torstai 12. marraskuuta 2020

Inkiväärishotti muumien tapaan

Se on kuulkaa koronat ja leprat ja mustat surmat ja ebolat ja tuiki tuntemattomat biologiset uhkakuvat, jotka vaanii pientä ja vähän suurempaakin kulkijaa tuolla. Ulkona. Syksyisessä pimeydessä, jossa lehdet on tippunu, maa on märkä ja mutainen, mieli on musta ja karkkipäiväkin on peruttu. Nih.

No mitä sille asialle sitte voi tehä? Miula on teille varma ratkasu, jonka avulla pysytte terveenä. Peruuntuneeseen karkkipäivään tää ei kyllä auta, enkä itseasiassa tiiä auttaako mihinkään muuhunkaan mutta ei siitä nyt sen enempää. Joidenkin lähteiden mukaan inkiväärillä on kaikenlaisia huippuvaikutuksia, kuten: 

-Auttaa ruoansulatuksessa ja närästysvaivoissa (no ehkä miuta on pierettäny vähä vähemmä?)
-Helpottaa flunssaoireita(Varmasti ihan yhtä tehokkaasti, ku kaikki muutki ihmelääkkeet.)
-Auttaa painonhallinnassa pitämällä verensokerin tasaisena.(Jaadajaadajaa. Ei auta ainakaa miu karkkihimoon!)
-Inkivääri hellii ihoa, hiuksia ja auttaa akneen. (Luotan silti kampaajani ammattitaitoon tietyissä tilanteissa..)
-Lievittää kipuja ja tulehduksia, myös ulkoisesti. Auttaa mahdollisesti myös kuukautiskipuihin. (Joo, aion kokeilla ehkä hieroa tuota äsken keittämääni lientä miu kipeisiin niveliin mutta menkkakipujen lievityksessä vannon e-pillereiden nimeen!)


Eli, inkiväärishotti muumien tapaan. 

Tää on tosi helppo ja nopee valmistaa. Tarvitset vain:

-Muumikuvioisen (lasisen)leikkuulaudan
-Muumikannun (voi olla mikä tahansa kuosi mutta itse pidän tästä mustavalkoisesta)
-Veitsen
-Kuorimaveitsen
-Inkivääriä
-kattilan
-hanavettä
-sitruunan
-hunajaa
(mustekynän)


Se on sitte ihan mitä ohjetta nyt seuraat, niin joissain sanotaan, että inkivääri pitäis kuoria ja toisissa se vaan palotellaan menemään ihan ilman mitää kuorimarituaaleja. Tosimartat(jotka viihtyy keittiössä ja joilla ei o kertakaikkiaan mitään muuta elämää/tekemistä)kuorii inkiväärin lusikan kärjellä rapsuttaen. Näin siitä menee mahdollisimman vähän hukkaan. Lapseton, kotitalousgeenitön epämartta käyttää ihan vaan Ikean kuorimaveistä, eikä sitäkään nyt ihan niin tarkkaan, kunhan nyt enimmät.. Tosimartta myös raastaa inkiväärin, epätosimartta paloittelee sen Hackmanin tylsällä veitsellä jonkinlaisiksi palasiksi.

Eri ohjeissa on myös eri määrä inkivääriä. Jos omistat keittiövaa´an, mittaa sillä 200-300g inkivääriä. Tai 100-150g tai sitte käytät ihan nyt vaa just sen verran, kun sitä sattuu olemaan/kattilaan mahtuu/jaksat kuoria.

Sitte vettä. Seki on nyt sitte vähä ohjeesta riippuen puolesta litrasta jonnekki vähä suurempiin määriin. Ite tein sillee, että mittasin toho muumikannuun vettä, varmaan jotai litra? Sitte se vaan kattilaan, niin tulee valmiiks sellanen määrä, joka mahtuu johonki astiaan, ku liemi on valmis. NEROKASTA!

Sitte ei muuta ku määrä x inkivääriä sinne y määrään vettä ja hella täysille! 


Tässä voi siis samaan aikaan valmistaa lounasta. Asiat kannattaa tehä siinä järjestyksessä, että eka kahvit tippumaa, sit leikkaa patongin kahtia, sit kuorii ja palottelee inkiväärit, sit piirtää sitruunalle naaman, sit mittaa veden kattilaan ja laittaa sen tulille, sit inkiväärit sinne, sit tajuaa, että nyt sitruunalla on mustekynällä tuhrittu pärstä ja vaikka se on sinällää tosi kiva juttu, niin ehkä se naama kannattaa leikata pois, enneks pilkkoo sitruunan veteen. Seuraavaks turaus hunajaa sinne kattilaan, kansi päälle ja antaa sen kiehua (ohjeesta riippuen 4-50min) sen aikaa että patonki on valmis, kahvi kaadettu kuppiin ja jäljet siivottu. 





tässä alemmassa kuvassa näkyy hyvin, miten sitruunalle on tehty niinsanottu "face off-kuorinta":




Kattila pois liedeltä ja kaataa sitte sen nesteen jossai vaiheessa (tässä välissä voi kattoo vaikka teho-osastoa yhen jakson C-morelta) vapaavalintaista kuosia edustavaan muumikannuun jonku siivilän läpi. 

Tätä shottia sitte joka aamu pieni tujaus ja ah kun tekee autuaaks!

Terveisin J, melkein lääkäri

P.S. Sitte vielä pieni leikki tähän loppuun, eli lue teksti uusiks ja laske kuinka monta kertaa sana "sitte" esiintyy. :D



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti