tiistai 2. maaliskuuta 2021

HBD to K eli kakkua kehiin

Muistatteko vielä nää riemukkaat hetket:

https://eiolluasiaa.blogspot.com/search?q=kakku

https://eiolluasiaa.blogspot.com/2018/02/moni-kakku-paalta-kaunis-osa-2.html

Voin kertoo, että tuo on sellasta hommaa, että ei siihen iha joka vuos taivu. Nyt on taas tarpeeks jauhoja lakastu keittiön lattialta ja vuodet on kuorruttanu tuskaset muistot voikreemillä, joten päätin ottaa jälleen tän haasteen käsittelyyn. K:n synttärit oli kyllä jo jokunen päivä sitten mutta se ite halus tän herkkuleivoksen vasta tällee vähä jälkikäteen. Se siis katto kalenterista millo voi taas pitää herkkupäivän. 

Tässä iha ekana pari huomiota ja vinkkiä teille, jotka ette myöskään o syntyny peukalo jauhossa:

*Kaikki leivonta aiheuttaa stressiä, ylimääräsiä kauppareissuja(jotain unohtuu aina, vaikka kuinka teet kauppalistan tai sitte sielä kaapissa ei ollukkaa sitä macadamia-jyrsijä-jauhoseosta tai silkkiruusu-uutetta, jota nyt kuitenki tarttee johonki iha peruskakkuun mutta sitä saa vaa special-leivontakaupasta. En tiiä mite meiän isoäidit on selvinny tästä kaikesta..)ja hirveen sotkun. Varmista siis, että oot ihan varma että haluut alkaa tähän turaamiseen just sillä hetkellä. Siis että siula on aikaa, rahaa, intoa ja inspiraatiota sekä tarpeeks kippoja, kuppeja, veitsiä, leivinpaperia ja tiskikone tyhjänä. 

*Munat tulee ihan oikeesti kanan perseestä ja siitä tulee joskus iha fyysinen muistutus:


                            

*Leivonnasta tulee puolet hauskempaa, jos piirrät munalle vähä luonnetta: 

                                               

                                                                  *käytä korppujauhoja:

                                                   

Sitte vaa leipomaan. Kakkuohjeita löytyy joka ikisen mirkun leivontablogista ja kaikilla heilla on oma tyylinsä ja reseptinsä. Ite konsultoin miu siskoa, joka anto parhaat vinkit. Eli kakkutaikinan pitää mennä vuokaan heti ku se on vatkattu, että siis jos teet tän yhdellä vuoalla kahdessa osassa(että tulee tarpeeks korkee kakku) sitä taikinaa ei saa jättä muhittelemaan kippoon siks aikaa ku eka satsi menee uuniin, eli se pitää vaan tehä kahessa osassa.

Tosiaan korppujauho auttaa siihen, että se kakku irtoo siitä vuoasta. Tää on ilmeisesti ihan itsestään selvä asia, sillä tätä ei mirkku kyllä mitenkää blogissaan painottanu. Onneks mie oon kotileipurin asialla ja huomautan siitä nyt tässä teille harrastelijaleipureille. Ei siis sillä että miula mitää korppujauhoja ois ollu mutta jos haluutte lähtee tässä kohtaa kolmatta kertaa kauppaan ni iha vaa tiedoks.

Tässä kuvasarja kakun valmistumisesta:


 







Kaks viimestä kuvaa on siis seuraavalta päivältä, koristeluvaiheesta. Tuossa tokavikassa kuvassa on levitetty voikreemi kakun päälle. Se miten se tapahtuu ilman että tuo kakun matsku rullaantuu sen kreemin mukaan, ni sen saatte ratkasta ihan ite. Jos teille käy niinku miule, että menee just yhtä putkee ku se kuuluisa Jeesuksen pääsiäinen, ni sitte vaa hitoksee paljo karkkia kaikkiin niihin kohtiin, mihin se kreemi ei tarttunu.

Summa summarum: EI ENÄÄ IKINÄ. Kiitos.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti