keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Ville-Veikko Veikkonen



Kuulkaas lukijat, miuta melkei harmittaa, että en o ottanu tätä aihetta aiemmin puheeks ja nyt on sen aika. Kuten otsikko kertoo, nyt teiän kaikkien on aika tutustua mukavaan veikkoseen nimeltä Ville-Veikko. Voi tuntua siltä, että nimi on keksitty jotenki kiireessä, että kun ei muka parempaa tullu mieleen, niin iloisen veikkosen nimi on sitte vaa tylsästi Ville-Veikko mutta ei se niin menny. Kuten kuvasta näkyy, onhan tuo tyyppi nyt ihan Ville-Veikon näkönen! 


Kuvaushetkellä hän vähän ujosteli, ei ollu kuulema ehtiny laittautua kunnolla ja kotipesän ulkopuolikin oli vähän viimeistelyjä vailla. Mutta kuten kaikissa henkilökuvissa ja kuvauksissa, aina on parasta jos kohde saadaan mahdollisimman omanhenkisessä tilassa ikuistettua ja tässä jos missä VV on ihan oma itsensä!

Kuka hän siis on? Ville-Veikko syntyi aivan tavalliseen hämisperheeseen osana 176 päistä sisarruslaumaa. VV:n isästä ei ole sen kummemmin jäänyt tietoa jälkipolville mutta pahat kielet kertovat, että VV:n äidillä olisi mahdollisesti jotain tekemistä tämän isän katoamisen kanssa. Elatusmaksuja ei ole näkynyt mutta kalliiksihan se olisi mahtanut tullakin. VV on kuitenkin joskus kaduilla kulkiessaan tavannut muita hämiksiä, jotka ovat jollain tasolla tutun oloisia olematta kuitenkaan samaa sisarrusparvea, josta tämä leppoisa hämy on itse lähtöisin. Ehkä he ovat kuin ovatkin Ville-Veikon kaukaisia sisarruksia. Niin tämä harmiton hahmo haluaa ainakin uskoa.

Nuoruudessaan Ville-Veikko oli melkoinen velikulta. Koti oli siellä, mihin verkon kutoi, ei huolta huomisesta, kunhan kärpäsiä riitti. Tässä yksi otos Veikkosen villeiltä nuoruusvuosilta:



Sittemmin VV on vakiintunut ja selkeästi rauhoittunut. Tällä hetkellä hän asuu tuiki tavallisen Helsinkiläisperheen alivuokralaisena Siltamäessä sijaitsevassa omakotitalossa. Tavallisesti Ville-Veikko ei häiritse ketään mutta toisinaan tämä unohtuu haahuilemaan ihmisten ilmoille. Tästä on hänelle huomautettu ja useimmiten hän poistuukin takavasemmalle, kun perheen äiti hänelle tästä muistuttaa. 

Ville-Veikko pelkää imureita. Kukaan ei tiedä mistä tämä järjetön fobia juontaa juurensa mutta oletettavaa on, että tämän koti on joskus joutunut imurin viemäksi. Siksi kämppikset eivät koskaan imuroi liian läheltä VV:n yksiötä, ettei verkko vaan lähde imuun. 

Päivisin, yksinollessaan, kun VV:lla on koko talo käytössään, hän pistää usein ranttaliksi. Käy lipastamassa likööripullosta hieman ilolientä, leikkii Legoilla, Ninja-ukkeleilla ja My Little poneilla sekä laulaa singstaria omaan pieneen mikrofoniinsa. Kun hän kuulee auton tai ihmisten ääniä, pakenee tämä harmiton pieni olento omaan verkkoonsa ja näyttää siltä, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kerran tämä onnistui näyttelemään niin hyvin, että kämppisten oli pakko varmistaa, että onhan VV vielä elävien kirjoissa. Tiedättekö mitään surullisempaa, kuin verkkoonsa muumioitunut hämy?? Aivan.. Aika tapaus on tämä luontokappale! Ville-Veikon edesottamuksia saamme seurata tulevaisuudessakin. 

Tässä Ville-Veikon kaukaiselta sukulaiselta pieni tervehdys, joka ehkä saa kaikille pientä miettimisen aihetta:

Kuvahaun tulos haulle spider meme

(Iskä: Mitäs jos se hämähäkki jonka tapoit, vietti koko elämänsä pitäen sinua kämppäkaverinaan? Mietitkö koskaan sitä? Et, mietit vain itseäsi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti