequilaa mutta tuo hattukorkki jotenki kuuluu tähä näytelmää:


ja tässä pääraaka-aine:


Fazerit edelleen kuvausrekvisiittaa mutta ei hätää, niitä saa kaupasta karkkihyllyltä läpi vuoden!

Laitan sitte uutenavuotena teille kuvia miu drinkeistä :D



2 kommenttia:

  1. Ei hätää, rommista voit tehdä Mojitoja😝 siun täytyyy tehdä vaan vielä yksi retki kauppaan ja ostaa minttua, limeä ja soodavettä. Ja parasta on se, että ne löytyy ihan normikaupasta, ei tartte mennä alkoon🤔

    VastaaPoista
  2. Ja kuulema myös rommitotia ja sitä voi laittaa teen joukkoon. Ihanaa, ei tarttekaan kaataa sitä viemäriin.. :D

    VastaaPoista