lauantai 9. kesäkuuta 2018

Mänttä-Vilppula

Tiiätteko tyypit rakkaat missä sijaitsee ystävällinen yhdyskaupunki nimeltä Mänttä-Vilppula? No ei hätää, emmiekää tienny vielä hetki sitte mutta voin kuulkaa kertoo muruset, että matkailu avartaa ja varsinki Suomi-matkailu on ihan aliarvostettua. Enskerralla ku mietitte lähteäkö johonki viemärinhajuseen miljoonakaupunkiin, jossa kaikki kadut on täynnä taskuvarkaita, punanenäsiä brittituristeja ja matkamuistomyymälöitä, niin suuntaappa mielummin vaikka Mänttään! (Hi hih..) Voin vannoa, että sieltä ei löydy mitään noista edellämainituista! Tai viemärin hajusta en o varma mutta ite en törmänny melkein kokonaisen vuorokauden aikana, jonka tuola vietin..

Nii, että missä se on ja miten sinne pääsee? No se on jossain Keuruun ja Tampereen välillä ja ainaki sinne pääsee paikallisjunalla, sellasella tositosi nysällä junalla Keuruulta. (Tiiän tän siitä, koska kävin ite kokemassa tän juna-asian ja se juna(muna, hihi)tuli siis Keuruulta.) Keuruulle taas pääsee ainaki bussilla. Keuruu on Jyväskylän lähellä ja Jyväskylä ei o keski-Suomessa, vaikka se niin kovin itseään sellasena paikkana mainostaaki! Nii, tosiaa, se Mänttä on n.80 km Tampereelta pohjoiseen. Sieltä varmaan kulkee myös junia Mäntän suuntaan. En o varma, kun itse kuljin Mäntästä Tampereelle päin mutta yleensä ne kulkee molempiin suuntiin. Jos ei siis o talvi ja lunta tai kesä ja kärpäsiä tai syksy ja lehtiä radalla tai kevät ja innostunu sonni keskellä katua, eiku latua, eiku rataa. Keskellä rataa!

Noni, nyt kun myö tiedetään missä tää unohdettu paratiisi sijaitsee, on aika miettiä mitä sellaista sielä voi tehdä ja kokea, josta kannattaa kirjoittaa päivitys päiväkirjan tuoksuville sivuille jälkipolvien löydettäväksi.

Mäntän torilta, tai tiiä sitte oliko se nyt ihan tori mutta joku aukio kuitenki, voi bongata tälläisen hahmon. Varmaan siinä kerrottii mikä tän tyypin tarina on mutta miusta se noi äkkiseltää näyttää vähä siltä, että siitä piti tulla joku esittävä muotokuva, mutta se tekijä joko kyllästy, sai hermoromahduksen, verensyöksyn, lapsen tai muuten vaa inspiraatio pysähty enneks se ehti veistellä tän iha loppuun? Tai ehkä sen vaa kuuluu olla tollane vähä..karu?


Kaikesta päätellen Mänttä-Vilppulalaiset ovat tosi taiteellista kansaa, vai mitä sanotte tästä elämän alkulähteille viittaavasta maalauksesta? 


Miusta tuohon tiivistyy jotenki kivasti koko ihmiselämän sellanen perusolemus. Vai mitä mieltä ootte?

Kovin ovat myös filosofista kansaa ja heidän kuolemaa suurempia pohdintojaan voi nähdä myös täysin maksutta, samalle seinällä ikuistettuna:


(iskä: Jesse on *jotain painokelvotonta*)


(Iskä: Pelti on kuollut mies kävelemässä)

Miusta nuo on jotenki tosi syvällisiä! Miu piti oikee pysähtyä miettimää onko Peltsi esim vielä keskuudessamme, vai onko hänelle tapahtunu jotai kauheeta tai dramaattista? Ja miten Jeesus suhtautuu tähän kaikkeen, kun kovin uskovaista aluetta tuntuu tuo seutu kuitenki olevan. Ja entäs Jesse sitten, mitä Jesse teki ansaitakseen tälläsen statuksen? Näihin kysymyksiin emme ehkä koskaan saa vastauksia ja jotenki se häiritsee miuta!

Entäs tää sitte:


Paska ja seinään liimattu terveysside samassa teoksessa. Tässä taiteilijassa jos kenessä on ainesta Kiasmaan! Liekö ehkä jo saanutkin jalansijaa taiteen, tai ainaki vaihtoehtotaiteen, saralla?

MänttäVilppula tarjoaa kulttuurin lisäksi.. No, nostalgiaa? Tai emmietiiä. Mikä hitto on "junasuorittaja"?



Viihtyisän kirpparin ja mukavan pikkukaupan lisäksi parasta mitä MänttäVilppulalla on tarjota on:


Aivan, eli pakotie.

Joku on lähteny kiireessä:


Kuvan nimi on: Vain kenkä jäi. Jatkoa viime joulukuussa kylpylähotellissa otettuun kuvaan "vain tukka jäi."


Käykäähän tutustumassa muruset möttöset pienoiset, suosittelen! Tässä kylässä oli sellasta kauhuelokuvien henkeä, jossa perhe osuu auton hajottua keskelle pikkukylää, joka on täynnä hymyileviä uskovaisia. Päivällä kaikki on hyvin mutta kun hämärä saapuu.. uuuuu.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti