maanantai 3. lokakuuta 2016

Matkalla

Jau! Ootte möttöset varmaa kaivannu miu älynystyröitä hierovia päivityksiä ja "postauksia" ja olen pahoillani, että en o kahteen viikkoon tai jotai ollu linjoilla. Tää johtuu siitä, että olin syyslomalla, eikä miula o ollu nettiä. Tai oli meillä paskiainen mukana, mutta siinä o vaa joku prepaid-mobiilidata ja se on vaa hätätapauksia varte. Ja sit mitä nyt superhitaita wifi-verkkoja käytin muutamassa hotellissa mut se on raskasta ensinnäki just sen hitauden takia ja paskiainen on raskas käyttää. (Se on miu Samsung-kosketusnäyttö-tabletti. Ostin sen toissajouluna, koska ajattelin virheellisesti, että kyllähän minä nyt yhden kosketusnäyttölaitteen taltutan tahtooni. Niino, kyllä mie sen kaa vuoden verran taistelinki, et en heti luovuttanu :D Nyt se kerää pölyä nurkassa..)

No ei miu netittömyydestä pitäny varsinaisesti kertoa, vaan päätin jo reissun alussa, että nyt teen AIDON ja OIKEEN matkapäivityksen tänne. Sellasen, missä on paljonpaljon kuvia. (Viimesen kuvan tätä tarkotusta varte otin tänää tien varrelta. Siinä on poron perse. Tai kaks oikeestaa. Se on otettu auton ikkunasta ja jollai ihme asetuksella, ni siks se ei o kovin tarkka..)

Noni, no kaikki alko kohta kaks viikkoa sitte torstaina, ku pakattii pari taulua, pari matkalaukkua, pari synttärilahjaa ja muuta pientä sälää miu siittiöön. Oltii just lähössä, ku K bongas, että yks taulu oli vielä auton katolla. Opetus: Älä IKINÄ laita mitää auton katolle siks aikaa, ku puuhaat jotai muuta. Se jää sinne. No, tässä nyt eka kuva. Tää tuli miu terapeutin huussin seinään. Tää ei näköjää o kyllä se iha lopulline versio, koska tuolta vasemmalta puuttuu yksi pieni ankkuri. Se on vähä niinku sen iskän kunniaks, ku terapeutti asuu sen edesmenneen isukin kämpässä ja isukki kävi paljon Saimaalla veneilees. Tän lisäks oli yks äitin synttärilahjataulu(jonka maalasin n.minuutissa :D) ja ne siskon pygmien maalaukset.


Katottii, että ollaa yötä Kuopiossa. Tosiaa, pitiks miu kertoo eka mihi oltii menossa? No Helsinkii, sieltä retkelle Britteihi ja sieltä Lepraan.. No, lähettii kuitenki siis ajelee kohti Hesaa, yöks Kuopioon. Katoin sieltä kivan mestan, Kylpylähotelli Kunnon paikka. K kyllä kysy ku oltii lähössä, että onko miula nyt käsitys missä se paikka on. Mie siinä sitte itsevarmana, että "Ei harmaankirjavaa ajatusta, aattelin vaa että laitan sen osotteen navigaattoriin ja se vie meiät perille." Ha, VIRHE!

Ajeltii Kuopioon ja navi käski kääntyä sinne ja tänne. Tuli maaseutua. Ei soinu mitkää hälytyskellot, ku eiks tollaset kylpylähotellit o aina vähä maaseudun rauhassa? Tuli traktori vastaa.. Tuli toinen. Lehmä tuijotti meitä ihmetellen. Ei sillee pahasti mutta näkihän se jo heti, että pikkusiittiössä matkustava pariskunta oli pahasti eksyny.. "Käänny oikealle ja kohde on siinä." "ÖÖÖÖ" Kun tää näyttää nyt kyllä jonku maalaistalon pihaan? Ei kylttiä, ei uimarenkaissa hilluvia pygmejä, ei edes lähelle sen näköstä rakennusta, joka ois kylpylähotelli. Ei edes bed and breakfastia löytyis..

Tässäkohtaa käyn läpi kaikkia vaihtoehtoja: Oonko kattonu osotteen väärin, oonko kirjottanu sen väärin, onko koko hiton hotelli edes Kuopiossa? Alan soitella ihmisille. Kukaa ei vastaa puhelimeen.. Tietenkää. Saan vihdoin viimein jonku langanpäähän ja esitän asiani: Voisitko mulkasta netistä, että onhan tällänen mesta Kuopiossa? Selviää, että on. Ja osoteki on oikein. Nettisivulta ei löydy puhelinnumeroa, eikä asiaan saaha nyt oikeen muutenkaan selvyyttä.

Seuraavaks tulee itkupotkuraivari. Pakko ajaa auto tiensivuu ja kaivaa paskiainen ja käyttää hätätapausmobiilidatanettiä. Sieltä selviää, että tämä KUOPIOSSA sijaitseva hotelli sijaitseekin SIILINJÄRVELLÄ. Ajetaan lossiin. Ajetaan ABC:lle hakemaan Suomen kartta. Se on sellanen laminoitu, helposti taiteltava. Hyvä, ei jaksa enää yhtää hermoilua. Ja sitte vähä suklaata. Kunnonpaikka löytyy. K menee salille, mie meen baarii juomaa lonkeroa. Olo alkaa helpottua. 

Oisin halunnu ottaa aamulla selfien kurjen kanssa mutta joku urpo ajo autolla just siihe parkkikselle, ni en sitte kehannu. Miettikää, mie en kehdannu tehä jotai! Oonko tulossa vanhaks?


Nooo, siitä sitte Helsinkiin. Kävin moikkaamassa Sakkea ja Holgeria, siskon pygmejä. Vein niitten taulut. Holger oli illalla kuulema todennu, että se leijona vahtii hänen uniaan. Aika liikkistä :)

Superaikasin aamulla sit lentsikkakentälle. Tässä kuvassa miu perässävedettävä aikuislaukku ja miu käsilaukku. Ei aikuismalli :D Tietysti ois kuulunu ottaa kuva jossa näkyy lentoliput ja joku (ylikallis)alkoholijuoma jossai lentsikkakentän baarissa mutta tää onki miu näkemys tästä reissusta.

..ja matkaeväät. Nuo caramel-vohvelit on vaa niin hyviä!

Lento meni torkkuessa. Ehdin taas pohdiskella koneeseen noustessa sitä, mitä miu yks superviisas ystävä kerran sano huomanneensa: Finnairilla on selkeesti laitettu niitä nuoria tyttösiä pakkolomille ja sielä on ne varttuneemmat lentoemot töissä. Ne, jotka oli sielä eka. Ja myös ne, joitten haluut olevan töissä matkustamossa, jos se kone oikeesti tekee pakkolaskun ja jonku täytyy ohjata se panikoitunu kanalauma ulos varauloskäynnistä ja alas jotai liukumäkeä pitkin lautalle. Ne tyttöset ottais selfieitä ja ois huolissaan ripsistään, nää varttuneemmat lentoemot evakuois koko koneen lentäjiä myöten, täyttäis kumiveneen, ottais vielä matkustajille huopia ja giniä uppoavasta koneesta evääks ja kaiken tän ne tekis hymy huulilla hiuskarvankaan karkaamatta nutturasta. Tuli turvallinen olo, Finnair <3 Oispa aina varaa lentää sillä!

Noo, sit tultii Manhcesteriin. Käytii kahvilla enneks mei juna lähti kohti Edinburgia. Junassa torkuin. Oon nykysi jo aika mestari torkkumaan erinäisissä kulkuvälineissä. Paitsi henkilöautossa. Kerran nukuin, heräsin ojasta. (En ollu ite ratissa sentäs :D)senjälkee ei o kauheesti nukuttanu.. Mut junat, bussit, lentsikat,laivat.. kaikki muu käy. Noni, no siis, tultii perille ja hotelli löyty helposti. Sen portailla vartioi tällänen kaunotar:


Ei muuta ku kamat huoneeseen ja kohti keskustaa ja LINNAA! Sitävartenhan tänne tultiin. Se oli aika hieno näky tuola kukkulalla. Mietiskelin, että eipä o sen rakentajia paljon korkeanpaikan kammo vaivannu, ku se on osittain iha hirveen jyrkänteen reunalla. Mutta toisaalta, eipä niiltä rakentajilta varmaan paljon kyselty?


Noni, noh, lauantai-iltapäivä, päästii linnalle 5 yli 5 vaan kuullaksemme, että Linna oli suljettu siltä päivältä. DEEM! No, huomenna uusiks. Lähettii pettyneinä maleksimaa pois linnan kummituksen ulottuvilta mutta onneks heti ekoilla metreillä eteen sattu mesta nimeltä "Camera obscura." Se oli käytännössä niinku "Väärinpäintalo" Lintsillä. Tässä vähä näytteitä sieltä..

Perspektiivit kohillaan?


Hihi, peilitaloissa riittää AINA hauskaa!


Ruoka on katettu!


Lapsen kahdet kasvot? Tunnistan tuon jälkimmäisen ilmeen jostain.. Nii, se taitaa olla miu siskon nälkäkiukkuilme! :D



Tän kuvan moni tunnistaneekin tyyliin jostai psykankirjasta tms? Onko siinä pääkallo, vai pianoa soittava nainen?


Tässä pakollinen pääkallo pakollisen hautausmaavierailun tuloksena.. Miu haudalle tollanen sit kanssa, kiitos!


Sit käytii tietysti ruokailemassa.. Toivottavasti tästä kuvasta välittyy nyt se pakollinen viini ja aperitiivit-vaikutelma ja ennenkaikkea tuo upee näköala!


Jeij, päästii Edinburgin linnalle. Tosin ei ilman, että oltais kävelty sitä vartioivan hahmon ohi.. En muista tän nimee, hups. Mutta kovin oli vakavissaan siinä portilla!


Tää oli tosi liikuttavaa! Sotilaiden koirien hautausmaa!


Kaikkinensa tuo "linna" oli miusta enemmänki linnaKE. Missä se linnalinna oli? Missä kummitus? Missä kapeat salakäytävät? Linnanneitojen kamarit? Ei sillä, käymisen arvonen paikka, tottakai, jos Edinburgissa liikuskelee. Käytii myö vielä museossaki mutta mie olin jo nii kulttuuriähkyssä ja alkoholin tarpeessa, että en jaksanu kovasti innostuu aiheesta nii paljo, ku ois voinu. Oon nähny muumion, vanhoja haarniskoja ja kaksipäisen koiran sekä jättimäisiä dinosauruksen jämiä Lontoon, Wienin,Vilnan ja Riian museoissa, ni oon jo nähny kaiken mielenkiintosen :D (noot!)

Käytii myö kattomassa stand up´a su-iltana. Vaikka sitä aika hyvi enkkua tajuaa, ni ei siihe tarvita kun se yks sana, joka menee ohi ja koko vitsi menee ohi ja sit sitä vaa nauraa hermostuneena muitten mukana, vaikka ei yhtää tajua mille kaikki nauraa. Hassua.

No, junaan ja..

Sitteh, Glasgow, seuraava etappi. Sato vettä. Päätettii mennä ekaan lounaspaikkaan, joka eteen osuis ja se oli sattumoisin sushimesta. K onnistu tilaamaa itelleen annoksen, jossa oli pelkkää kalaa. Ei siis yhtää riisisushipalasta. Siinä oli hiilarit nolla ja proteiinit kohillaan :D


Kaikki muu, mitä mie tahon Glasgowsta sanoa, tiivistyy tähän kuvaan. Jokainen voi pienellä mielikuvituksella nähä sen punasen, kakskerroksisen turistibussin, jota ajaa yli-innokas kuski. Päästii yläkerran etupenkkii. :D


Noniino, senverran pakko mainita, että mei hotelli(huone) oli tosi hieno!


Glasgowsta suunnattii sitte takas Manchesteriin, kentälle, Helsinkiin.. Josta mie otin siittiön alle ja suuntasin Lepraa. Sain ihanasti suoritettua irl-terapiaa, kävin moikkaa kummilasta, jolle vein etukäteissynttärilahjan ja yhen hahmon kanssa suoritettii autoasioita. Se vei omansa katsastuksee ja sit mentii yhessä "Iha vaa vilkasee" autoeekoohon, millasia Pösöjä sielä on ja kuinkas kävikään, mie ostin vahingossa auton :D Hups! Soitin aiheesta mummille (ku kukaa muu ei taas vastannu puhelimee) ja kun siinä vähä purin huonoa omaatuntoa, et mite mie nyt tuollee, ku siittiö kuitenki kulkee, ni se totes, että "Johonki se raha menee kuitenki." Miu Mummi on niin viisas <3 

Nooo, sitte illalla otin ja leikkasin iskän pihalta nurmikon. Jäin omenamössöön (puutarhassa on siis monta omenapuuta=paljon omenoita, joita kukaa ei o jaksanu syyä/kerätä, vaan ne mätänee sielä nurmen seassa..)kiinni joku 74 kertaa. :D Se oli taas sitä, kun koko ajan pakko vaan ajaa siihe yhteen ja samaan mössökohtaan. Minuutin päästä et taas muista sitä, näet vaan sen pienen ruohotupsun sielä, että mites tuonne tuommonen on jääny ja ajat sitä kohti ja.. Se tupsu näyttää sielä keskaria, niin lähellä, että terä MELKEIN osuu siihen, ei ihan ja sit hinkkaat koneen kanssa siinä samassa omenamössössä ja tajuat (taas kerran) miks se ruohotupsu on sielä :D Lopulta ajoin sen toisesta suunnasta. Loppu se keskarin näyttely siltäki ruohotupsulta, nih.

Tällästä reissua miula. Aini, piti mainita vielä, että K tuli Lepraa, josta lähettii sitte Kouvolaa kattoo bändiä nimeltä "Lasten hautausmaa." Hyvää musaa, suosittelen. Ja niin paljo ku miula on antipatioita Kuvolaa kohtaan, ni täytyy sanoa, että Neville, Kuvolan paras ravintola ei pettäny tälläkään kertaa ja Sokos Hotelli Vaakunan aamupala oli huippuhyvä. (Ei, en saa rahaa mainoksista. En o vielä nii pro-bloggaaja x) Sieltä taasen Kuopioon yöks, nyt Best Westerniin, joka oli aika kasari mesta, aamupala oli aika ankee ja sielä hengaili lauma jotai tarjoilijaopiskelijoita, joita yks stressaantunu aamupalavastaavatäti koitti paimentaa. Huh ja mieku oon luullu että miula on joskus ollu veteliä opiskelijoita! 

Siittiö toi meiät takas Tornioon :) Miula saattaa tulla sitä jopa vähä ikävä, kun saan sen uuen auton. (Vaikka se onki ruman värine. Siittiö siis. Miu uus mopo on harmaa, ei kuitenkaa sellanen pappaharmaa, vaan graniitin värine. Ha Ha!)

Enskerralla kirjotan teille "fiksaatioista." ;)

Aloin just tarkistaa tätä ja huomasin, että lupasin kuvan poron perseestä No tässä:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti