tiistai 2. huhtikuuta 2024

Pääsiäinen

 "Joillekin tämä pyhä on vain pitkä vapaa." No mikäs se sitte on jos ei pitkä vapaa? Kiitos vaan, kyllä tätä kevään, kylvön ja uuden kasvun aikaa voi kukakin juhlia miten tykkää mutta se, että jeesus on tungettu tähänkin väliin aikanaan ei tarkota sitä, että meiän pakanoiden tartteis elää sen mukaan mitä pimeellä keskiajalla on turattu. Nih. 

Heeei, mikä pingviini oli ennenku se tapas Jeesuksen? Teillä on tän postauksen loppuun aikaa miettiä asiaa..

Kevättä kohti siis ja kevääseen kuuluu tosiaan kaikenlainen kylvö ja uuden alku. Eiks Kalevalassaki ollu joku kotkan muna, josta synty jotain? Siihen uuden syntymäänhän tää kananmunienki maalaus liittyy. Ja pääsiäispuput liittyy siihen että "lisääntyy ku jänikset." Yllättäen kirkoissa ei taia paljo jänikisiä näkyä, koska..noh, oha se lisääntyminen tavallaan vähän syntiä kuitenkin. 

Ei, tämän ei ollu tarkotus millään lailla olla uskonnon-dissaus-postaus, vaan kertoa miu pääsiäisestä. Oli siis kerranki ihan lähes koko pääsiäinen vapaata ja mikäs sen parempi tapa sitä viettää, ku lähtee iloiselle itärajalle. Kyllä, siellä on ihan rauhallista, ei näy Venäjän tankkeja eikä muutakaan epäilyttävää. Ei näy enää ees venäläisiä, mikä on sillee kiva jos haluu käyä vaikka Prismassa tai Sumatran kylpylässä, ni mahtuu mukaan ja saa kommunikoitua iha omalla kielellään. Toki kaikki ne puolmiljoonaa päivittäistä turistia tai siis niiden puute, näkyy jollai lailla tuon itärajan pikkusityjen talouskehityksessä sitte..

Enisvei, tähänkin pyhään kuului olennaisena osana pääsiäisrauha ja sen saa mukavasti aikaan samalla tavalla kun joulurauhan, eli roudaamalla karvakaverin paikalle. Luna viihdytti sujuvasti kaikkia halukkaita heittämällä roinaa kaapin päältä alas. Se jakso tätä leikkiä iha nii kaua ku joku oli valmis nostamaan sille kaikkia tuotteita takas ylös. 

                                                       


Vietiin karvamöttönen myös valjaissa pihalle. Se kyyhötti järkyttyneenä seinän vieressä vajaat 20 minuuttia ennenku uskalti liikkua mihinkään. Ku vein sen takas sisään, oli kaikille jo melko selvää, että tämä Helsinkiläiskaksioon muuttanut puuhkahäntä on selvästi sisäkissa. Isolla Helsinkiläisellä Hoolla. Eiku Ässällä. Tai millä nyt sit onkaan. 

Mitäpä ois pääsiäinen ilman munanmetsästystä. Tässä kuvassa tuomari valvoo ettei rajoja ylitetä (ja ettei yhtään ylläriä jää maastoon). Joku heikkohermosempi ois saattanu laskee kaiken sillee etukätee mutta myös laskettii siinäkohtaa ku kaikki oli jo paikoillaan.. No, kyll sieltä sen verra suuri saalis tuli, että ei sinne ainaka montaa munaa jääny 😁


                                                      


Munanmaalaus, tuo aina niin suuria tunteita herättävä laji, joka kuuluu pääsiäiseen ku.. no, hitto, tulee vaan kaikkee jeesusaiheista mieleen mutta ehä mie voi nyt mitää sellasta tässä laukoo.. No, sanotaan että kuuluu kevääseen kuin lika Zenin auton takapuskuriin! (Eipä sillä, mie oikeesti pesin Paavon eilisessä työvuorossa. Toki se oli aamulla kuivuttuaan edelleen täynnä likaraitoja, vaikka käytin pesuainetta ja harjaa ja kaikkee.. mut on se nyt vähä puhtaampi kuitenki) 

Tässä koko perheen munaesittely. Huomatkaa, että vanhukset, nuo nälkäiset saalistajat, ehti syyä munansa jo ennenku kerkes kissaa sanoa. Tai nähä. Tai silittää. Se söi kyllä vähän munaa, liekö sitte vaarallista.. Mutta siis oikeessa reunassa vanhusten taidonnäyte ja tossa sitte meiän ei-niin-munanhimoisten. 


Tässä rakkaan kummilapseni ninja-muna:


..ja tässä miu rakkaan, vähän oudon siskon taidonnäyte.. Ekassa kuvassa se oikee puoli, tokassa sen sivupersoona 🙈



Mitäs sitte, ku suklaa ei enää maistu? No punaviini ja skumppa maistuu sitte senki eestä 😁 Tähän humpalle lähtöön tarvittiin vaan kahen päivän hiustenvärjäyssavotta, mersukyyti ja pientä kaunistautumista. Huomioi eläinaiheet, hai ja olikohan tuo joku flamingo? Kyllä ei missään näkyny eikä tuntunu mutta ehkä se vaikutti niin syvältä, että sen näkee vasta 80-vuotiaana? Sen maskin vaikutuksen siis. 


Laitettii miule vähä kiharoita ja hinkutin miu superkuivuneesta, pinkistä rajauskynästä vielä silmiin vähä väriä. En o varma oliks se miu tukka niinku överillä tavalla hieno afro vai wannabe-pellehermanni-sirkuspelletukka. Tai ehkä jotai siltä väliltä. Yritin että otettais meistä kahesta myös sellanen bilekuva, niinku joku instastoori-aiheinen. Noh, voin kertoo että tää kuva on paljon hienompi ku se, missä tukka oli hyvin ja maskit naamassa. Siis meikit. Tässä on maskit. Tai jotai.

Yritettii selvittää missäpäin Lepraa jengi juhlii nykysin. Ku kaikki meiän menomestat on tuhottu maan tasalle. Siis kirjaimellisesti. Tai miun vanha kantapaikka on toki vielä olemassa mutta jostain syystä terapeutti on ainut joka suostuu miu kaa sinne lähtemään ja seki vaan päiväsaikaan ja kaakaolle. Noh, hätä ei ole tämän näköinen, sillä Leprahan on sivistyksen kehto ja seuraa ketjuravintoloiden katkeamatonta tarjontaa, joten päädyttiin mestaan nimeltä Venn. (Tiiätte jo mite se mainostusasia meni..) Otettii parit pikku annokset, eli siis falafeliä, ranskalaisia, hallomiumtikkuja ja kukkakaalia. Täytyy tässä todeta, että se, että saa ranskalaisista perunoista NIIN löysiä, ni se on taito jo sinällää. Edes mie en osais tehä niistä noi pahoja 😝 (juma mikä hymiö löyty tähä paikkaan!) Mutta hei, onneks viinilistalta löyty jotai mikä puhutteli:


Yhtää en muista miltä tuo maistu mutta varmaan muistasin jos se ois ollu tyyliin ihan hirveetä. Ehkä.

Saatiin meiän kahen omituista seuraa loiventamaan vielä yks hevos-ja koiraihminen (ne oli siis samassa paketissa) joka tuli ihan meiän takia citylle sellasesta korpierämaasta että oltii ihan otettuja sen seurasta 😍


Sit jatkettiin samaiseen pubiin, jossa mie pari viikkoa sitte istuskelin kaimani kanssa pohtimassa syntyjä syviä. Se on ilmeisen suosittu mesta, koska sieltä saa opiskelija-alennusta ja toisaalta joku meiän iskän tuttu istuskelee kuulema sielä. En kyllä tiiä yhtää minkä ikänen tää tuttu on, ehkä se on vaikka 19. Enivei, tässä todistuskuvaa sieltä:


Tuo juoma ei ollu ananas- eikä sitruunalonkero, vaan joku uus kausimaku. Ihan jees, vaikka ei o originaalin voittanutta. Miu sisko sit joi miu juomasta aika paljon, koska mie jouduin juomaa jotai maitopohjasta drinkkiä, jonka juonnista se pääs irtautumaan sanomalla ettei se välttämättä o laktoositon. Miu ois pitäny ehkä vetää joku vegaanikortti siinäkohtaa.. Tämä siis johtu siitä, että meiän seuraa liitty miehiä. Siitä se ajatus sitte lähti. 

Toki miehet jatko iltaa vielä parisen tuntia, ku myö soitettii mersu hakemaan. Tässä havainnekuva tilanteesta, kun jeesus oli jo noussu taivaaseen, valkovenäläiset oli juotu kurkusta alas, halpa skumppa poltteli vielä kielen päällä ja suuri pohdinta kuohui mielessä mennäkkö paljon palkitulle Tuen grillille vai syyäkkö kotona rieskaa vaan. En tiiä söikö miu humppaseuralainen rieskaa mutta ei myö ainakaa Tuelle menty. Enskerralla sitte. 


Seuraavana päivänä yritettii ehtiä herättämään toinen toisemme jollai ikävällä tavalla, vaikka heittämällä orjantappurakruunu päähän tai viinit maahan mutta oltii sit kuitenki herätty tahoillamme iha iteksee. Sunnuntai. Munat oli kuorittu, k-kaupasta oli käyty hakemassa teeleidin teetä, mäenlasku ei onnistunu, koska hanki oli sulanu liikaa, kävelemään ei ehtiny ja mieski oli jääny eiliselle reissulle. Yritettii kattoo Netflixiä mutta iskällä ei sitte ollukkaa muuta ku se pelkkä kuvake sielä teeveeruudussa. Leikittii vähä aikaa Saken uudella ponilla. Luna tsekkaili maisemia ikkunasta, ei haikaillu pihalle. 

Maanantaina töihin, joten sunnuntaina ajoissa kotiin. Just another pääsiäinen selvitetty. Ensviikolla vielä kerran stand up Sumatran strattipubissa. 😎


Aini, vastaus siihe alun arvotukseen eli pingviini oli tietenkin.. pingvesi 😆


Väsynyttä? Tiedän..






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti