maanantai 29. tammikuuta 2018

kylpylähotelli Katinkullassa tapahtuu, k-18

ja sanon nyt, että jos joku menettää tän takia yöunensa tai kylpyläriemulomafiiliksensä, niin eiolluasiaa-blogi ei vastaa henkisistä kärsimyksistä. Miula on 5kk päästä, tasan, synttärit, ni lupaan sitte aikuistua näissä jutuissani. Noni, no jos koet olevasi henkisesti särkyvää sorttia, niin älä lue pitemmälle. Oikeestaa en o iha varma pitäskö henkisesti heikkojen lukee tätä miu blogia ylipäätään?

Noni, no mitäs. Meillä oli ne bileet, joo! Oli vissii aika kuivahtanu meno, ku kaikki oli jo kotona nukkumassa enne puoltayötä :D Mutta kiitos tositositosi paljon kuitenki kaikille paikalla olleille! Ihanaa, että joku jaksaa vaivautua mukaan. Toisaalta se oli iha huippua, että näin kaikille tietovisaan osallistuneille riitti palkinnot :D Siinä oli kuulema liian vaikeita kysymyksiä. Höh. Miusta vaa ne pari K:n laatimaa pakollista alien vastaan predator-kyssäriä oli vaikeita, muut iha perus.

Miula ei taia olla yhtää kuvaakaan sieltä! My god! No, ehkä parempi.

Myö siinä sunnuntaina heräiltii ja vein Skidin ja H:n junalle. Käytii eka tietty syömässä. Jostai syystä saatii hirvee nauru aikaan aiheesta "Röpörieska". Miusta se kuulostaa synonyymiltä jollekki sellaselle, joka lennähtää pönttöön n.2,5 tuntia sen jälkeen, ku oot halannu noropotilasta mutta kuulema se on iha olemassa oleva asia. Hassua. Hihi.

Nyt alkaa se k-18 osio. Eli, rantauduttii pitkän taipaleen jälkee tänne Katinkultaan. Se on siis kylpylähotellikompleksi,jos joku sivistymätön ei sitä tiedä. (Mie tiiän sen vaa siks, koska oltii täällä lapsena.) Täällä on kuulkaa huipaisat meiningit! Sellasta pienenpientä jekkua, että parkkeeraaminen ei kuulu hintaan(no, ok, se o vaa 6egeä 24h), kerroksessa oli numero 2 mutta oikeesti se oli ykköskerros ja jos haluut päästä väliovista, joudut kikkailemaan pikku älypelin koska:


tadaa, joku insinöörimies oli suunnitellu tolpan just tohon kohtaan missä se kortti pitäis saaha tungettua toho laitteesee. Se kortti ei siis menny siihen ton enempää. No, näköjää tää oli ratkastu jättämällä kyseinen väliovi sitte iha vaa auki..

Noo, siitä saunatiloihin. Kylpytossut ois maksanu 3,5egeä mutta kylpytakista ei ollu mainintaa. Toivon ettei sen käytöstä tuu K:lle laskua luottokortille :D Hinasin perseeni monen mutkan kautta löytyvään kylpylätilaan, jossa havaitsen, että pukuhuoneet on yhteiset kaikkia sukupuolia edustavien henkilöiden kanssa. Sielä oli kyllä ohjeet, että vaihda uikkari kopissa(sielä oli siis sellasia pikku kopperoita, niistä kohta lisää), tule ulos kopista, etsi vapaa kaappi, työnnä kamat sinne, luukku kiinni, alkaa kuulua piipitystä. Ihmettele piipitystä, kaapin ovi ponnahtaa auki. Sulje se uudelleen, piipitys alkaa taas. Yhdistä se mielessäsi jotenkin siihen kaapin sulkemiseen. Tarjoile kädessäsi olevaa ranneketta kaapin ovelle. Se ponnahtaa taas auki. Mene kaappirivin päädyssä olevien ohjeiden luo ja havaitse, että se piipitys on henkinen paineaalto joka kannustaa sinua pukukaapin oven suljettuasi ryntäämään sinne päätyyn rannekkeinesi, jolloin kaappi lukittuu. Ne rannekkeet on siis tälläsiä:


Niillä ei suinkaan päässy kaikkiin laitteisiin, ei edes kulkematta lähtöruudun kautta, sillä kuntosali makso vielä eriksee 8egeä. Tuo on lisäks yhtää miuta leveempinilkkaselle leidille liian pieni jalkaan ja liian iso käteen. Näppärää!

Noni, no sielä pissassa ja chanel 5:sen tuoksussa lilluessani yritin ettiä rauhallista nurkkausta, jossa möllöttää. Kaikki ulokkeet oli varattu joko mummojen tai kutevien pariskuntien toimesta. Kaikkialla muualla uimatiloissa oli 12-vuotiaita lapsia. Kestin mielestäni aika kauan, lähes varttitunnin! Poistuin suihkuun, jossa ei ollu vauvauintia vaan 10-vuotiaita lapsia äiteiteen. Mikä hiton äitilapsitapahtuma siellä oli, en tiiä? No, poistuin pikapikaa kaapille, nappasin vaatteet ja sulkeuduin pukukoppiin. Seinän takana oli joku nuori? äiti, jolla oli ilmeisesti jotenki huonomuistinen mukula. Ainaki sen piti kerrata sille kovasti mitä just äsken tehtiin, "tuolla äsken saunottiin ja uitiin.." Siinä kun yritin vältellä jonkun omalle puolelleni jättämää pikku kääröä


kuuntelin miten naapurinkopin äityli kertoi vauvalleen: "Juu, otetaan vähän tissuliinia ja sitte mennää päikkäreille." Noni. No, miule tuli tarve poistua salamavauhtia ulos kopista.. Miula on paljon sanoja joita en kestä, kuten masuasukki, pimpsa ja peffa, ihan vaan muutaman mainitakseni, mutta jotenki koen kaiken nousseen nyt ihan uudelle tasolle. o_0

Tässä koko mestassa ei o minkäänlaista ruumisrasvaa. En tietty ottanu mitää rasvoja mukaan, koska virheellisesti aattelin, että kyllähän nyt kylpylähotelleissa on rasvaa. No ei ole. Ei ollu tarjolla ku mummonhajusta Dovea suoraan seinästä:


Niin paljon ku mie yritänki maailmaa pelastaa ja oon ilonen, ettei niitä pikkumuovipulloja enää nii paljon käytetä niin nyt oisin antanu oikeen munuaiseni rasvasta ja hoitoaineesta. Pipo päässä päivälliselle, ei siinä ja huulirasvaki toimii naamaan laamittuna ihan jees. Ja tuosta tuliki mieleeni vielä yks pikku miete.. Eli tässä kompleksissa o joku tosi maineikas ja hieno ja aito ja pitkänlinjan pitseria. On niin aitoja aineita jaadajaada. Luin niitten listaa ja joo, sielä oli jopa yks vegaanivaihtoehto mutta sen lisäks n.15ta eri pitsasta yks kasvisvaihtoehto. Missä tomaatti, rucola, mozarella? Oon meillä sellanen. Eiku, ainii, kato ku myöhän työnnettii siihe lisäks vielä PARMANKINKKUA?? Joo, ja lisäks tehtii hassunhauska pila, poropitsa jonka nimi o Rudolf. Kas ku ei Petteri. ARGH!


Taidan ottaa ruoan kanssa viiniä. Paljon.


lauantai 27. tammikuuta 2018

Täällä ollaan!

Hihi, eikö jäänykki kivaan pikku clifhängeriin tuo edellinen postaus.. "Jos möröt ei syö miuta, palaan huomenna.." Eikä miusta kuulunu! Kaikki miu päivittäiset aktiivilukijat oli iha että voi ei, mitä on tapahtunu! No voi kuulkaa, ei mitään pahaa. En vaan ehtiny eile tähä koneen ääreen, ku piti käyä joku kuus kertaa kaupassa ja alkossa ja vielä unohtu tavaraa. Ja parastahan tässä on se, että tänne ei loppupeleissä tuu ku murto-osa siitä porukasta, jonka laskelmoin tuoho ruokamäärään. Näinhän se aina menee mutta silti ei uskalla ottaa riskiä, että ruoka, tai juoma, loppuu.

No mut se siitä, josko kerron vähä miu eilisestä päivästä. Kun ajelin tänne olin jotenki iha huipuissa nostalgiafiiliksissä. Ah, Lappeenranta, kotikaupunkini. Täällä mie oon syntyny ja kasvanu ja kaikkee muuta sellasta, mikä liittyy ihmiselon ekoihin pariinkymmeneen vuoteen. Kaikki tyhmyyteni mie oon luonnollisesti tehny jossai muualla :D

No, se nostalgia alko varista eka vesisateen mukana viemäriin ja vaikka alkuu olin jotenki nii liekeissä siitä, että ymmärrän mitä nää ihmiset puhuu(täällä ei käytetä sanoja kuten: Pahki, pörssi, tyär tai häätyä)niin tajusin melko nopeesti, että en oikeesti ymmärrä venäjää. Se siitä sitte.

No, kävin kirppareilla. Siellä oli mummoja kärryineen tukkimassa tiet. Tein sieltä kuitenki myös huippuja löytöjä(noot!)

Likainen, pieni teletappi. Mietin hetken haluunko edes koskee siihen. Mutta hei, nythän se joku teletappi näyttelijä kuoli, niin ehkä nää likaset, haisevat mäkkärin unhappymeal-lelutki on jo noussu arvoon arvaamattomaan. Ite en kyllä maksais tuosta senttiäkään mutta ehkä jollekki kolme euroa ei ole paha hinta..

Tää oli hauska, joku saksankielinen pullo, ehkä jotai heppalinimenttiä? Ei siinä mutta tuo hinta on tarkka, 4.1e. Ois nyt laittanu vaikka 4.5e ni ois pyöristyny jo ylöspäin :D


Ostaisitko tältä Puhilta auton? Tai hevosen? Niimpä.. Huomatkaa kuitenki hälytin korvassa :D Tää oli iha yhtä kärsiny ja likanen ku tuo teletappiki mutta hinta oli aika paljon vähemmän, kaks egeä.


Muovinen lasten "sirkkeli". Toimii, mie kokeilin. Mutta ainut mitä se tekee, on että siitä lähtee kova ääni. No ei siinäkä vielä mitää, ehkä tää on jonku penskan unelmatyökalu mutta kymppi? Eiks noita nyt saa jo uutena siihe hintaa?

Nää kissapullot, ihanaa 2000-luvun alkua! Ehkä nää on harvinaisia jo? Että kuus euroa tyhjästä viinipullosta ei o paha?


Entäs sitte "astia". Ei mariskooli, vaan tokmannin halpa kopio. Uutena 5,50 egeä, kirpparilla arvo noussu. :D


Tää kukkoherätyskello(toimiva!) oli just nii kauhee, että mietin sen ostamista. En kuitenkaa ollu valmis maksamaa siitä kymppiä. Eurolla tai kahella oisin vielä ottanu sen. No, ehkä se on disainia?


 Noni, sorge, tää menee vähä nyt paskat kirppislöydöt-blogin maaperälle, ni ei siitä sen enempää.Siinä sitte ku oottelin että K:n juna tulee Helsingistä, ni poikkesin Plantageeniin kattomaa josko sielä ois lihansyöjäkasveja ja olihan sielä! Nää on vähä entisiä verenhimosempia yksilöitä ja ne tuntuvat syövän kaiken mitä suuhunsa saavat..



Ostin niitä kaks, toisesta tuli Jörö ainakin kuudes ja toisesta Plörö.


Sit suuntasin moikkaa Mummia..


Ja nyt alkaa sitte juhlinta. K tosin söi eile jo puolet karkeista, joten tarttee mennä ostamaan lisää :D Sit löysin miu varastojen kätköistä tälläsiä. Aion ottaa nää käyttöön, vaikka meitä ei just ihan hirveen montaa juhlijaa olekaan. Huippua pikkukrääsää!


Mitähä tästä tulee?


Vai tyydytäänkö veteen? Täällä o just nyt sellanen pikku tilanne, että hanavesi maistuu raikkaalta metsälammikolta. Mausta voi maistaa ja haistaa myös puoliksimaatunutta sammalta ja sammakon paskaa. Pullovettä siis.


Mie lähen nyt hakee Skidin ja H:n asemalta. Miula on pikkusuolaset pakattuna, pitää enää tehä kyltti, jolla ne löytää miut asemalta. Kun kerran Mersulla haetaan porukka junalta, ni tehhää se sit loppuun asti tyylillä. Täällä on tosin megaliukasta ja iskän mopossa o kuulema huonot renkaat, ni saa nähä kui käy :D Palaan, jos palaan!

torstai 25. tammikuuta 2018

matka jatkuu..

Peurangan kylpylähotellin (lue: Parhaat päivänsä nähneen solukämpän)lämmöstä kohti Lepraa. Lahden kautta, koska piti jättää K sinne. Ekanaki sellanen pikku huomio vielä tuosta kylpylähotelliopiskelijasolupaikasta, että se kun on tollanen kuntoutuskeskus, ni sielä oli selkeesti kivasti aateltu kaikkea. Tässä pari esimerkkiä:

Onko hätä hukassa? Kakka ei tule ja pissikin jotain ujostelee? Ei hätää mutta ei hätää, (hihi, ite keksin ton sanaleikin!) sillä kylpylähotelli Peurungan solukämppien vessassa on ratkaisu:

Siitä sitte.

On myös vaihtoehto, jos haluaa viinanjuonnin sijasta viihdyttää itseään. Tääki huvi tapahtuu vessassa, huom! Eli kaikki muistaa vanhan hyvän ajan, kun oli lankapuhelimet? Kyllä, noni, no tässä voi leikkiä ei vaan lankapuhelinaikaa, vaan voi myös kuvitella soittavansa ensin "keskukseen" ja pyytää keskusneitiä yhdistämään Virtasen perheelle kukkulan toiselle puolelle. Ja mikä parasta, tässä on kohta tukkakin hyvin! Kui siistiä :D


Noni, no sellasta. Olen sanonut tämän usein, ihan niinku trivagon mainoksessa! Trivago o vähä sama ku se bonusway, jota nyt kovasti mainostetaan. Käytä tätä meidän palvelua, kuinka helppoa elämä onkaan. Ja bonuswaylta saa vieläpä "ilmaista shoppailurahaa". Ihmiset menee sitte innoissaa mukaa tähä touhuun eikä kukaan kysy missä se musti on kuopattuna.. Ehei, boonusvei nyt vaan ihan hyvää hyvyyttään jakaa ilmasta rahaa ja "Lendo kilpailuttaa lainasi ihan ilmaiseksi." Mitä nyt samalla saavat  tietoonsa siun sähköpostiosoitteen, kotiosoitteen, henkilötiedot, äidin tyttönimen, naapurin pensasaidan materiaalin, talosi sähköyhtiön asiakaspalvelijan koiran rotutiedot ja lempiteeveeohjelmasi. Nämä tiedot myydään eniten tarjoavalle kovaan hintaan sinun ihmetellessäsi kuinka se nettiseiskalehden mobiiliversion sivureunassa vilkkuva mainos tarjoaa sinulle juuri sitä kenkäparia alehintaan, jota olet niin kovasti halunnut.. Jännää!?

Se ei liittyny aiheeseen mitenkää. Tää ei ollu maksettu mainos, uskokaa tai älkää. Ja mie oon vasta juonu yhen iskän jääkaapista löytyneen lonkeron!

hih, no aiheeseen. Tai siis ei miula oikeesti ollu tästä aiheesta (vielä) sen kummempaa, kun että noista lumisista pakkasmaisemista tänne nostalgiseen Lepraan. Koko matkan sato vettä ja maisema o tämä:




Lohdutonta, totta! Eipä siinä. Kävin heittää kamat iskälle ja kruisasin kaverin luo syömää :D Parasta! Se on kuulkaa tässä hektisessä somemaailmassa aika ihanaa, että on vielä ihmisiä joitten kotipöydän ääressä voi istuu tukka takussa, meikit poskilla ja olla vaa. Vaikka iha hiljaa tai sit vaa puhuu esim siitä mite uskoo johonki tarot-korttien tulkintaan. Niih. Jos teillä joillaki on vielä sellasia ihmisiä lähipiirissä, ni pitäkää niistä kiinni hitto soikoon!

Nyt mie käyn nukkuu, vaikka miuta pelottaaki. Vähä. Täällä saattaa olla mörköjä ja tuo ilmalämpöpumppu pitää jännää ääntä.. Voi olla, että jätän telkun auki. Ja valot :D No, ehkä mie selviän. Terapeutti lupas tulla häätämää möröt, jos niitä ilmaantuu. Toine vaihtoehto ois juoda pullo punkkua mutta en taia kuitenkaa nyt turvautua siihe. Jos selviän, juttu jatkuu huomenna.


keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Matkalla

ja arvatkaapa minne, no Lepraan tietysti! Miula on nyt kaks päivää soinu päässä biisi: "Lähde Lappeenrantaan humppa siellä soi.." ha, toivottavasti se soi nyt teiänki päässä! Se biisi siis. Tai humppa.

Aattelin tehä tälläsen matkablogipäivityksen, ku se on sillee tosi muodikasta. Tosin valkosten (kaupustelijoita täynnä olevien) hiekkarantojen, (huumattujen) villieläinten kanssa otettujen selfieiden, jonku tosi eksoottisen maan paikallisten ihmisten (jotka aikoo kohta varastaa siun kameran)puolesta miu kuvissa esiintyy nyt ihan vaan jotai tosi arkista. Tässä ekana lähtötilanne. Tornio, tammikuun puoliväli 2018. Mei pihalta:



Tässä miu työmatkan varrelta. Keminmaa-city, joskus ihan helkkarin aikasin aamulla:


Noni, no tosiaan lähettii tästä maisemasta ajelemaan kohti Lepraa. Tai siis eka määränpää on kylpylähotelli Peurunka ja tästä huomenna Lahteen ja siitä K jatkaa lähijunalla(munalla, hih)Hesaan ja mie Caligulalla Lepraan. Tällä kertaa olin kaukaa viisas ja päätin olla lähtökohtasesti luottamatta navigaattoriin. Katoin google mapsista ohjeet ja kirjotin ne ylös:


Ei päästy edes Simoon asti, ku eka urpoilija sai miu verenpaineen nousemaan nollasta sataan. Ei voi olla totta, että ku ajetaan letkassa, hyvää nopeutta, lumi pöllyää.. mitä tekee urpo? Putputtaa Foordilla siinä vieressä ja kiilaa eteen jääden siihen munimaan. Ajokorttien saaminen muropaketista pitäis kieltää!

Sit radiosta tulee Anssi Kelan ja Nailon biitin ikivihreet. Hermo menee. Kimmo haluu kuunnella yle puhetta, jossa joku nörtti kertoo animefestareista. Haastattelija kysyy mitä tämä aikoo ottaa festareille mukaan, kun nyt lähtee sinne, niin arvatkaa mikä oli tärkeysjärjestyksessä ekana? AIVAN, PUHELIMEN LATURI! Kun sielä tulee kuitenki twitteriä selattuu tosi ahkeraan, ku jengi laittaa sinne mitä kaikkee sielä alueella tapahtuu. Hih, miettikää, et mie oon nii vanhanaikanen, että mie menisin tollasee tapahtumaa iha kokemaan asioita itse näkemällä ja kuulemalla, enkä puhelinta selaamalla. No mut onhan se todettu, että mie oonki vähä kalkkis x)

No mut miu ohjeisiin siis. Ne ei toiminu, yllättävää. Onneks miula oli kartta autossa :D Toisaalta navigaattori ohjas suht hyvin perille mutta en halunnu nyt mitää lisäjännitystä aiheeseen.. Saavuttii perille ja mielikuva kylpylähotellista oli tietty: Levee sänky, jossa valkoset lakanat, isot tyynyt ja marianne tyynyllä. Kylppärissä jotai hyväntuoksusia pikkushampoopulloja, pehmeet jättimäiset kylpytakit ja pyyhkeet. Ikkunasta järvimaisema, kauniin jäinen sellainen. Totuus: Majoitus "rivarissa", jonka ulkopuolelle rakennetaan uusia tiloja. Näkymä ikkunasta työmiehen hymy, hyytyneen jäätynyt sellainen. Linnunlaulun sijasta kuuluu kaivinkoneen mylvintä. Kylppärissä käsisaippua, joka ei haise miltään. Muuten sielä haisee yläasteen köksänluokalta. (Inhosin köksää ja sitä hajua enemmän ku fysiikan ja matikan tunteja yhteensä.) Kaks erillistä sänkyä, joissa ysärihenkeen kukikkaat peitteet. Ei marianneja. No, lähen tästä käymää kylpylän puolella ja salilla ja sit jotai roskaruokaa. Jos pitsa tai burgeri on hyvää, ni tää paikka saa vähän anteeks. No, okei, okei, kuten K sano, ei tää toki paljon maksanukkaan :)


On täällä upeet verhot! HIh. Noni, hyi minä. Miu matkalla jonnekkin- blogiaihe jatkuu huomenna..

maanantai 22. tammikuuta 2018

Tule talvi luminen

Tuo otsikko lauletaan sillä "Tule joulu kultainen"-nuotilla. Iha vaa, jos joku ei tajunnu. Tässä tällästä lumitilastoa. Myö ollaa täällä Tornion kohilla tuossa toiseks viimesessä kohdassa, noin suunnilleen. Vaikka lunta onki pikkusen enemmän eikä noita kolmenkympin pakkasia o sentäs vielä hätyytelty. (Eile töistä lähtiessä oli -21c)

Tää tällänen pikanen päivitys vaan lähinnä miu aktiivisimmille lukijoille, että en ole unohtanu teitä! Miulta on tulossa uutta (älykästä)matskua ihan lähiaikoina! On esim yhen bileet tulossa, joista aion tehä päivityksen. Ehkä. :D Mut tässä, tutustukaa tähän kaavioon. (Ei tartte tutustua kovinkaan huolella mutta hyvä ois vähä vilkasta..)

(Ainii, iskä: Starbucks on kahvila. Sellanen tosi muodikas.)



lauantai 13. tammikuuta 2018

"Älä herätä mua..

..unesta."

Eli siis tää, on näköjään Mikael Gabrielin biisi: https://www.youtube.com/watch?v=IKeJBUjKFE4

Oikeestihan se menee että: Heeeeei, älä herätä mua munasta!


Ei miulla muuta. 

tiistai 9. tammikuuta 2018

Uniikki lumihiutale vol2 ja Vihapuhejänis

Nyt kuulkaas ei tässä o taas mitää järkeä. Taidan iha kokeilla vaihtaa tähä jonku järjettömän fontin.. Vaikka näin: No ei tähä saa mitää kauheen villiä. Tylsää. Taidan vaihtaa takas.

Miula on siis jo pitkää pyöriny päässä postaus aiheesta erilaisuus. Erilaisuus on rikkautta, eikös sitä niin sanota. Tää tuli taas esille päivänä eräänä, ku olin salilla. Tää erilaisuus tulee miule usein mielee, ku käyn sielä hinkkaamassa. (Vaikka tavallaa inhoon sitä. En käy koskaa sielä puolella jossa on niitä kaikkia "laitteita". En tiiä suurimmasta osasta miten päin niihi pitäs käydä ja mite niistä pääsee irti. Puhumattakaan paljonko niihi pitäs laittaa painoa ja mite päi ruumista pitäs liikuttaa, että se tuntuu oikeessa paikassa. Ja ei, en kysy apua. Onneks sielä o sellanen "toiminnallinen" paikka, jossa on mattoja ja irtopainoja. Niitä mie osaan käyttää :D) Ja ei, en o mikää himourheilija. Miu "salilla" käynti on 10min juoksumatolla(ainut laite, jota osaan käyttää)sit meen alasalii, teen pari kyykkyä -> tuli kuuma, meen pois :D

Nii, eli menin pukkariin ja se oli täynnä jotai yläasteikäsiä beibejä. Heillä oli vissiin joku liikuntatunti? Pukkarissa hais Guccin hajuvesi perus hien ja tuskan sijasta. Oli siistiä! (Mainittakoon tässä kohtaa, että viime viikolla oli tanssimaraton, 2 tuntia lavista, zumbaa ja lattaria. Sillo pukkarissa hais Chanel 5)Vaihtelin vaatteet ja läksin juoksumatolle verkkaa. Tässä ei sinällää ollu mitää ihmeellistä PAITSI että: No, tää tarttee nyt pientä alustusta. Eli aikojen alussa, sillo ku mie olin yläasteella, urheiluvarusteet oli yhtä ku pieruverkkarit(raidalliset tai raidattomat, ne ketkä unohti verkkarit kotii, joutu jumppaamaa kukkakuvioisissa pitkissä kalsareissa)ja joku (vanha) t-paita. Varakkaimmilla oli sisäkengät!

Mie joskus pari (kymmenen?) vuotta sitte heräsin tähä jumppakauteen ja ostin kirpparilta oikeet jumppahousut. Harmi, että tää herääminen tapahtui vaan vähä viiveellä, pari vuotta liian myöhää ja ne venyvät perusmustat spökät, alaspäin levenevine lahkeineen ON NIIN NÄHTY! (Harmi, koska niitten levenevien lahkeiden takia perse näyttää niissä housuissa paljo kapeemmalta ja jalat jotenki pitemmiltä?) Ostin hieman myöhemmin kirpparilta myös sellaset taistelulajishortsit(oon tainnu näistäki kirjottaa jo johonki postauksee)jollaset oli kaikilla muillaki body compat-tunnilla. Miula oli sitte muutaman kuukauden tauko, että en sielä käyny ja seuraavan kerran ku menin, ni.. tadaa, ei, ei ollu enää shortseja. Neki o jo sou lääst siisön. MITÄÄH! Nyt pitäs olla sellaset sileet, persettä myötäilevät jumppahousut. Sellaset kuviolliset, ei siis edes sellaset yksväriset. Meinasin ostaa Kanadasta sellaset,niissä ois ollu kuviointina mustekalan lonkeroita. Ne oli NIIN härskit! Nyt oikee harmittaa että en ostanu..

Tää vie meidät takas asiaan ja aiheeseen uniikki lumihiutale. Hyvä johdanto, eikö! Eli menin siis sinne pukkarii ja olin jo kotosalla päättäny iha vaa ollakseni uniikki, laittanu ne taistelushortsin jalkaan. Ne on mukavan väljät, eivät kiristä perseestä! Ja ei, en ajellu säärikarvoja iha vaa kettuillessani. Saan siitä sairasta tyydytystä. (Käytän välillä myös K:lta, ei siis miu asuinkumppaniK:lta, saatuja JUOKSUhousuja salilla. Oon vähä kapinallinen, ku meen juoksuhousuissa jumppatunnille. Hih)

No sit kiipesin siihe juoksumatolle (Taistelulajishortsit jalassa, huom!)ja kaivoin puhelimen esiin. Kuuntelen aina radioo juostessa. Tässäkohtaa näin mite viereisen maton beibe katteli ku virittelin kuulokkeita ja pystyin näkee sen ajatuskuplan pään päällä: Onko tuo joku uus musiikkilaite? Sehän näyttää ihan vanhalta puhelimelta mutta eikai nyt kellään o enää tänä päivänä puhelinta jolla ei pääse nettiin? Hästäg-twitter-sovellus-maigaad? Hihi, miulapa on! :D


Mie oon töissäki aina se, joka istuu nurkassa ja neuloo, ku muut räplää puhelinta. Oon myös se, joka muuten pukeutuu pitkälti mustiin mutta onnistuu menemään goottifestareille pinkeissä housuissa ja kengissä.. (se oli puolittain vahinko)


Noniin, no siis. Miula on myös ihania, erilaisia ystäviä. Tässä on eka tällänen ystävyysmeemi, joka on miusta aika liikkis:


(Iskä: Oi, Frank, Olen niin iloinen että olet elossa! Näin erään käsilaukun ja huolestuin kovin!)

Se, että ite on outo ja uniikki lumihiutale, tarkottaa, että ei tietenkään kelpuuta ystäväpiiriinsä ketää taviksia. DAA! Miu ystävät nyt on hassunhauskoja, outoja, väärän värisiä, väärässä paikassa väärään aikaan, väärään aikakauteen syntyneitä, vääristyneitä ja ah-niin- ihania! Yhellä miu ystävistä on koira, jolla on vähä vilkas mielikuvitus. Tällä koiralla on lelu, vihapuhejänis. Tääki on aika karua. Huomatkaa, että tuolla jäniksellä on kuitenkin pinkki rusetti. Ja veitsi :D Miusta tää on yks ihanimmista koiranleluista ever!


Kaltaiseni uniikki lumihiutale, joka erottuu massasta milloin mitenkin, juo tietenkin vain trendikkäitä juomia, kuten puolukkaginijuomaa. Ei siis mitä tahansa Golden capin teinisiidereitä! Ei sovi meikäläisen boheemille arvolle!


Onneks miu siskoki on ihan yhtä outo ja onnellinen!


ja entäs sitte tuo mies joka asuu meillä.. En tiiä onks tässä nyt varsinaisesti mitää uniikkia mutta jotai häiriintynyttä enivei: 


Jätän teidät nyt miettimää söikö se tuon yhdistelmän tuollasenaan vai oliko tuo vaan kuvausrekvisiittaa..


Näihin kuviin ja tunnelmiin :D Laittakaa kommenttia, jos teillä on joku aihe mielessä, josta vois kirjotella. Saattais tulla jotai iha asiaaki välillä x) (nooot!)

sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Kierrätys?

Kierrätys ei enää ole sellanen ekoituhippeilyasia, jollaisena sitä ehkä joskus pidettiin, vai? Joskus edellisessä elämässä heppojen kanssa tuli kierreltyä pitkin metsiä ja sieltähän löytyi kaikkea mahdollista aina vanhoista akuista ja jääkaapeista auton romuihin. Vielä tänä päivänäki mietin miten hitossa se auto oli saatu sinne IHAN keskelle mettää, jonkin verran syrjään pienestä polusta, mustikkapensaiden syliin. Eikä se nyt iha mikää 50-luvun kosla ollu, että ois voinu aatella, että siinä ois joku tie menny joskus. En tiiä, ehkä ufot kaappas sen ja pudotti sitte siihe. Nii mie tahon uskoo :)

Se on kiva, että joku tollanen pikku ongelmajäte saadaan pois omista nurkista. Nyt kun kaikki Konmarit ja muut siivousraivaus-asiat on muodissa. Mitä sitte jos se nyt vähä luontoa saastuttaa, haittaako se jos 2000-luvulla syntyneille ei jää puhdasta luontoa. Marjathan saa muutenki Prisman pakastealtaasta(eikä jonku puolalaisen marjanpoimijan kuppanen virtsa, jolla ne on kasteltu, ole niin justiinsa..) eikä siihen Saimaaseen kukaan halunnukkaa mennä uimaan, ku ei tulevat sukupolvet kaikelta sometukseltaan moista ehdi tekemään. Ja kylmäähän se vesi on enivei.

Nooo, aiheeseen. Eli meiän taloyhtiössä asuu valveutunutta porukkaa. He eivät heitä roskiaan luontoon, vaan (oikean kierrätyspaikan selvittämisen ja sinne roudaamisen sijaan)he tuovat roinanasa yhteiseen roskakatokseen! Sieltä se jätemies sitten hyvää hyvyyttään keräilee ja kierrättää kaikkien roskat. Amen. Harmi että en saanu tähän hätään nyt kuvaa esim biojäteroskiksesta löytyneestä tauluteeveestä. (Sanooks kukaa enää tauluteevee, vai onks ne kaikki jo tauluteeveitä, että ne on niinku käytännössä vaa telkkareita? Miusta tauluteevee kuulostaa jotenki kantaaottavammalta!) Tuolta on löytyny myös lukematon määrä erilaisia pienhuonekaluja, kuten ikean hyllyköitä ja vastaavia. Ja tietty myös perus kahvinkeitin-mikroaaltouuni-linjaa. (Ne nyt ainaki sais viiä esim Prismaan ja ihan ilmasiks!) Tässä nyt muutamat:

Joku oli saanu ennakkojoululahjaksi Konmarin kirjan. (googlaa, jos et tiedä mikä se on. Miekä en o kyllä iha satavarma mutta miusta se on joku japanilainen eukko, jonka filosofia on, että sellasesta tavarasta, joka ei tuota siule iloa, pitää hankkiutua eroon.) Siinä on tainnu Pirjo-Anneli-Johannes-Mikael kasvaa jo senverran isoksi ja ollut lisäksi senverran raskas vauveli, että toista ei tule, joten hoitopöydän voi laittaa kierrätykseen. Koska feispuukin kirpparilla ei ollu sille markkinoita, niin sen voi viedä taloyhtiön roskakatokseen. Samalla vimmalla lähti paljon muutakin kamaa. Nuo aikanaa Hobby Hallista hankitut keltaiset sisustuspussukat(vai mikskä noita kutsuis?)ovat myös jo aikansa eläneet ja palvelevat viimeisen kerran tässä. Täynnä romua. Loput löytynevät noista muovipusseista. Tää ois jonku kodittoman paratiisi, siitä vaan penkomaan!


Suomihan on tunnetusti ämpärikansaa. En tiiä oliks nää ämpärit ehkä vaan unohtunu vai jätetty jopa tarkotuksella tuohon, että ota tästä. Ne oli kyllä hävinny siitä muutaman päivän päästä, että toivon että ne pääs johonki käyttöön..


Paistinpannu. Oliks se nyt niin, että nää sais viiä ihan vaan metallinkeräykseen? No, tuohon aikaan meillä ei vielä ollu moista tässä omassa yhtiössä, vaan lähin oli kilsan päässä. Pitkä matka, ymmärrän.



Pyykkitelineen voi aina huomaamattomasti piilottaa isomman jäteastian taa. Poissa silmistä, poissa mielestä! Ja mikä parasta, Ikeasta saa uuden pikkurahalla! Samalla voi hankkia ties mitä muuta hauskaa ja tarpeetonta mutta ah-niin-ihanan HALPAA!


Tuo pikkuinen, lähes pelokkaan näköinen asia tuolla nurkassa on termoskannu. Tekis mieli piirtää sille silmät, on se jotenki niin lutunen. En kyllä rehellisesti sanoen tiiä missä sen paikka ois mutta oon melko varma, että ei ainakaan jätekatoksen lattialla..


Tässä sitte vaan tällänen yleinen kuva, jossa näkyy pahvia. Ei sinällään väärin, että tuo pitsalaatikko on palavan jätteen astiassa, kyllähän se joo palaa. Mutta pahvinkeräys on tuolla taka-alalla. Toki sinne ois joutunu ottaa muutaman ekstra-askeleen ja jos on maha täynnä pitsaa, niin kuka sitä nyt jaksaa kävellä yhtää enempää ku on pakko! Pisteet kyllä siitä, että ei o heittäny tota roskaa esim ulko-oven eteen käydessään siinä tupakalla..



Minä täällä, yksinäinen sardiinipurkki, kuuleeko kukaan? 


Muoti muuttuu ja sisustustrendit vaihtuu. Sitten tulee vaan aika, että tää Zalandolta tilattu ihana lamppuhärpäke ei vaan enää sovi kodin muun zen-tilan kanssa. Vai oliko se feng shui? No, jokatapauksessa ruma on, joten poispois! Toteaa perheenäiti, sellanen vähän vähälahjanen elämänkoululainen. Mies lupaa hankkiutua siitä eroon.. Näin:


Miula oli jossai vielä kuva, jossa oli metallijätteitä muovipussissa ja pussi myös tuola jätekatoksen lattialla. Onhan se ihan hienoa, että kuitenkin oli metallit lajiteltu mutta harmi kun tuolloin ei tosiaan ollu vielä sitä metallikierrätystä tässä kotipihassa. Nyt vuoden alusta se on tullu, joten jes, ei hätää, maailma pelastuu! Eräs naapureistamme oli jo huomannu tän kierrätysmahdollisuuden ja roudannu grillin paikalle. Harmi sinällään, että grilli ei mahtunu millään siihen pikkuseen astiaan, niin se oli pitäny jättää siihen eteen. No, onhan sen grilligrillisen ulkokuori kai jotai metallia, eli ihan ymmärrettävää. 

Kaiken tän keskellä yritän pysyä positiivisena, että ainakaan ne elämänkoululaiset ei ole tyrkänny noita rojujaan mihinkään pusikkoon. *Huokaus*