torstai 30. tammikuuta 2020

Se tapahtui taas

nimittäin miuta luultii taas joksku Norjalaiseks urheilijaks :D

Juttu meni niin, että saatii Wolverinen kanssa jostai joku loistoidea, että uiminen järvessä keskellä talvee ois jotenki mukava ajatus. Laitettii kello oikee soimaa aamulla ja riennettii aamupalan jälkee järvelle. Kuusijärvelle. Maalla asuessa on sillee kiva, ku järveä ja rantaa on joka paikassa mihi katseensa kääntää, joten myös mahollisia uimapaikkoja on enemmä. Tää koskee myös kaikkea muutaki luontoilua ja eräjormailua. Täällä suuressa maailmassa on ne tietyt paikat, joissa kaikki valveutuneet Helsinkiläiset käy rentoutumassa. No, koska oon nyt Helsinkiläinen, niin toimin täälläki tutulla filosofialla, eli "maassa maan tavalla" = tunge joukkoon vaan, nii ne muutki tekee.

Eli mentii sinne kuusijärven järvelle, ostettii liput saunaa ja mentii mummojen mukaan. Ite istuin eka jonku 23minuttia ihanan tyhjässä saunassa ja katoin pikku ikkunasta, ku ihmissusi paineli uudet tatskat iholta loistaen kohti hyytävää vettä. Siellä se kauho menemään muutamat metrit ja enneks mie olin saanu ees kourallisen rohkeutta kerättyä että poistusin ihanasta lämmöstä, näin sen jo painavan uudestaan kylmyyteen.

No, mieki meen, perhana. Tätä päätöstä innoitti ylisosiaalinen mummeli, joka viritteli innoissaan juttua siitä, kuinka maastopyöräily tuhoaa metsäpolkuja. Päätin, että hyiseen veteen upottautuminen on pienempi paha, kun yrittää keksiä jotain sanottavaa tästä aiheesta. Vedin jotku tohvelit jalkaan(kuten kunnon avantouimarin kuuluukin!)ja painelin reippaasti ovesta ulos. n.100 asteen lämpötilavaihtelu heti siinä pukkarin kynnyksellä meinas saaha miu veren seisahtumaan ja eka sydäri uhkas siinä kohtaa ku uitin varpaat veteen. Ei puhetta että oisin UINU siinä helkkarin kylmässä vedessä mutta kastauduin kuitenki sen verran, että tukka kastu. Sit äkkiä puoleks tunniks saunaan. (yritin kävellä sillee rennosti sieltä järvestä, ihan ku miula ei ois ollu yhtää kylmä..)

Jooh, avantouinti varmaan virkistää, jos siitä sattumoisin selviää hengissä ilman hengenvaarallista rytmihäiriötä!!

Ei siinä. Ryömin pukkariin ja tapasin maastopyörämummelin jälleen. Käytiin seuraava keskustelu:

Mummo: Saako kysyä että miks..

(Miu ajatus tässä kohtaa lausetta oli, että lause jatkuu: ..miks siula on tollasia pääkallotatuointeja...
Mietin aivot sauhuten mitä mie sanon sille mummolle, ku se oli kuitenki ihan herttanen, enkä viittis olla ikävä häntä kohtaan ja laukoa jotain tyyliin: "Jokainen kerätköön sellasta taidetta kun tahtoo. En miekää kysele keltää miks joku laittaa jonku hiton ruman, tumman maisemamaalauksen seinälleen vaan koska se o jonku kuuluisan taiteilijan maalaama..")

Mummo: ..norjan lippu?

Mie: ?? Ööö..Kääntyilen ympäri ja mietin missä kohtaa se näkee norjan lipun. Hetkessä tajuan, että miu naulassa roikkuvien pieruverkkarien reiteen on ommeltu kyseinen merkki. "Nii, joo. Emmietiiä. Se o vaa joku merkki."

Mummo: Aijaa. Minä tässä jo ajattelin, että mikä urheilutähti sinä olet.

Suomea puhuva Norjalainen urheilijatähti, kyyyllä :D Se mummo oli ehkä sen verran sokea ettei tajunnu miuta kattoessaan, että miu haba ja reisilihakset saattais kyllä kuulua enemmänki entiselle urheilutähdelle, nykyiselle hyvää vauhtia alkoholisoitumassa olevalle outolinnulle, joka ei sopeudu tähän maailmaan ja kaiken lisäks inhoaa kylmää vettä. Mummon onneks hän oli vähän likinäkönen..

Tällästä täällä. Onneks K tulee huomenna. Miu luona o käyny täällä enemmä vieraita muutaman kuukauden aikana, ku mitä Torniossa melkei kuudessa vuodessa :D Huippua.

Ollaa tutkalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti