maanantai 15. marraskuuta 2021

Tekisipä mieli vähän..

..karkkia. Tai jotain herkkua mutta tässä tarinassa se on karkkia. Tai voi se olla jotain perusherkkuakin, ehkä?

No kaikki alko tänään siitä, että jäin yksin kotiin. Se on sillee vaarallista tälläselle pullahiirelle, että nyt täällä ei o kukaan kattomassa miun perään ja estämässä miu päivittäistä karkinsyöntiä. Omaksi edukseni on kuitenkin mainittava että YRITIN hillitä makeanhimoani syömällä päärynän. Se oli vieläpä sellanen ihan hyvä päärynä, mehukas, ei raaka. Mistä tahansa fitnesjulkaisusta voi lukea, kuinka hedelmät sisältää niin paljon sokeria, eikä niitä oikeestaan sais syödä. Parempi ois vaikka tuijottaa kuvaa banaanista tai imeskellä lapsen lelukopasta löytyvää lego-mandariinia ja kuvitella että se on oikee. Mutta ettäkö söis ihan jostai ambomaalta lentokoneella prisman hevi-osastolle rahdatun hedelmän, ni johan siinä tulee viikon sokeritarve kerralla! 

Sit jos mennää sellasiin ei ihan niin tosifitnes-ohjeisiin, niin joo, hedelmiä voi syödä kohtuudella, ei siihen dieetti vielä kaadu. Sitten voi ottaa vaikka pähkinöitä, jos haluaa jotain napostella. Tai vaikka porkkanaa! Ja kyllä niitä viinirypäleitäkin voi syödä, nehän on oikeestaan ihan ku karkkia! No EI KYLLÄ OLE! Eikä minkään cashew-pähkinän mutustaminen kyllä tyydytä makean nälkää, ei ainakaan jos on tällänen pitkän linjan riippuvainen. 

Jos kotona ei o mitää herkkuja, niinku meillä ei siis ikinä ole, ainut millä tän asian voi korjata, on lähtee kauppaan. En kuitenkaa voi mennä lähikoomarkettiin, koska haen sieltä aina jotai roskaruokaa tai herkkua. Myös Prisma, iso kauppa vaikka onkin, on pois laskuista, koska neki kassaneidit (ihan vaikka käynki leikkimässä kaupantätiä aina itsepalvelukassalla!) alkaa varmasti jo tietää miut ja tunnistaa sokerin ongelmakäyttäjäks. Mitä vaihtoehtoja jää? Aivan, se kolmannen ketjun marketti. Meen siellä hyllyjen väleissä, enkä löydä mitään hyvää. Tarjonnassa on vaan feikki nallekarkkeja, sekä niitä toisia wanna be-Haribon hedelmäkarkkeja, jotka näyttää iha samalta ku oikeet tropical-mix-(tai jotai sen suuntasta) karkit mutta maistuvat ihan homesieneltä. Kaikki keksit näyttää myös epäilyttäviltä, sellasilta joita Selma-mummo tarjoo peltirasiasta kun käydään sen luona keikalla. Hyiensyö.

Päätän sitte tehä jotai, mitä tiesin jo virhearvioksi mutta tein sen silti (käyks kellekkää muulle tällästä turhan usein?) eli otin ihan random pussin jotain.. jotain tällästä:

                                       

Nyt, rakkaat lukijani tulee sitten se tämän postauksen tärkein opetus eli: Jos mielesi tekee Dumleja, ethän sinä nyt hyvä ihminen mene ostamaan Marianneja! Jos olet tilanteessa, jossa taivallat läpi kylmän ja pimeän pihan mörköjä ja naapureita vältellen ja pääset lopulta kauppaan (enskerralla sitten vaan sinne koomarkettiin!) niin tee itsellesi palvelus ja osta jotain josta olet ihan varma että sen on hyvää. Jotkut asiat elämässä vaan on sellasia, joilla ei kannata leikitellä, ei vaikka ois kuinka seikkailuhaluinen! Se on vähä sama, kun syöt parin päivän ulkomaanreissulla kerran sellasta tositosi hyvää ruokaa mutta oot jostain syystä saanu päähäs, että seuraavana päivänä ei voi mennä samaan ravintolaan, koska pitää kokeilla kaikkee uutta. No kerron tässä nyt kokeneen matkaajan vinkin: EI TARTTE KOKEILLA! Voi kokeilla, ei siinä mitää, mutta jos haluaa syödä samassa raflassa koko viikon, niin se on ihan okei! Tuorein ja toivottavasti viimenen kokemus aiheesta itsellä on, kun käytiin R&ES groupin reissulla Italiassa ja ekana iltana vedettiin ihan superhyvää pitsaa. Meillä oli tuolloin kuitenkin vielä tää keskiaikanen matkailukäsitys, että ei sais käydä samassa raflassa toista kertaa (ihan ku sitä parin päivän aikana ehtis kaikkia testata kuitenkaa!) vaan mentii viereiseen. Siinä sitte tympeetä palvelua vältelle, kuivaa pastaa nieleskellen ja jälkkärinä ollutta kivikovaa kiiviä veistellen mietittii kumpikin sitä naapuribistron ihanaa, rasvaista margarita-pitsaa.. 

Alkoholi- ja tupakkaostoksiahan vahditaan suomessa tosi tarkkaan. Miusta kassatätien kasvatusvastuuseen vois lisätä sen, että aina kun joku ostaa jotai "vain luonnollisia aromeja, ei lisättyä sokeria, makeutettu stevialla, sisältää puolet aitoa hedelmää"-karkkeja, kaupan täti tekis sille henkilölle pienen audit-kyselyn. Tyyliin: "Tuleeko omaan käyttöön." Jos vastaat ei, voit mennä. Jos vastasit kyllä niin jatkokysymys: "Oletko nyt ihan varma? Olisiko se Dumle pussi sitten kuitenkin parempi? Jos ei leviävän vyötärönympäryksen niin ainakin ihan vaan oman mielenterveyden kannalta?!"


Tai mites nää? En o bongannu mutta maistuvat kuulema super Hessu-karkeilta. Niissä ei varmaa ollu mitää muuta aitoo kun se Disney luoma kuva siinä purkin kyljessä mutta hyviä olivat!

                                         


Alin kuva S.K.Piironen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti