torstai 20. kesäkuuta 2019

Päivitettyjä Juhannustaikoja

Ah, Juhannus, tuo ihana keskikesän juhla, jota penskana juhlittiin juhannuskilpailuiden tiimellyksessä Kuolimon rannalla sijaitsevan mökin turvassa. Aina oli lämmin ja kaikki oli kännissä mutta hauskaa oli! Tehtii serkkujen kanssa tietty myös juhannustaikoja! Hirveen moniin taikoihin vaan liittyy kukkien poimiminen ja siinä joutu vähä soveltamaan, kun mökki sijaitsi sellasella varpukangasmetsikökköalueella, että ei sielä paljo niittyjä ollu. Että ihan jos mietitte, niin miusta kyllä puolukanvarvut ja kanervat voi laskee siihen "seitsemän kukan kukkakimppuun", jos ei just satu parempia kasveja löytymään siihen hätään. Järvi sentäs oli vieressä ja siihen heiteltiin kiviä ja ootettiin, että tulevan sulhasen kuva ilmaantui heijastukseen. Jos en nyt ihan väärin muista, niin aika paljon sieltä tais paistaa ihan oma pärstä..Onko se sitte jonkinlainen narsismin merkki vai eikö taika vaan toiminu, ken tietää :D

Tosiaan meiän taikoja oli sillo se kukkien kerääminen tyynyn alle ja kiven heittäminen järveen. Keskiyöllä(?) tietty.

Jos näitä taikoja nyt vähä päivittäis tähän 2000-luvulle, niin ne menis kai jotenki näin:

"Kerää seitsemän kukkaa tyynyn alle ja unessa näet tulevan puolisosi." 

Ensinnäkin kuka sitä enää tietää mitä kukkia uskaltaa kerätä, kun joka toinen on joku vieraslaji, jonka hallussapidosta voi saada päiväsakkoja tai vankeutta. Ja ne punkit! Kuka haluaa mennä edes mihinkään hikiselle kedolle keräämään rehuja, kun sieltä saa borrelioosin, aivokuumeen, narkolepsian ja lorvikatarrin. Sitäpaitsi ihmiset on tänä päivänä niin allergisia, että jos nukkuu kimpullinen kukkasia tyynyn alla, näkee seuraavaksi kaksi tuskastunutta ensihoitajaa pistämässä siuhun adrenaliinia, koska sait niin pahan anafylaktisen reaktion. Että kivavaan.

"Kuuntele käen kukkumista juhannusyönä. Niin monta kertaa kun kuulet sen kukkuvan, niin monta vuotta vielä siihen, kun menet naimisiin. Jos kukkumista ei kuulu, ovat häät jo tämän vuoden puolella."

Mitä jos sillä käellä on puheripuli ja se haluu keskustella naapuritontin käen kanssa päivänpolttavia? Pitääkö oikeesti laskee IHAN jokainen ääni? Mitä jos on niin vieraantunu luonnosta, että laskee vahingossa harakan raakumisenki? Siitähän tulee ihan hirveeeesti lisävuosia! Ja mikä vielä pahempi, mitä jos käki ei kuku(tai ei vaan tunnista sitä..)ja häät ois muka jo tänä vuonna, niin eihän se nyt niin voi mennä! Kirkko pitäis varata monta vuotta etukäteen, että saa just sen haluamansa. Ja hääpaikka! Ja puku, tottakai! Entäs pitopalvelu, morsiuslapset, huomenlahjat, koristeet, kukkakimppu, hääkarkit, polttarit, kaasot, häämatka, piilopullo..?? Ainiin, ja pitäiskö se sulhanenki jo olla katottuna??

"Tulevan puolisonsa voi nähdä juhannusyönä kaivoon katsomalla. (Tästä eri variaatioita, yleensä näissä pitää olla lisäksi alasti ja jossain päin Suomea myös kiertää sitä kaivoa johonkin suuntaan muutaman kerran.)"

Mitä jos viettää kaupunkijuhannusta ja ainut vähääkään veteen liittyvä elementti on terassin pöydällä oleva puoliksi juotu vissypullo, jonka pöytäseurueen ainoa raskaana oleva ihminen jätti siihen lähtiessään nukkumaan? Entä jos on pihalla kaivo, mutta se on kakkakaivo? Onko sillä sitte väliä, vai näkyykö sielä kakkakaivossa joku vuorenpeikko tulevana puolisona? (Terapeutti totes, että kunhan ei ole hobitti, niin ei ole niin justiinsa. Miu mielenterveys on ihanan leppoisan ihmisen käsissä :D)

"Kun juhannusyönä hyppii tai kierii ruispellossa, alastomana tietysti, tulee tuleva sulho vastaan jossain vaiheessa."

Ihan varmana tulee joku paikalle, jos juoksentelet jonkun pellossa ja vieläpä alasti. Tulija saattaa olla maanomistaja, poliisi tai viaton ohikulkija, joka kuvaa temmellyksesi juutuubiin. Lisäksi saat sakot ja paljaaseen persaukseesi tarttuu punkki.

Tämän takia rakkaat lukijani, Tinder aikanaa keksittiin!

Muistetaan tästä ihanasta juhlapyhästä kaksi asiaa:

1. Tää on alunperin pakanallinen, muinaisuskontoihin liittyvä keskikesän ja valon juhla, eikä mikään Johannes Kastajan synttäripäivä.

2. Käyttäkää hyvät ihmiset pelastusliivejä.

Ihanaa juhannusta kaikille, muistakaa tehdä taikoja!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti