sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Talviloma

Ei sillä että miula mitää talvilomaa ois mutta tungin toisten lomasuunnitelmiin. Helsinkiläisillä alaikäsillä oli tää kulunu viikko lomaa. Mei piti lähtee porukalla (siis mie, pygmien äiti ja pygmi x2) Lepraan. Otin oikee yhen tasurivapaanki siihe. (Tasurivapaa on se, ku tekee liikaa töitä normaalin vuorokierron mukana ja sit saa joskus iha vaa olla menemättä töihin, jos on jotai parempaa tekemistä.) Viikkoa enne lähtöä tuli puhelu, joka on nyt litteroitu tähän melkein sanasta sanaan. Miu ajatukset näkyy vihreällä värillä, muu ääneen puhuttu asia normaalisti mustalla:

Puhelin soi puol 10 aikaa illalla.

Mie: No moi iskä.
*pitkä, väsyny huokaus* 
Iskä: No moi. Ootko kattonu tänää uutisia?
Mie: En? *Mitä on sattunu, kuka on kuollu, onnettomuus? Tulipalo? Ryöstö? Venäläiset on alottanu sodan??*
Iskä: No katohan kymppiuutiset.
Mie: *ainakaa iskä ei o kuollu ku se soittaa, varmaan se sanois jos soittaa sairaalasta, onko kuitenki joku iso onnettomuus jossai lähellä mutta ei ketää tuttuja kuitenkaa kuollu? Sittenki sota..?*
Iskä: Kun se korona nyt leviää siellä teillä tuppukylässä ni mitä jos ette tuliskaan tänne? S ymmärti ja ne ei ainakaan nyt tule.
Mie: ?? SITÄKÖ sie soitat? 
Iskä: Joo. Tai emmie tietysti voi kieltää siuta tulemasta mutta jos ei nyt o ihan pakko.
Mie: *Ei suuronnettomuutta, ei tulipaloa, sotaa, marssilaisten hyökkäystä, vaan ja ainoastaan korona, jota on ollu joka tuutissa viimesen vuoden päivät.* Joo, ei siinä, ei tulla. Katotaan ku sie oot saanu sen rokotteen.

Helpotuin kun ei mitään sen vakavampaa dramaattisesta puhelun alotuksesta huolimatta mutta sitte iski uus probleema. Mitä mie nyt teen loman aikana, siis sen loman jota miula ei oikeesti ees ole. 

Mennää kylpylään? Ei voi, ku sielä on muitaki ja sieltä saa silsan.
Mennään korkeasaareen? Ei voi ku se on kiinni.
Leffaan? Ravintolaan? Hoploppiin? Jonnekki? kts edellinen.

No mennää perhana luistelemaan! Se on nii vaikeeta, vaarallista ja tylsää, että sitä ei taho tehä kukaa pidempää ku pakollisen insta-päivityksen verran.


Välttelin tätä lajia ihan super pitkään. Keksin aina jonku syyn, miks en nyt sit just voikaan lähtee luitelee, vaikka S hommas miule niitten työpaikan löytötavaravarastosta luistimetki. Sit vaan tuli se päivä, ku tekosyyt loppu ja oli pakko lähtee jäälle. Laitoin kuitenki kypärän päähän. Oon nähny miltä aivovamma näyttää ja jos miula on joku keino välttää se, käytän tämän keinon. Tällä kertaa varautuminen oli ylimitoitettua, sillä pysyin pystyssä. Olin melkei yhtä nopee ku miu 7-vuotias kummilapsi. Paino sanalla MELKEIN :D

No mitä muuta täällä tuppukylässä voi sitte tehä olemattomalla talvilomallaan? Kaikki kiva on kielletty paitsi.. Tadaa, Lintsin Sea Life. Tai on seki varmaa jo nyt kielletty mutta ehittii just käymää siellä enne viimesetki huvipaikat meni kiinni. 

Se on sillee iha mielenkiintonen mesta aikuisellekki. Ekana meitä tervehti heti ovella tällänen hahmo:


En o varma onks tuo iha oikee sukellusasu mutta eiks ne joku tollanen pönttö päässä o joskus merenpohjia tutkinu? Menisitkö ite tuo päässä edes kylpyammeeseen? Niimpä.. Ehkä siellä oli joku sisällä? Käykää kurkkaamassa, jos tää maailma joskus vielä aukee yleisölle.

Seuraavaks miu huomio kiinnitty tähän aidon(?) merirosvolaivan pienoismalliin. Näitä on salettiin seilannu pitkin maailman meriä. Huomioikaa peloton kapteeni alemmassa kuvassa :D



Asiaan:



Ei, en laittanu käpälääni tuonne vaikka ei nuo ilmeisesti o ihmiselle varsinaisesti hengenvaarallisia.. Oli siellä toki myös sähköankerias, jonka tuottaa tarpeeks sähköä vaikka hevosen tainnuttamiseen.. Ei häiritty häntä sen enempää :D

Onko siustaki tuntunu joskus tältä?:


tai tältä:


Vedenalaista maailmaa on tosi terapeuttista tuijottaa. Suosittelen tätä sellasena hiljentymisen retriittipaikkana, jos se ainut kehä kolmosen vaikutuspiirissä oleva luonnonpuisto kuhisee lapsiperheitä, eikä siellä meditoinnista tuu mitää kaiken sen emmaljunga-vaunukonserton keskellä. Sea Lifessa o rauhallista, eikä sinne melko varmasti saa tuua minkäänlaisia vankkureita?



Onko sinulla stressiä? Ole kuin Jarno, Jarno vaan on.


Kierroksen jälkeen shoppiin, josta löyty tietty jotai kotiinviemisiä :D



Käymisen arvonen mesta, suosittelen.

Tänä viimeisenä lomapäivänä(joka ei siis ollu lomapäivä, vaan oon menossa yöks töihin mut ei nyt tartuta kaktuksenvarsiin) oon syöny lounaaks paketillisen Doris-keksejä ja mozzarella-tikkuja. Miu sisko kävi viemässä miuta vähä lenkille tuonne aurinkoon. Lisäks miula oli täällä ihana yövieras, joka lähti vasta myöhään iltapäivällä kotiin :)


Värillä ei o väliä, kunhan se on musta.

Ei siinä muuta kuulkaa rakkaat ku kevättä ja koronaa! Käykäähä vielä hiihtämässä, ens viikolla ei varmaa o enää lunta. Paljon ainakaan. Ei haittaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti