maanantai 10. syyskuuta 2018

Nimiasioita taasen

Jooh. Iltapäivälehtien lisäksi viihdytän itseäni toisinaan Hevostalli.netin keskustelupalstalla. Se on vähintään yhtä sekoa, kun surullisenkuuluisan Vau(va?).fi:n keskustelut. En tiiä kummat on hullumpia, äitylit vai hevosihmiset. Äitylihevosihminen on kyllä varmana kaikkein pahin! Mutta tosiaan, tänään tuolla oli keskustelu, että kumpi on parempi nimi tytölle Hertta vai Eevi. No siis Herttahan on eläimen nimi, että mitähän hittoa.. Hertta on koiran tai lehmän, ei ihmislapsen nimi. Siis ihan vaan kaikella rakkaudella!

Tästä johdanto tähän nimiaiheeseen. Tästä on aiempikin postaus olemassa mutta nää on jotenki aina niin hauskoja, että pakko ottaa vielä toinen samasta aiheesta. K (ei miun asuinkumppani K)laitteli viestiä päivänä eräänä lukeneensa kirkollisista ilmotuksista jonku penskan kantavan nyt nimeä Elvin Jax "Sukunimi". Elvin kuulostaa animaatioelokuvan pikkuoravalta ja Jax:ista ei tuu mitää muuta mielee ku "Jaxuhali" :D Ei sillä, Jaxuhalihan on ihan kaunis asia. Kai..

No saman kylän kirkollisissa oli myös pari muuta jännää nimeä. Näistä yks on ihan puhtaasti K:n keksimä, yrittäkääpä arvata mikä: Lemmy Gabriel Hikkori "Sukunimi", Alva Emilia Aallotar "Sukunimi" ja Mozart Hemuli Kurt "Sukunimi". En tiiä, kai se on vaan niin rankka paikka päättää siitä jälkikasvun nimestä, että sitte tulee tehtyä sellasia valintoja, jotka ei välttämättä ole enää sen punaviininhuuruisen hetken jälkeen ihan nii hyviä ideoita. Ristiäisissä tädit ja sedät ja mummot ja kummit on ihan että:


Google kertoi pikaisen etsinnän jälkeen lasten nimiä, joita ei ole hyväksytty virallisiksi nimiksi. Tässä tulee taas mieleen, että on se harmi, kun lasten kasvattamiseen eikä varsinkaan lasten nimeämiseen ole mitään pakollista kurssia. Että niitä saa tehdä ja nimetä ihan kuka vaan, joka siihen fyysisesti pystyy.. Muttaettä kuka haluaa antaa lapselleen nimeksi esim: 

Uncas. En edes keksi mitää vitsiä tästä! Jos se C-kirjain on pakko saada sinne, niin eikö se Marco nyt kävis, vaikka ei niin uniikki enää ookkaan?

Haor. Ja toiseksi nimeksi Maor?

Karhunpoika. Ja toiseksi nimeksi sitten Matinpoika. Karhunpoika Matinpoika Virtanen-Joroinen. (Koska vanhemmilla oli molemmilla kaksoisnimi ja tokihan se annettiin lapsellekin. Mitä enemmän väliviivoja ja nimiä, sen parempi! Eiku..)

Merikarhu. Tää ois kyllä ollu hyvä yhdistää tuohon Karhunpoikaan: Merikarhu Karhunpoika Matinpoika Virtanen-Joroinen. KYLLÄ!

Cander. Eli siis niinku Cancer. Rapu tai syöpä, en tiiä kumpi olisi tuolle "Canderille" parempi mielikuva. Hyvä että ei menny läpi..

Eversti. Jäikö jollain isukilla sotaleikit ihan vähän vaan päälle? Vai onko tää sitte joku tekovaiheen vitsi(lapsillahan on aina joku "tekonimi")että "Kutsu minua Everstiksi..aaaah" Ja 9kk myöhemmin heillä on käsissään "Pikku Eversti". Mene ja tiedä. 

Sälli. Jotkut vanhemmat nyt vaan näköjään vihaavat lastaan tositosi kovasti. Sama se ois antaa sille sitte nimeksi Mälli. Eversti Mälli Virtanen. 




Nää oli siis poikien nimiä. Tytöille on yritetty antaa nimeksi mm:

Macadamia. Ihan joo nätti. Siskon nimi vois olla sitte vaikka Para, Cashew tai Pistaasi?

Xstina. Mitä vikaa ois ihan tavan Stinassa? Ainii, ku siinä ei o yhtää vierasperäistä kirjainta ja tuohon ei saa C:tä millään, kun tyttöä ei voi nimetä Marcoksi. Harmi!

Pajunkissa. En tiiä miks kuitenki esim Taimi, Terttu, Marja, Pihla(ja)ja mitä näitä nyt on, menee läpi mutta Pajunkissa ei? Hänen toinen nimensähän vois olla jotain myös tosi ihanaa, kuten vaikka Syysmetsä?

No, entäs sitte hyväksytyt nimet? 

Pojat: Joa (tässä on jotenki raamatullinen kaiku?) 
Urhea(Urea) 
Aaros(Koska Aatos on NIIIIN nähty!)
Einri(Että se lapsi joutuis aina selittelemään nimensä kirjoitusasua: Ei, se ei ole EINI vaan sielä on se R-välissä. Tuurilla hänellä on vielä R-vika)
Temppu, Roihu(Vanhemmilla oli nuoruudessaan tuon nimisiä koiria ja onhan se kiva, että aina tulee jälkikasvua kutsuessa mieleen kuinka se sileäkarvainen Lassie-rotuinen musti juoksi kieli roikkuen metsästä kun sitä kutsui. "Roihu hoi!) 
Iloittu(Suruttu oli jo käytössä aaahahaaa!)
Selassie(Katso Roihu ja Temppu. Taustalla saattaa olla myös lapsena tv:ssä pyörinyt Lassie-ohjelma) 
Mjölnir(Bätre folk-suomenruottalaisetki ossaa nää nimileikit)
Tuliotso(Otso tuli ja 9 kk jälkeen heillä oli lapsi vailla nimeä. Kaunis tarina kerrottavaksi vaikka Tuliotson häissä aikanaan!)
Filo(Äiti oli raskauden aikana hulluna Filotaikinaan. Onneksi ei himoinnut vaikka munakasta..) 
Roihi(Koska joku ehti jo käyttää sitä "Roihua"=se siitä uniikista nimestä!)
Karhu(Ja sukunimi on sitten Orava. Koko suomen luonto edustettuna!)

Tytöt: 
Kalliope(Täähän on hyvä. Tähän on hyvä yhdistää sitte muille lapsille samaan sointuvat nimet niinku vaikka Kivikkope, Sorakkope ja Hietikkope!)
Eveliia(Ja tääki pentu selittää neljä kertaa vuorokaudessa kuinka hänen nimestään tosiaan pitää jättää se N-kirjain pois. Ihan tarkoituksella.)
Ruuti(Jotenkin se armeija-aika on saatava näkymään lapsissa, perhana!)
Vivana(Tässä nimessä ei kai muuta outoa mutta onhan tuo nyt jonku ikivanhan saksalaissyntyisen kouluratsun nimi..)
Tennessee(Miksei samantien vaikka San Fransisco tai Nizza? Entäs Tampere? Tai Eteläsuomenlääni. Siinä ois sitä kotiseuturakkautta kerrakseen..)
Salvia(Basilika on kanssa kiva! Tai Kynsilaukka!)
Evilia(Ei, ei Emilia vaan Evilia. Emilia on NIIIIN nähty! Sekin.)

Onneks miun ei koskaan tarttenu päättää kenenkään nimiä. Jenni-täti vaikenee mutta vain hetkeksi..


Aini, jäittekö miettimään mikä niistä K:n viestissä olleista nimistä oli sen keksimä, eikä suoraan kirkollisista ilmotuksista? No, se oli Mozart Hemuli Kurt. Miusta ihan toimiva nimi kyllä! Saatan ehkä joskus ottaa kultakalan ja nimetä hänet Mozart Hemuli Kurt Laariksi. Piän sille sitte ristiäiset ja kutsun teidän kaikki! Ha!




2 kommenttia:

  1. Eikös Mjölnir ollu se Thorin vasara?

    VastaaPoista
  2. No ei kyllä aavistustakaan mutta jos näin on, niin SITTENHÄN mie toki ymmärrän ton nimen :D

    VastaaPoista