maanantai 1. huhtikuuta 2019

Kotimatkalle

Miu suomimatkailureissu lähenee loppuaan. Oon tässä just junassa matkalla kotia kohti. Kohta Ylilvieskassa. Tää juna pysähtelee hauskoilla asemilla kuten Pännäinen, Kannus, Oulainen, Vihanti ja Ruukki. Ois tässä maassa vaikka mitä paikkoja vielä mitä pitäs nähhä! Mut tälläkertaa tällästä.

Miu vipojen hetkien aikana ehdin vielä kyllä vaikka mitä..

Tässä nyt vielä pari mielikuvaa siitä, miks suomimatkailu on ihan jees. Täällä saa herkkuja ja voi juoda päiväkahvit muumimukista:



Kanadassa voi tavata harmaakarhuja, suomessa muuten vaan näppäriä peto(?)eläimiä (joista osa suorastaan innostuu poseeraamaan..):





Ja kun tää sukupuolineutraalius nyt on tosi in ja joskus voi olla tositosi vaikee päättää mennäkkö naisten vai miesten vessaan baarissa, niin Leprassa tää asia on ratkastu tosi selkeellä viestillä:



Sittenhän näihin blogiteksteihin kuuluu varsinki tällee matkailuaiheena mainostaa kaikkia hyviä ja käymisen arvosia kohteita. No, Leprassa on sen Pulsan aseman lisäks sellanen ihana ruokapaikka kun Avot sie, sijaitsee ihan ytimessä, sopii hipstereille ja vegaaneille mutta mukaan mahtuu myös ihan tavallisia massan mukana kulkevia tuulipuku-cuccilaukku-päänpäällänuttura-nilkatpaljaana-legginssit-tyylisiä ihmisiä. Siellä on kaikkee hauskaa, hyvää ruokaa, taidetta ja tunnelmaa, eikä ole ketjuravintola :)

Toinen käymisen arvonen mesta on kulttuuritila Nuijamies. Käytii kattoo stand uppia siellä. Se on siis vanha elokuvateatteri, joka on kivasti muutettu tollaseks monitoimitilaks. Toimii!

Sit tietty jo aiemmassa postauksessa mainitsemani Toteemi, jonka baarimikko oli sitä mieltä, että mie olin "se outo" asiakas :D Otin tän niiiiin kohteliaisuutena mutta samalla se o vähä surullista, että se mikä oli aiemmin "normaalia" on nyt "outoa." Toteemissa siis. No, niin se maailma muuttuu, ei voi mitää. Pääasia kuitenki, että se on ylipäätään olemassa koko baari!

Noni, kohta näen millasta porukkaa tulee vr:n kyytiin Oulaisista. Läksin aamulla Tiksin asemalta 6:40. Aattelin eka, että se on joku aprillipila, ku juna tuli ajoissa mutta ehei, se oli iha todellisuutta :D Toivottavasti ehin ajoissa Ouluu, ku siellä ois vaihto.

Täällä o jo iha hitoksee lunta. Torniossahan sitä vasta onki. Mietin aina välillä että eihän se nyt o yhenkään tervejärkisen ihmisen paikka asua mutta jostai sairaasta syystä mie viihyn siellä. :)

Noh, tässä vielä miu siskonlapsen näkemys Jenni-tädistä. Miusta se o iha näköne, vai mitä mieltä ootte? Näihin tunnelmiin!


Enskerralla ihan muut aiheet, jätetään matkailu hetkeks..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti