sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Teeveen orja

Tänään on ollu tosi tyly päivä. Tai oikeestaa viimene vuorokausi. Ihmisiä on kuollu puukotuksen, ammuskelun ja toivottoman elvytyksen jäliltä. Ja varmaa vielä monella muullaki tavalla. Meinasin eka pohdiskella jälleen kerran tätä ihmiselon kurjuutta ja ennalta-arvaamattomuutta. Muistuttaa taas siitä, että pitäs elää täysillä, eikä jättää mitää tärkeetä huomiselle. Ei viimestä suklaapalaa tai ratkaisemattomia riitoja, sitä kun ei koskaan tiiä onko sitä huomenna enää paikalla. Siivouksen ja muut tylsät asiat voi toki jättää :D

Mut ei pohdita sitä nyt. Lähetän paljo ajatuksia kaikkien viimeisten päivien aikana omaisensa ja rakkaansa menettäneille ja siirryn päivän aiheeseen. Tää tuli eile mieleen, kun olin taas (yllättäen) töissä. Mie en missää muualla oikeestaa kauheesti telkkaria kattele. No syykin on tietysti selvä.. tadaa, sen tarjonta ärsyttää miuta! Tässä kohtaa tunnen nyt pienen omantunnon pistoksen, ku raivoan jostai telkkariohjelmista, ku maailmassa on tälläki hetkellä nii monta ihmisitä, joitten joulumieli on iha jossai syvällä mutta miu pitää blogin pitäjänä tehä vaikeita valintoja. Lukijoille pitää olla matskua..

Eka asia, joka lähinnä nauratti, on Soft Embo-mainos. Se missä se penska kulkee läpi kämpän sen paperin raahautuessa perässä. Lopulta se saavuttaa sen pikkuveljen, joka on sen näköne,että se paskoo siihe paikkaa. (Eikä sielä näy pottaa missää!? Oisko ollu helpompi vaa juosta sinne vessaa, eikä oottaa, että sisko tuo paperit olkkariin?) Ekanaki tulee mielee, että jos mie oisin harrastanu moista penskana, ni äiti ois saanu iha jäätävän raivarin ja iskä ois todennu: "Hei, hei! Tuo on nyt iha älytöntä." Jos siinä ois pitäny demonstroida sen paperin riittävyyttä, ni miusta paljo hauskempi versio ois ollu tää:

Kaikki tietää mite tuo päättyy.. 


Siinä sitte mainoslause: Pehmeä ja riittoisa! :D 

Ja vielä mikä siinä naurattaa on se, että sitä paperia mainostetaa siinä lopussa sanoilla: "Pehmeä ja vahva, täydellisesti tasapainossa." No kukapa sitä nyt haluis ostaa PASKAPAPERIA, jonka pehmeys ja vahvuus ei ois täydellisesti tasapainossa..Nih. Ymmärrän. Ja sitte, onneks on nykysi myös kosteeta ja hajustettua tavaraa: 


Sit yritin kattoo jotai koko perheen animaatioelokuvaa, vaikka miula ei ollu ees perhettä. Katoin silti, salaa. Tai tosiaa yritin. Ei menny ku hetki, ku alko kyrsimää jo miuta ennenkin paljon häirinny fakta, että nuo suomenkieliset duppaukset tehää aina "stadin slangilla." Hei Tico, tuu tänne, mä näytän sulle jotai jännää." "Emmä pysty, mä oon hännästä jumissa vessanpöntön kannen alla!" "No pyydä, että Misu tulee auttaa sua ja tulkaa sit yhessä tänne. Tää on tosi siistii. Mä en kestä!" Siis miks!? Ei se miuta niinkää jonku transformerssin meiningeissä haittaa, ne on nii äijiä, että eikai ne mitää yleiskieltä voiskaa puhua mutta tollaset koko perheen piirretyt.. Miks ne puhuu aina pk-seudun murteella? Miks ei vaikka iloista karjalan kieltä:



(Puhekuplat ei iha näy, ekassa lukee: Pitiks mei joku maailma pelastaa? Ja sit tuo punane vastaa että: Joo,joo, mie soitan vaa äitille eka!)

Saunalahden mainoksii en tässä aijo nyt ees mennä. Ne on jotai nii jäätävää shaibaa, että mie lähetän ennemmi savumerkkejä, ku otan Elisan liittymän. Mutta toisaalta, näi on ollu jo vuosia. Kaikki alko siitä, ku joku Elisan puhelinmyyjä suututti miut :D Miu viha on harvinainen mutta leimahtaessaan kovinkin pitkäikäinen..

No sitte seuraava mainosasia, jota oon pohtinu. Joku muukin hieman ihmisen anatomiaa ymmärtävä on varmana kiinnittäny tähä huomiota: 


Sorge, en löytäny parempaa kuvaa mutta tuosta käynee selville, että tuo tunkee suustaan yskänlääkettä ja sit siinä näkyy seuraavaks sen keuhkot. Jossai mainoksessa näkyy, ku se kaataa kurkkuunsa sitä lääkettä ja miten se leviää sen hahmon keuhkoihin. No eikai siinä mitää mutta väitän,että suurimmalla osalla ihmisista se yskänlääke nyt menee kuitenki suun kautta nautittuna vatsalaukkuun, eikä sinne keuhkoihin.. Ainaki toivottavasti. Ja jos kippaa kupillisen yskänlääkettä keuhkoihin, ni pieni, ärsyttävä yskä ei o siinä kohtaa kyllä enää suurin murhe! 

Ja sitte eile, iltapäivällä.. Koko suomi leipoo. Ei siinä, sehä on iha viihdyttävä hyvän mielen sarja. Siinä ei haukuta ketää, eikä mietitä kuka oli tänää iha paska. Siinä ei o se jäätävä kiire päällimmäisenä, niinku Master chef´ssä. (Oikeesti, iha sama kui kaua niillä on aikaa, viimeekski jossai pudotushaasteessa 4 tuntia, siis NELJÄ tuntia ja ne sai vieläpä ite päättää mitä ne kokkaa, ni eikös kaikilla o ihanhirveenkauhee kiire lopussa. Oikeesti, onko aina pakko valmistaa sitä megasitkeetä alligaattorinhäntamuhennosta jossai kylmäsavuhauteessa? Joo, tiedän että tän valmistus vie monta tuntia mutta teempä sen silti. Voisin toki tehä jonku vähintää yhtä hyvän ja näyttävän safkan, joka ei tartteis nii paljo haudutusta mutta ei.. Ja yks teki tyylii jotai salaattia, joho piti kuoria joku 25 kananmunaa. Ei varmaa kannattais iha vähä miettiä mitä ruokaa tekee, jos kerta kaikki on sallittua? Ja joo, tietty se leikataa ja ohjataa näyttämää siltä, että kaikilla on jäätävä tuska ja hiki ja itkupotkuraivari päällä mutta en silti tajuu mite joku saa turattua neljä tuntia keittiössä ja silti tulee kiire.. Suosittelisin kaikille Master Chef-kisailijoille pakollisena ajankäyttöharjoituksena aamutallin tekoa ainoana työntekijänä. Siinä oppii pitämää tahtia yllä. Kun normi homma alkais sujua, sit lisättäis pari muuttuvaa tekijää, niinku karannu kaakki, hajonnu aitalanka, ähkynen poni, jäätyneet vesiputket.. :D ) Mutta siis tuo koko suomi leipoo tuli nyt varmaa seittemättä kertaa uusintana! Aina ku mie satunnaisesti mulkasen sitä, sielä on ne samat hahmot leipomassa.. Ok. Frendit taitaa sentäs nyt olla tauolla mutta sinkkuelämää se jaksaa aina vaan pyöriä uusintana. Eiks seki o vähä jo nähty, pohtii dino?




Nii,joo ja sitä vielä, että voisko elokuvissa ja sarjoissa, ku joku on virittäny sen pommin, ni joskus jäähä siihe kelloo aikaa vaikka iha kokonainen minuutti? Tai vaikka 1min 46 sekuntia? Se ois tosi uutta :D Aina siis AINA se menee siihe viimesille sekunneille.. No, kai se vaa kuuluu siihe näytelmään. 

I rest my case. Pysyttelen jatkossakin mielummi kirjamaailmassa. Toivottavasti joulupukki tuo hyvää joululukemista.









1 kommentti:

  1. Tossa Transformers-kuvassa on Bumblebee ja Stinger. Bumblebee on Autobotti ja Stinger on Decepticoni. Eli ne on toistensa vihollisia! Eikä todellakaan mitään "pelasta maailmaa" yhdessä. Daa. T: Kimmo

    VastaaPoista