keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Kotoilua

Noniin, kuulkaas, taas on tullu aika pohtia syntyjä syviä. Tosin tällä kertaa miula ei o sen kummemmin mitää pohdittavaa, vaan pikku parodiaa. Ha. Kuten mainittu, oon kerra antanu periks jollekki lehtimyyjälle ja tilasin sen (myyjän)päivän piristykseks Kotivinkki-lehden. (Toivon tänä päivänäki, että se on ilonen aiheesta, että sai edes yhet kaupat. Mie oikeesti sympatiseeraan nykysi lehtimyyjiä. Yritän aina jaksaa kuunnella niitten jutut.) Se on miu mielestä maailman turhin naistenlehti mutta kyllä sen aina huussissa istuessa lukee. Saa just luettua ennen uuden lehden ilmestymistä. No, enivei, siinä on aina sellanen osio, jossa joku perhe esittelee niitten kotia. Aina se on joku ihana kerrostalokolmio jossai superhipsterissä Helsingin kantakaupunginosassa, niinku vaikka Lauttasaaressa (alkaakoha Hakaniemi olla jo vähä lääst siisön?) 95 neliötä, viehättävä vanha talo, jossa kaikki naapurit tuntevat toisensa ja kesäisin järjestetäänkin yhteisiä puutarhajuhlia, jossa juodaan värikkäillä pilleillä itsetehtyä simaa eriparilaseista ja istutaan eriparituoleilla ja se puutarhapöytä on tehty muodikkaasti jostai raakalaudasta ja jalassa kaikilla on aidot 70-luvun haisaappaat ja miehillä on parta ja aaaaa... Noni, lähti vähä lapasesta, mutta saitte taas ideasta kiinni? Sit siinä on ihania yksityiskohtia jostai hyllystä ja isoäidin vanhasta rottinkituolista, jonka Aino-Maija-Anniina, perheen äiti, on itse entistänyt. Lattia on aito lankkulattia, jonka perheen isä(jolla on myös parta ja mustasankaiset silmälasit)on käsitellyt vaalean kuultavalla pellavaöljyvaha-aineella. Lasten huoneisiin on haettu sisustusideoita Pariisin muotimessuilta ja kylpyhuoneessa tuoksuu meri. Jopa sen lehden sivujen läpi..

Noniin, jos joku ei vielä tiiä ihan tarkkaan mitä mie tarkotan, ni voi lukasta jonkun uusimmista Kotivinkki-lehdistä. Voin vaikka lähettää. Mutta mitäs jos KotiHinkki (hihi)tulis tekemää jutun meiän kämpästä? Tällästä se olis:

Jenni ja K asuvat Torniossa, pahamaineisella Aarnintiellä Putaan kaupungiosassa. Ambulanssi, poliisi ja pelastusviranomaiset vierailevatkin usein naapuritalon asunnoissa mutta Aarnintie nelosessa on yleensä rauhallista. Mitä nyt naapurin koira välillä ulvoo ja teinit huudattavat pihalla poppia vanhasta Corollasta keskellä yötä.

Asunto: 45neliön kerrostalokaksio, ei todellakaan mikään omistusasunto, koska tämä pariskunta ei ole vielä valmis kasvamaan aikuisiksi ja asettumaan aloilleen.
Missä: Aarnintiellä Torniossa. Kaikki pelastuviranomaiset osaavat reitin niille huudeille vaikka silmät kiinni.
Ketkä asuvat: Jenni ja avopuolisonsa K., pääkallo Bärtil, sohvatyynyt Kale ja Masa, Lefa-Lepakko sekä lukuisa joukko muita nimettyjä ja nimeämättömiä hahmoja, senhetkisestä mielikuvituksen laukkarallista riippuen.

Jenni ei juurikaan tv:n ääressä viihtyile, vaan kuluttaa aikaansa netissä. Hän kirjoittaa mm.omaa blogia, jossa jakaa aivottomia ajatuksiaan pienelle mutta sitäkin rakkaammalle lukijakunnalleen. "Tällä tuolilla on vietetty niin paljon aikaa, että siihen on varmaan painunut jo meikäläisen perseenjälki!" Jenni hymyilee. Tuolit ovat K:n edelliseen asuntoonsa kierrätyskeskuksesta hankkimia. Ne eivät edusta disainia, eivät tyylisuuntaa, eivätkä ole edes kovin mukavia istua mutta ne on hankittu sillä ajatuksella, että ne taittuvat kasaan ja ovat näin helposti roudattavissa osoitteesta toiseen. Blogin päivittelyn ja ilmaisten nettipelien pelaamisen lisäksi Jenni harrastaa maalaamista. Siskon pygmiparat joutuvat tasaisin väliajoin ottamaan vastaan tädin maalauksia, halusivat he tai eivät. Tässä valmistumassa seinälle laitettavia mittoja, joihin stressaantuneet vanhemmat voivat piirtää jälkikasvunsa kasvukäyrän. Aiheina Legoninjago ja perhonen.

Tämän ihanan vanhan arkun Jenni hankki kirpputorilta muutama vuosi sitten. Hän on itse maalannut sen omituisen punaisella öljymaalilla. Sen sisällä hän säilöö taiteilijatarvikkeitaan. Tila ei tosin meinaa ihan riittää..


..syystä että arkkuun voi lykätä kaiken pienen irtotavaran, kuten jämälangat. Poissa silmistä, poissa mielestä!



Jenni tykkää myös kukkien kasvatuksesta. Hän tökkiikin kaikista syömistään asioista siemeniä multaan ja kevään tullen jännittää mitä sieltä kasvaa! Hallittu paperikaaos sisältää kaikkea laskuista aina tärkeisiin pankkipapereihin ja työvuorolistoihin. Jenni on oikeastaan aika todella laiska persoona ja saa heti ihottumaa kaikesta virallisiin aikuiselämän paperiasioihin liittyvistä tehtävistä. Niimpä hän usein lykkääkin kaikki paperit pinoon odottamaan sitä oikeaa inspiraatiota laittaa kaikki järjestykseen! Ruokailuun ei ruokapöytää tai sitä ympäröiviä tuoleja ole käytetty kuin muutaman kerran. Ihanan boheemia!


Jenni on itse suunnitellut keittiön sisustuksen. Hän on kerännyt matkoiltaan jääkaappimagneetteja, joilla on kiinnittänyt jääkaapin oveen kavereilta saatuja kortteja ja valokuvia. Viereisessä ovessa on viimevuoden synttärikortti. Se on lähetetty Ruotsinlaivalta ja teki matkaa kokonaisen kuukauden! Nyt se koristaa keittiön kaapin ovea. 


Tässä yksi Jennin ystävän itse askartelemista magneeteista. Siihen tiivistyy kivasti koko tämä ihmiselon ihanuus! Mikä ihana esine!!


Sohvan nurkkaa asuttavat Kale ja Masa. "He ovat nyrpeästä ilmeestään huolimatta ihan tavallisia pöllötyynyjä." Jenni vakuuttelee. 


Ei kotoilua ilman kynttilöitä, eikös! Bärtil on saanut seurakseen lasikallon, jonka sisään tuikut sopivat tunnelmanluojiksi talvi-iltoihin. Taustalla voi ihailla takapihan parkkipaikkaa, jonka takana menevällä jalkakäytävällä suurin osa naapureista paskattaa mustejaan. Kohta se on taas kevät ja koirankakkakeskustelu roihahtaa, ai että! (Tarkkasilmäisimmät huomaavat varmasti Lefan jalat kuvan vasemmassa reunassa.)


Tässä vielä kuvaa makuuhuoneen hallitusta kaaoksesta. Jennin ompelupöydällä on kaikki elintärkeä pieniä ompelutöitä varten(vaikka hän uskotteleekin edelleen itselleen, että ompelee joku päivä vielä vaikka ihan oikeita vaatteita. Sisimmässään tietää kuitenkin, etteivät hermot, taidot tai tarkkuus riitä moiseen hommaan kuitenkaan. Ikinä.) Vaatekaapin edessä näkyvä kasa juontaa juurensa romahtaneesta hyllystä ja toinen läjä on lankakasa, josta ei ota selvää naapurin erkkikään. Onkohan Jennin tyyli jo vähän turhankin boheemi? K ei ota kantaa asiaan. Hän omistaa kokonaisuudessan n.8 eri tavaraa ja tähän määrään on laskettu jo kaikki kalsarit, nyrkkeilyhanskat ja ulkoilupipokin..




Tälläinen on kahden ensihoitajan koti täälä Torniossa! Tervetuloa vaan visiitille, meillä leivotaan..


Pääsisköhän tällä jo jonku naistenlehden sisustuspalstalle :D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti