keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Viisuhuumaa ja punkkuansoja

Nyt kuulkaas pakko avautua taas! Tässä heti sanottakoon, että K kerto näitten tänpäivästen avautumiskohteiden olevan tärkeitä aiheita. Vaatii kuulema uskallusta avautua näistä jutuista ja on hyvä, että joku tekee tänki likasen työn. No, minä olen se yhteiskunnan kantava voima, järjen ääni, joka nostaa epäkohdat esille. Minä en pelkää. Mitään! (Paitsi ehkä yksinjäämistä jonku alle 8-vuotiaan seuraan.) Tässä siis:

Havahduin eile illalla siihe, että kappas vaan, nyt onki euroviisukarsintailta. No, K halus jostai kumman syystä kattoo hampaita harjatessa sitä lähetystä, joten jouduin itsekki altistumaan viisuille. Oon antanu kertoa itselleni, että niissä viisuissa on ideana, että se on laulukilpailu(?) ja biisin pitää olla uus, tai ainaki jotenki tänä vuonna tehty. Tai jotai. Eli ei ainakaa sellane, jota on renkutettu radiossa jo pari vuotta. (Eli Nylon beat ei pääsis sinne biisillä "nannannannnann naaan nannann anaaa--- saatana!! Mistä niittenki honotukset on kaivettu esille.. Samasta alelaarista ku Anssi Kelan ikivihreät. Argh!)

Noh, ehin nähä pari biisiä ja sitte sen kertauksen, jossa näky pätkä kaikista. Ensinnäki se viimenen esitys oli Latvian. Juontaja intoili, kuinka Latvia on aina uskaltanu olla erilainen ja tänäkin vuonna heillä on tälläinen elektro-pop-konemusiikki-mikänytolikaan esitys. Lavalle saapuu nainen pitkissä buutseissa ja neonvalot välkkyy taustalla. Jeij, jotai erikoista? Biisi alkaa (tämähän oli siis laulukilpailu, eikö?)ja mitä siinä lauletaan: "Meeee and juuu.. together forever..jeij jeij... I lav juu.. don´t liiiiv mee beibi.." Ja neonvalot välkkyy. Ah, kuinka uutta ja erilaista! Rohkeaa suorastaan! Tätä ennen oli joku maa, jonka karsintaan oli tullu jotai neljätuhatta biisiehdotusta ja asiantuntijaraati oli sitte valkannu niistä parhaan. Se meni jotenki näin: Meee and juuu, wee gou tugether.. don´t ever liiiv mee.." Sitte oli joku perusmaa, joka pärjää aina. Sen biisi meni näin: Wiii liv together, meee and juuu viii reeeets te stars.." MITÄH? Kysyn vaa. Mie en tajuu MITÄÄN musiikista (miu musiikinopettaja tais aina, joka ikisessä opinahjossa, vähä inhota miuta) enkä biisien tekemisestä mutta oikeesti. Jos puhutaan miusta ja siusta, yhdessä kulkemisessa ja tähtiin kurkottamisesta joka toisessa biisissä, ni iha vaa ihmettelen, että missä ne "uniikit lumihiutaleet" (jotka on nyt kovasti muodissa!) oikeen leijailee. Lisäks suurin osa noista esittäjistä on yksittäisiä laulajia ja näköjään euroviisuihinki on tullu muotiin se, että keskustelua herättää eniten hahmo, jolla on näkyvimmät tissit. (laulukilpailu?)

Jos miulta kysyttäis, ni mie tekisin biisin vaikka maailman saastumisesta tai ihmisoikeuksista tai hiljasesta kesäillasta tai siitä miltä tuntuu sairastaa skitsofreniaa..

Tässä välikuva-arvoitus, enneks siirryn seuraavaan aiheeseen, joka miuta ihmetyttää:


Joo, sorge, kuvan laatu on vähä heikko. Miu kamera haluu jostai syystä tehä kuvista jotenki sumusia mutta tässä nyt kirkkain otos. Saatte tän postauksen loppuun asti aikaa miettiä mitä tuo kuva on. Ja ei, vastaus ei ole punajuurikeitto :D

Noni, no toinen juttu mikä saa miu ihon kutisemaan, liittyy tv-sarjoihin. Tarkemmin sanottuna sairaalakohtauksiin. En mee nyt edes niihin karkeimpiin mokiin, joita sairaalamaailmaa kuvattaessa aina näkyy mutta sellanen pistää aina silmään, että joku hahmo joutuu sairaalaan vaikka pahoinpitelyn tai ampumisen takia. Jonku vakavan vamman vuoksi kuitenki. Se on mahollisesti ollu jossai isossa leikkauksessa. Ja syy miks se on sinne joutunu, ni se on joku silminnäkijä tai muu vastaava ja sen ois ollu tarkotus kuolla. Eli tää just leikattu potilas on tavallaa hengenvaarassa muutenki ku pelkkien leikkauskomplikaatioiden uhan taikia. No, sit se tyyppi tyyppinen, joka sen on halunnu tappaa, pääsee hiippailemaan sinne sairaalaan tosta noin vaan. Ovet ei o koskaa lukossa, se löytää sen lääkäritakin aina jostai, kukaa ei ihmettele kukas tuo tuollanen hahmo on ja mikä parasta, se vakavasta leikkauksesta tai vammasta toipuva tyyppi on YKSIN suljettujen ovien takana huoneessa, ilman valvontaa. Ei, sen ei tartte olla tehovalvonnassa, sen vierellä ei istu hoitaja 24h vuorokaudessa, niinku tosielämässä. Kyllä se sielä pärjäilee iteksee, ohan sillä monitorit kiinni.. Korkeintaan siinä ulkopuolella istuu joku poliisi, joka on nii tyhmä että menee ekaan harhautusyritykseen tyylillä: "Kato, tuola meni pääsiäispupu, onkohan sillä suklaamunia? Tuola, nurkan takana.." Sit se pollari lähtee innoissaan ettimään olematonta pääsiäispupua ja murhaaja pääsee kaikessa rauhassa sen potilaan luo laittamaan myrkkyruisketta tai painamaan tyynyä sen naamalle. 

Noni, no tällästä. Yks varma tapa tappaa on muuten laittaa alkoholitonta punaviiniä ja tiskiainetta lautaselle ja sitte vaan odottelemaan. Kuinka ollakaan banaanikärpästen joukkotuhomurha on tosiasia! Tässä siis vastaus tuohon kuva-arvoitukseen.

Mie meen nyt tallille. Sielä sataa lunta. Isoja, uniikkeja lumihiutaleita. Amen. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti