keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Tissiliivit ja talvipäivän riemuja

 Mie kuulen tänne asti miten siun, just siun pahaa aavistamattoman henkilön aivokemia raksuttaa ihan ylikierroksilla ku mietit, että mite nuo otsikon asiat liittyy toisiinsa. No, päästän siut pahasta kertomalla, että ei mitenkään. Harmi ja helpotus samaan aikaan, eikö? 

Keksin ton otsikon ku kävin äske isossa marketissa hakee ruokatarviketta. Koska se on about ainut tän tuppukylän shoppailupaikka, jossa on (ilmanen)autohallipaikka ja miun oli pakko päästä vähä sulattelee pösöä tän lumikaaoksen keskellä, niin että siks menin sinne, enkä miu normaaliin boonusmarkettiin. No, eli miu piti viettää siellä aikaa, että auto saa aikaa kuoriutua kuurasta, joten kävelin koko marketin läpi. Ostin alerekistä parit tissiliivit ja euron sukkia. (Ei ollu pääkallokuvioisia mutta mustia kuitenki) Siinä sitte tuli mieleen tää tissiliivi-asia, kun miula on yks ystävä, jonka mielestä ei voi sanoo tissiliivi. Mietin siinä sit itekseni tätä mei aikanaa käymää keskustelua ja tuli mieleen, että tämä hahmo kuitenki käyttää sanaa "kyrvänsyylä" iha noi niinku arkikielessä ja iha vakavalla naamalla. Että tiiä sitte..

Tästä tissiasiasta tuli myös mieleen sellanen lohdutuksen sana kaikille, joita ei o millää Anderssonin tyttären tissivarustuksella siunattu, että olkaa kiitollisia edes siitä että teiltä otettu EKG-käyrä on melko vertailukelpoinen lähtien hetkestä kun se ekan kerran otetaan ja siitä vuosienki päästä. Ei roiku tissit edessä vääristämässä näkymiä :D Tästä tuli sit taas mieleen kun kävin aamulla hakee minipillereitä apteekista, että harmi etten voi syyä yhdistelmävalmisteita, koska oon joskus saanu auraoireen silmään ja kärsin päänsäryistä(vaikka ne ei liitykkään mitenkään yhteen). Migreeni ja e-pillerit on siis ehdoton nounou, koska siitä voi saaha veritulpan. Tää on harmillista, koska just niillä pillereillä ois saanu kasvatettua isommat tissit. Toki, jos pitää valita että makaako sairaalassa kuolaamassa puolihomeisen kurkun lailla, kun on saanu massiivisen aivoinfarktin mutta ois kuitenki isot tissit vai jatkaako tällee vähä vähemmällä varustelulla ja pystyy ite kävelemään, syömään ja juttelemaan, niin onhan se nyt vaikee valinta mutta tällä hetkellä valitsen toiminnallisuuden. 

TÄSTÄ päästiin tuohon talvipäivän riemuaiheeseen, eli siihen, että kävin tänää hiihtämässä ja haluun jakaa tän ilosanoman teille kaikille. 

Yritin tätä jaloa talvilajia jo n.viikko sitte, ku tänne etelään tuli ekat lumet mutta sillo oli vielä liian aikaista, eikä tuppukylän latuja ollu vielä aurattu. Vaikka oonki tosi urhee, niin umpihangessa luistelu on kuitenki vähä turhan extremeä, jopa minulle. Siihen ku lisätään n.2 numeroa liian pienet monot ja ladulla kaatuilevat kanssahiihtäjät niin..ei, ei ja ei.

Noh, hoidin asian hakemalla kokoa 41 olevat monot urheilukaupasta. (Kyllä, ei mahtunu kolmeysit enää millään miu kaikenmaailman varvasvaivoista kärsiviin jalkoihin!) Tässäkohtaa kokeneen ihmisvihaajan vinkki monojen ostoon, eli jos et haluu palvelua, mee pahimpaan ruuhka-aikaan sinne liikkeeseen. Sitte silmäile sillee nopeesti tarjonta läpi, nappaa eka oikeen näkönen mono, kokeile sitä jalkaan, jos se sopii, laita äkkiä omat kengät takas, ota oikee laatikko ja pakene kassalle. Näin urheiluliikkeeseen palkattu hiihtoexpertti-esa ei ehdi palvelemaan, etkä joudu keskustelemaan sen kanssa kaiken maailman monojen ominaisuuksista. *puistatus* Ekalla kerralla kävin jossai sporttikaupassa mutta siellä oli vähä liian hiljasta ja ne myyjät parveili siinä monohyllyllä ku piraijat saaliin vierellä. Nyt ku oli vähä ruuhkaa, ni sain asioida rauhassa!

Sitte luistovoidetta. Jossai varmaa sais voiteluttaa ne suksetki (tein sitä Torniossa mutta täällä o nii paljo enemmä populaatiota ja nyt ku korona o ajanu kaikki laduille, niin en varmaa sais niitä suksia takas enne pääsiäistä) mutta koska oon tee-se-itse(kannatti tai ei)-hahmo, ostin siinä samalla monokeikalla jotai liukuvoidetta. Siinä pullossa lukee, että sitä pitää laittaa luistaviin osiin(tai jotenki noin). Päättelin, että luistelusuksilla kaikki osat luistaa, joten vetelin koko pohjat sillä mönjällä. 

Tänään sitte uus yritys. Malmin lentokentän ympäri menee mukava, ei kovin paljon merenpinnasta kohoava latureitti, joka oli tällä kertaa aurattu. Epätasainen, jäinen ja liukas se oli mutta ei sentäs hanki! Lisäksi täällä on merkitty hiihtosuunta, joten ei tarvinnu väistää kun kerran yhtä onnetonta vastaantulijaa. Myöskään laturaivoa en kohdannu. Meinasin jopa kirjottaa alkuun, että en o ikinä kohdannu laturaivoa mutta muistin heti samalla, että OLEMPAS! Ja se ei edes ollu täällä tuppukylässä, jossa on muutenki ylivirittyneitä pääkaupunkiseutulaisia vaan ihan Lepran pusikoissa oli tämä. Kaiken hyvän lisäksi oltiin liikkeellä hevosilla, käveltiin ladun VIERESSÄ. Satavuotias emäntä tulee vastaan ja huutaa jo kaukaa, siis ihan sillee kirkumalla hysteerisesti että: "Hevoset pois ladulta! HEVOSET POIS LADULTA!!!!" Yritettiin huutaa takas, että eihän myö nyt ladulla ratsasteta. Ei auttanut. Ohi mennessään se eukko puhis jotain kuinka heittää hevosia suksisauvalla perseelle. Tää ei ollu tän tarinan hauskin osuus vaan se, että minä, siis minä, rauhallisuuden perikuva, joka en tuohon aikaan vielä edes vihannu ihmisiä, oon kuulema (todistajien läsnäollessa) todennu (sen eukon hiihdeltyä pois kuuloetäisyydeltä) että "kumpa ton akan oma poika ajais sen yli autolla." o_0 No en tiiä onks tää hauskaa. On se ehkä vähä..

Hauskoja hiihtohetkiä vaan. Muistakaa,että tää on vakava laji! :D


Tässä postauksessa ei o kuvia, ku kyllähän nyt kaikki on nähny jos ei omassa, niin jonku kaverin sosiaalisessa mediassa kuvan hiihtoladulta. Tissiliivikuvat nyt tuskin ketää kiinnostaa. Tai emminä tiiä. Laitan ehkä ens kerralla kuvia miu uudesta taiteesta..


Huijasin! On tässä kuva. Se on Kutna Horan kuuluisasta kirkosta.. Pitäs mennä joskus uusiks käymää..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti