perjantai 15. maaliskuuta 2024

Ärsyttääkö?

Muistatteko ku aikanaa tuli iltapäivisin sellanen sarja ku "Pelottaako?" Se oli tiukkaa settiä! Ja kyllä pelotti, aina varsinki siinä kohtaa ku yks jäi aina yksin sammuttamaa sitä nuotioo! Hrr..

Tää siis vaan juonto tuosta otsikosta. 

Tähän alkuun tällänen zen(in piirtämä) kuva. Siinä on sieni. Se ei siis o mikää värittelykuva, vaan iha piirretty kuva. Liimasin siihe tarrojaki. Oon siis keksiny uuen tavan lievittää stressiä, tusseilla piirrustelu. En tiiä mitä mieltä oon sanasta piirrustelu mutta menkööt nyt tässä. Oon siis kokeillu jo värikynäpiirtämistä, lyijykynätuherrusta, öljy- ja akryyliväreillä, sekä liiduilla räpellystä ja nyt tää! Mutta siis tääki kuva liittyy nyt aiheeseen "Ärsyttääkö?" Tai ei sillee liity muuten kun että jos ärsyttää, voi alkaa piirrustella. Onks tässä nyt mitää järkee?


Kyllä, tiedän että valkoihoisena, suomalaisena, keski-ikää kolkuttelevana, lapsettomana, työssäkäyvänä hoitoalan ihmisenä miula on siis asiat ihan kivasti. Varsinki jos suurimmat ärsytyksenaiheet on ne, jotka aion kohta luetella. Haluisin silti mainita, että jokainen ärsyyntyy aina omasta näkökulmastaan ja lähtökohdistaan. Esim lapsiperheissä varmasti ärsyynnytään esim lapsen kavereista ja kuopuksen tarhasta raahaamasta täitartunnasta ja vanhukset ärsyyntyy siitä että eivät saa etuilla kauppajonossa, vaan nuoriso pakottaa ne oottamaan omaa vuoroaan. Miu iskä ärsyyntyy kolmesta asiasta. Ja siis tosiaa miu iskää yhtää tuntevat tietää, että se ei o esim ikinä elämässään kiroillu, huutanu tai käyttäytyny millään lailla agressiivisesti. Sen kolme ärsytyksen aihetta on:

-Mersun eko-toiminto, siis se, että se sammuttaa itse itsensä liikennevaloihin. Se oikeen inhottaa" iskää. (Tää on siis normaalille ihmiselle verratain jotai sellasta, että paiskaat telkkarin hotellihuoneen ikkunasta kadulle ja juot pullollisen viinaa päälle saadakses tunteet tasaantumaan.)
-Se, että jos ollaa yhessä kaupassa, mie en laita omenoita, enkä varsinkaa banaaneja "pienee pussiin." Saatii tästä kerran melkei riita aikasiks paikallisen marketin hevi-osastolla. Ei olla ehkä sen jälkee käyty yhessä kaupassa..
-Se, että mie oon unohtanu laittaa radio Pookin takas, ku oon ajanu sen autolla. 

Jännä juttu, että kaks iskän kolmesta ärsyyntymisen aiheesta liittyy jollai lailla miun toimintaan. No, kai miu siskoki joskus tekee jotai mikä saa mei perusrauhallisen iskän hermostumaan mutta se ei nyt ollu tän päivän aihe. Otin iskän tähä vaa esimerkiks, koska se on maailman rauhallisin ihminen ja haluisin olla tositosi paljon enemmän sen kaltanen. Harmikseni oon periny sen puolen suvulta uhriutumisen lahjan ja äitin puolelta sitte sen että kaikki on ihan sieltäjasyvältä. Onneks oon aikanaa perustanu tän blogin, johon voin oman taiteeni lisäks jakaa ajatuksia. 

Mikä ärsyttää?

No nyt tässä just tuli uus ärsytyksen aihe, joka ei ees alunperin ollu miu listalla, eli siis se, että miks biisistä "Love me like you never did before" löytyy spotifaista vaan jonku eukon laulama versio, jota on jollai hassulla tavalla muokattu. Se siis kai laulaa ihan hyvin joo, mutta kyllähän lähtökohtasesti biisit mitä o tottunu kuulemaan miesäänellä laulettuna, kuulostaa naisen laulamana vähä aneemiselta. Ja sit jos niitä sanoja on vielä jotenki muuteltu ni ei hyvä. Ja siis se alkuperänen(?) löytyy vaan juutuubista, ei spotifaista. Alan olla vakavasti wolverinen kanssa samaa mieltä aiheesta, että naiset on pilannu tän maailman!

Sit miuta ärsyttää se, kun meen uimahalliin(kyllä, oon taas löytäny sen lajin. Täällä Lahessa on kiva halli, ku sielä o poreallas ja sit sellanen allas missä on ne hierontasuihkut. Tekee hyvää olkapäälle seisoo sen alla.) ja kun tuut uimasta, ni joku on tunkenu siihe iha viereiselle kopille. Siis oon avautunu tästä varmaa jo ainaki neljä kertaa ja taas avaudun! Mikä hemmetti siinä on, että ei voi jättää ees yhtä kaappia väliä?? Ok, ymmärrän autistit jotka ei voi jättää vaatteitaan väärän numeron kaappiin mutta ei ne kaikki voi silläkään asiaa selittää. Lisäks uimahallissa on nyt viimeaikoina ärsyttäny ne, ketkä hyppää sieltä altaan päädystä syliin just ku oon lähestymässä päätyä. Siis että oikeen ootetaa että oon kohalla ja sit hypätään?? MIKS???? Miks nopeet uimarit ei mee sinne nopeiden uimareiden radalle? Miks höpöttelijät ei mee vesijuoksuradalle, vaan perustaa torikokouksen jompaankumpaan päätyyn ja munii siinä huulet sinisinä eilistä päivää etsien? Miks hitossa joku ajaa säärikarvojaan uimahallin suihkussa???? 🙀 Kyllä, näin on. Ja ihan kantasuomalainen, jos joku nyt sitä miettii.. Onneks joku täti kävi valistamassa häntä aiheesta ja tämä rouva oli ihan että "ei hän tienny.." No mutta ÄLY HOI?!

Miuta ärsyttää että miu auto on jo iha likanen, vaikka just käytin sen pesukadulla pesulla. No, sille nyt ei paljon mitää voi mutta onhan se nyt iha hanurista. 

Ärsyttää myös se ikuisuusongelma,josta oon myöski avautunu täällä ainaki useammin ku kerran.. periaateohittelijat. Jos on pakko hinautua motarilla ohi niin aja nyt hyvä ihminen iha vähänmatkaa eteenpäi sitä ohituskaistaa äläkä  JÄÄ SIIHEN ETEEN TUPSUTTELEMAAN heti ohittamisen jälkeen!! Ymmärrän että toisten huomioiminen on vaikeeta liikenteessä mutta yritä edes. 

Miuta ärsyttää suunnattomasti myös se että langat menee ITEKSEEN umpisolmuun. Okei, en o ehkä iha paras laittamaan niitä sellaselle siistille kerälle joka kerta ku neulon mutta mite se on silti mahollista että seuraavan kerran ku kaivelen vaikka sinistä lankaa, ni se on vetäny ittensä sellaseen kahen nyrkin kokoseen umpisolmukerään keltasen, vihreen, pinkin ja mustan langan kanssa. Tämä siis vaikka miula ei ehkä ees ois pinkkiä tai mustaa lankaa koko lankapussissa! 

Onko kellää muulla sellasta fetissiä, että tykkää täyttää tiskikoneen mahollisimman huonosti? Siis että saa siitä jotai sairasta tyydytystä, että sinne mahtuu mahollisimman vähä kaikkee? En tiiä onko tää oikee foorumi tunnustaa, että miula saattaa olla tälläsiä taipumuksia.. Tai siis tämä kai se on jos mikä! Iteppä tätä luet.. Tämä tiskikoneasia jos mikä ärsyttää kanssakulkijoitani :D Ehkä just siks jätän iskän luona astiat suosiolla siihe pöydälle, enkä laita koneeseen.. Sillä säästetään jälleen yks miu aiheuttama ärsytyksen aihe. On miulaki sentäs jotai pelisilmää! (vaikka ei aina uskois..)

Nyt mie meen ehkä valokuvailemaan. Kuuntelen kyllä vielä hetken Jarkkoa juutuubista. Häviää nää ärsyyntymisen aiheet. 

AINII, sellasta piti sanoa vielä, että arvatkaa mitä sain synttärilahjaks? (Kyllä, miula o synttärit keskellä kesää..) Juurikin, oikein arvattu, tandemlaskuvarjohypyn. 😱 Oon kuulema joskus Mordorin ohi ajellessa maininnu, että kyllä mie tandemilla hyppäisin.. Noh, kohta se o aika lunastaa lupaukset.. Tuun sit varmaa kertomaa kui kävi. Siis jos selviän hengissä.. Ratsastus on kai tilastojen valossa vaarallisempi laji ku laskuvarjohyppy, että ainaki miula o kaikki todennäköisyydet miu puolella.

Palataan tyypit! 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti