keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Myydään

En o ite juurikaan harrastanu mitää nettikirppareita mutta käsittääkseni tavara liikkuu niissä varsin hyvin suuntaan ja toiseen. Mitä nyt eri kirppariryhmissä on omat, normaaliälyn saavuttamattomissa olevat sääntönsä, joitten hassunhauskoja menoja voi sitte lukea feissarimokista. No mie tuossa tallimatkalla(huomatkaa, en o ollu töissä, eli nää ei o mitää työaatteita)mietiskelin, että millasia hyviä myynti-ilmotuksia on. Lähinnä jos siis kauppaisin hevosta, että mite markkinoisin sen niin, että joku kiinnostuis ostamaa sen. Tai ainaki tulis kattomaa. Miu edellistä ratsua (joka ei siis ees ollu miun, olin vaa sen omaishoitaja..) oisin kaupannu kutakuinki näin: Myydään ruuna parhaassa iässä, ykstoista vee. Kaunis kuin karamelli, vaalean toffeen värinen, päässä valkoinen läsi, kuin sokerikuorrutteella piirretty. Järki päässä, ei hötkyile, hölmöile, jyrää, ryöstä, potki, pure tai piruile. Nostaa jalat, joten kengityskin varmaan onnistuu. Hyppää kyselemättä kaiken, mitä eteen laittaa, oli kuski mukana menossa tai ei. Vaihtaa laukat, oli kuski mukana menossa tai ei. Liikkuu omalla moottorilla mukisematta eteenpäin, oli kuski mukana menossa tai ei. Symppis. Mussukka. Ei pieni, eikä iso. Käy kaikille hevosista pitäville.



Nojoo, no tuo nyt ois vähä tylsä, myönnetään. Mutta se oli kovin ihana hevonen. Sielä se nyt Siilinjärvellä kuljettaa tätejä ja on kuulema kovin tykätty.. Tuo kuva ei o ko.hevosesta, vaan Saken ja Holgerin heppa-huima. (Vai mikäsenytolikaa..)

No, mitä miule siis tuli mieleen, ni mitäpä jos kauppaiski perheenjäseniään? Millaset myynti-ilmotukset laatisin.. Mites ois tällänen:

MYYDÄÄN pikkusisko. Paljon käytetty siskon virkaan mutta suoriutunut kaikesta aina kunnialla. Kestänyt eriasteisen kiusaamisen lapsuudessa, (huom: tuolloin kuitenkin purrut ärsytettynä! Tätä ei ole kuitenkaan aikuisiällä tehnyt.) oli helposti houkuteltavissa ala-asteikäisenä erinäisiin hölmöyksiin, osaa pitää salaisuudet ja pysyi rinnalla murrosiän myrskyissä. Perhetaustastaan huolimatta melko normaali. Luonne rauhoittunut selkeästi aikuisiällä mutta kiihtyy tarpeen tullen nollasta sataan nanosekunissa. Ei omaa huonoja elämätapoja, tosin pieniä määriä alkoholia käyttää silloin tällöin. Tämä ei kuitenkaan ole ollut ongelma. Suoriutuu kaikista kodin toimista, myös osasta ns."miesten töistä" esim lampun vaihto ja viemärin avaus. Toimii sisällä ja puutarhassa sekä muutoinkin ulko-olosuhteissa. Tulee toimeen myös lasten kanssa. Ei askartele, neulo, virkkaa, kudo, ompele tai nyplää. On kasvanut käsityöpainotteisessa kodissa, joten sietää käsitöitä ympärillään, kunhan ei joudu niitä itse tekemään. Ei karkaile, vaikka viihtyykin välillä myös yöjuoksuilla. Palaa yleensä kotiin puoleenyöhön mennessä. Ei aamu-unisuutta. Osaa laittaa ruokaa ja pitää erityisesti leipomisesta. Tästä oiva sisko, jolla vielä paljon käyttövuosia jäljellä! Vain aktiiviseen kotiin, mieluusti omakotitaloon, kerrostalossa pitkästymisen vaara!


(Kuvassa kurpitsa, jolla o miu kalsarit päässä..)


Tai mites ois: MYYDÄÄN äiti. Vain aktiiviseen ja käsityöpainotteiseen kotiin, ei pelkäksi kotiäidiksi! Suoriutuu kaikista kodin ja puutarhan sekä pihan töistä. Myös maalaus- ja pienet remonttihommat, kuten kotioven turvalukon asennus onnistuvat. Autoista ei ymmärrä juuri mitään ja ajotyyli nostattaa lyhimmätkin niskavillat kohti taivasta mutta on kaikesta huolimatta tilastojen valossa melko varma kuski. (Välillä pitää muistuttaa että vaihdetta pitäisi vaihtaa..) Ikäisekseen vielä hyvässä kunnossa. Varsinaiseen äitirooliin alkaa olla jo liian mukavuudenhaluinen mutta isoäitinä toimii mitä parhaiten. Ollut nuorempana hieman natsihenkinen, hyvin tiukka ja teräväkatseinen mutta tasoittunut tästä selvästi jo lähes muutama vuosikymmen sitten. Tulee toimeen lasten ja pienten eläinten kanssa. Koulutettu mm. viemään hyönteiset sisältä pihalle tappamisen sijaan! Saatu myös kierrättämään ja muutoinkin elämään hyvinkin ekologista elämää. Perusluonteeltaan nykyisin leppoisa ja rauhallinen, joskin hieman pieneen negatiivisuuteen taipuvainen. Kiihtyy harvoin, auttaa kaikessa, sosiaalinen, ei pahoja tapoja. Melko terve, vaikka vaivojaan paljolti valitteleekin. (tämä täytyy vain kestää!)Silmien laserleikkaus tehty hiljattain onnistuneesti. Muutamia murtumia paranneltu, muuten ei perussairauksia. Tästä toimiva isoäiti aktiiviseen harrastamiseen! Ei kuitenkaan extremelajeihin.


(Kuvassa Pirjo-Leena. Samassa seurueessa oli pari muutaki munaa, en tosin ehtiny kuvaamaan niitä..)


MYYDÄÄN iskä: Kaipaatko varmaa ja tasaista isähahmoa, joka ei koskaan yllätä negatiivisesti? Tästä lähtee. Samoin, kuin äidin kohdalla, varsinaiseksi isäksi jo hieman liian rauhallinen mutta isoisän ja papan roolin vetää tottuneesti. Pystyy vahtimaan jo hieman varttuneempia jälkikasvuja mallikkaasti. (Ei vaipanvaihtohommiin muutoin, kuin äärimmäisessä hädässä!) Ei menetä hermojaan aamupalan venyessä toiselle tunnille tai pukemisen vaikeuksien keskellä. (Syy tähän voi olla toki myös se, että saa lapset mukaansa yleensä valmiiksi puettuna?). Ei korota ääntään, ei kiihdy tai raivoa. Ei pahoja tapoja. Ei karkaile tai hölmöile. Varma kuski ja ymmärtää autoista ainakin sen verran, että "Stop merkin syttyessä kojelautaan, ei saa ajaa." Suoriutuu perusruoanlaitosta kiitettävästi ja tekee maailman parasta pitsaa. Selkeät ohjeet saadessaan suoriutuu hommasta kuin hommasta! Jos kaipaat tasaisen varmaa isoisää, jonka hauskaan huumoriin ja hyväntuulisuuteen voit aina luottaa, tässä on iskä sinun makuusi! Ei aktiiviharrastamiseen! Tarvitsee jokapäiväisen ruokalevon tähän tyyliin:



hihi.. täähä menee hyvi! Miussa onki aina asunu pieni kauppamies! Vielä pari..

MYYDÄÄN terapeutti. Kaikelle maailman pahuudelle immuuni. Ei ylläty enää mistään. Joutunut kuulemaan ja kestämään kaikenlaista niin omassa elämässään, kuin muidenkin murheita kuunnellen. Ammentaa loputonta järjen ääntään salaisesta lähteestä. Seisoo silmin nähden vakaalla pohjalla henkisesti ja fyysisesti. Selviytyy ilmeisesti kaikesta. Ei hätkähdä paskan levitessä, oli se sitten henkistä mallia, tuulettimessa tai alakerrassa. Saa putkimiehen paikalle vaikka pitkien pyhien aikana. Osaa nimetä niin suuren määrän auton osia, että perusautohuoltomies tulee kateelliseksi. (Ja tietää vieläpä mitä osat ovat ja mikä on niiden tarkoitus.) Suorittaa mielenterveystyön lisäksi kaiken muun paitsi lapsihuollon. Laittaa ruokaa, leipoo, huoltaa autot, ompelee, askartelee ja hoitaa puutarhaa. Suoriutuu myös remontti- sähkö- ja maalaustöistä. Käy harvoin yöjuoksuilla mutta niin tehdessään saattaa olla hieman vahdittava. Joskin rauhoittunut viimeaikoina selvästi, löytänyt useimmiten kotiinsa ennen aamua. Ei ole kuitenkaan tulossa vanhaksi! Helposti houkuteltavissa kaikenlaiseen hölmöilyyn.. Kullanarvoinen kaikilla elämän alueilla, joskaan ei ykkösvaihtoehto lapsenvahdiksi. Tästäkin epäilemättä selvinnee mutta on tässä tapauksessa kuitenkin hyvien kykyjen hukkaamista. Ei siis myydä lapsiperheeseen, eikä epäaktiiviseen kotiin. Tarvitsee tekemistä mutta ei siedä laiskoja ja passattavia hahmoja ympärillään. Lievästi erakkoluonne, tarvitsee kokeneen kodin. Oikean paikan löytyessä toimii ajatuksen voimalla.


En tiiä mite tää Amsterdamilainen patsas liittyy aiheeseen mutta tässä tää nyt on. Ja sehä sopii terapeutille.. :D

Kauniiksi lopuksi: MYYDÄÄN joukko outoja ystäviä. Osasta kokemusta ala-asteelta asti, kaikkien kanssa kuljettu kuitenkin vähintään kymmenen vuotta. Kaikki hyväkuntoisia, sopivan häiriintyneitä ja outoja. Ei normaaleihin koteihin. Luotettavia, omillaan toimeentulevia ja loistavia persoonia, joita vaikea löytää tänä sosiaalisen median ja älypuhelinten aikakautena! Kaikkiin tutustuttu aikanaan kasvotusten, osan kanssa hevostallilla, joidenkin koulunpenkillä.

Suurinta osaa ei myydä lapsiperheisiin, joukossa kuitenkin myös muutama erittäin hyvin lasten kanssa toimeentuleva yksilö. Sosiaalisuuden taso vaihtelee. Epäsosiaalisimmat vain yhden ihmisen talouksiin, eivät kestä ruuhkaa! Jos etsit kevyttä kännäilyseuraa, nämä kaverit eivät ole sinulle. Kaikki myydään vain sopivan aktiiviseen kotiin. Osan saatava olla paljon liikkeellä, mieluusti myös ulkomailla. Muista mainita, jos et koskaan matkustele. Säännöllinen tuulettuminen on kaikille tärkeää, toiset kaipaavat kauemmas suuntautuvaa menoa, kuin toiset!  Oikein pidettyinä kestävät eliniän.. <3



3 kommenttia: