perjantai 27. heinäkuuta 2018

Kesäinen Japani

Noni karvakorvat, täällä taas! Haluutte varmaan ihan hulluna tietää mitä mie oon puuhastellu viimeset puoltoistaviikkoa..? No, okei, kerrotaan, kävin Japanissa.

Mitä teille tulee Japanista mieleen? Onko se ehkä..

Neonvaloissa välkkyvät suurkaupungin valot, jotka mainostaa animea ja mangaa ja mitänäitäsarjakuvasupersankarijuttuja nyt on..





Tuleeko teille mieleen Nagoyan linna, jonka vallihauta oli kuivahtanu?


Vai keräilylelut?


Entäs 300km/h kulkevat luotijunat, joiden vuosittainen myöhästymisaika lasketaan muutamissa sekunneissa. Siinä VR:lle vähä haastetta..



Godzilla?



Vai sushi?


Vai henkiolento?


Shintotemppelin portti?


Hitoksee modernit vessat..? (huomatkaa "flushing sound" eli huuhteluääni. Mei hotellin huusseissa oli myös istuimen lämmitin. Se oli hyvä olla olemassa 37 asteen helteellä..)


Lämmitetyn istuimen lisäksi julkisissa vessoissa oli usein pygmiparkki. Siihen vaan jälkikasvu istuimeen ja kas, voit lukee päivän Aku ankan ihan rauhassa, ei se Pirkko-Markku tuosta mihinkään karkaa. Muutamaan otteeseen mietin mite tää asia o itseasiassa järjestetty muualla maailmassa?


No, takas aiheeseen. Eli Japanista puhuttaessa mielikuva saattaa viitata myös autoteollisuuteen?



Tai ylipäätään kaikkiin kauniisiin asioihin?



Entäs Transformers? (Ja ei, tää ei o transformers ja kyllä, on tyhmä kysymys, jos tiedustelee vieruskaverilta onks transformerssit hyviksiä vai pahiksia.)


Tokion jännittävät metrot..



..vai Hachiko? (Jos et tiedä kuka tämä Japanin tunnetuin hahmo on, niin äkkiä googlaamaan..)


Japani on kyllä kaikkea tuota mutta mikä miule tuli yllärinä on että tää monen miljoonan asukin saarivaltio on myös..

Kauniita, hiljaisia ja erittäin siistejä puutarhoja keskellä miljoonakaupunkia.


Jännittäviä ostoskeskuksia..


Paratiisilomakohteita..


..joissa saa olla melko rauhassa rannalla. Kukaan ei tyrkytä mitään, tule iholle tai yritä varastaa siu tavaroita sillä aikaa kun käyt uimassa. Rannan hiekka on hienoa ja vesi kirkasta. Ei öttiäisiä tai möttösiä, ainoa vaara reilut aallot, joiden kuunteleminen illan pimeydessä hotellin parvekkeella istuen meni ihan meditaatiosta..


Ja sushia ei tosiaankaan ollu joka nurkalla, vaan ruoka oli enemmänkin jotain tällästä:



Missäs ne Taru sormusten herrasta-leffat olikaan kuvattu?


Hiroshiman pommituksen jäljiltä kaikki muu on uudelleenrakennettu mutta yksi rakennus seisoo pommituksen jälkeisessä asussaan muutaman sadan metrin päässä siitä, missä räjähdyksen keskipiste oli. Muisto tuhosta..


..ja muistomerkillä palaa ikuinen tuli, joka sammuu sinä päivänä, kun maailmassa ei enää ole ydinaseita..


En myöskään tienny, että Japanissa voi kohdata puolikesyjä peuroja..


tai että Japanilaiset nimeävät kauppaketjuja näin:



..tai että Japanissa kasvaa bambuja..


..ja Kioton geisha-korttelien teehuoneet on paikkoja, joihin pääsee vaan harvat ja valitut, eikä niitä juurikaan ulospäin mainosteta..


Kaiken tän keskellä, niin uskomattomalta kun se tuntuukin, voi aina lähteä pikku tripille. (Tää kuva saattaa olla myös lentokentän lasten leikkipaikan luona otettu, en o nyt iha varma..)


Japani on kaikkea tätä ja varmasti ihan tositositosi paljon kaikkee muutaki. Se on kaunis, siisti, turvallinen ja monipuolinen kohde, jossa ihmiset hymyilee ja ovat todella kohteliaita. Vaikka kaikki haluu varmasti nähdä kirsikankukkien kukinnan keväällä, voin kyllä suositella myös kesäaikaista matkustamista. Jos vaan kestää melkei 40 asteen helteen, niin sinne vaan! Tosin meiän retken aikaa sielä oli kyllä muutenki ennätyskuuma. Ei sielä normisti ole kun joku 32c :D

 Miuta meinas itkettää vaan kaks kertaa koko reissun aikana. Eka kerta oli kun kattelin menomatkalla lentokoneessa Baddington 2:sta. Siinä se raukka joutu vankilaan rikoksesta, jota se pieni karhuparka ei ollu tehny ja sit ekana iltana kukaa ei lukenu sille iltasatua. :( Toinen kerta oli, kun käytii Hatchikon patsaalla. Sen tarina oli kanssa niin liikuttava, kun toinen vaan odottaa aseman edessä isäntäänsä..


Ja niin paljon kun oonki aikanaan pakettimatkailijoille naureskellu, niin on se kuulkaa muruset vaan sellanen homma, että kun on eksyny jäätävän pakkasen paukkuessa "nopeella iltalenkillä" Latviassa, yrittäny liftata pikku kännissä poliisiauton kyytiin Tanskassa, kun on missannu viimesen junan ja kotii pitäs päästä, ajellu väärällä junalla väärälle asemalle väärään aikaan Saksassa(lisätään tähän vielä hitonmoiset kantamukset)ja meinannu myöhästyä lautalta ja ehtiny viime hetkellä mukaan jonku mukavan terminaalihenkilökuntamiekkosen kuskatessa huoltoautolla meiät laivaan jonku alakannen kautta niin on se vaan mukavaa, kun reissua johtaa joku, joka sanoo mihin mennään, monelta lähdetään, mikä kulkuväline, mikä pysäkki, mikä raide ja mitä nyt tapahtuu. Tällä reissulla pärjää jokainen! 

Jos kuitenkin mielesi tekee lihapullia ja halpaa kaljaa rantaravintolassa, mieti matkakohdettasi uudestaan. Niille on aikansa ja paikkansa mutta sen reissun nimi ei ole "Kesäinen Japani".











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti