lauantai 3. helmikuuta 2018

lohtuvälipalaa

Tajusin, että en o aikoihin tehny ruokapäivitystä, joten olkoon sen aika! Tässä eka pieni johdatus aiheeseen..

On talvi, maanantai-iltapäivä, joka on kääntymässä illaksi. Ollaa Skidin kaa ala-asteikäsiä. Ollaa laskettu mäkee kotipihassa ja tehty papan kolaamaan lumikasaan uus tunneli. Nälkä alkaa kurnia, joten päädytään mummin luo. Lumiset haalarit, pipot, hanskat ja kengät jää eteiseen yhteen myttyyn, kun tungetaan ovesta sisälle. Taustalla kuuluu Kauniiden ja rohkeiden tunnusmusiikki. Pappa istuu pöydän ääressä pelaamassa pasianssia ja mummi tulee ovelle vastaan. Jahas, jotain ovat ipanat vailla. Välipalaa varmaan. Mummi kaivaa kaapista porkkanoita ja appelsiinia ja surauttaa niistä mössön, joka katoaa parempiin suihin ennenku kukaa ehtii huomata. Tällä jaksaa siihe asti, että iskä tulee töistä. Sielähä ne Volvon valot välähtääki keittiön ikkunasta. Noh, se tulee kohta tähä mummille, ku huomaa, että kämppä on pimeenä. Harmi ettei sille jääny yhtää porkkana-appelsiinimössöä.

Paluu arkeen. Mummi ja Pappa on molemmat maan mullassa ja niin on niitten taloki kohta. Mutta resepti säilyy ja jaan tässä nyt sen salaisuuden teidän kanssa :)

Tää on helppo, tarviit vaan:

Kuorimaveitsen ja toisen vähän teräkkäämmän (hih, uus sana!?) yksilön.


Luomuporkkanoita, ei väliä miltä tilalta. Parhaita,jos ovat omasta maasta.


Bruno-appelsiinin tai pari. Naaman piirtäminen hedelmälle ei ole pakollista mutta tekee tästä tylsästä prosessista paljon mielekkäämpää!



Jonkinlaisen tehosekoitin-aseen. Itselläni on tässä tälläinen paljon kokkaavaan, lähes ammattilaisen monitoimityökalu, jolla tekee muussin, vatkaa kermat ja se toimii toki myös sauvasekoittimena. Jos et omista näin pro-välineitä, tavallinen plenderi toimii myös. Tai mikä tahansa, missä on (pyörivä)terä. 


Tässä tulee ohjeet, lue tarkkaan!

ainekset yhelle tai kahdelle hengelle:

3 pientä porkkanaa
1 appelsiini

Tee näin:

Kuori porkkanat, jos jaksat. Luomuporkkanoita ei välttämättä tartte kuoria. 

Kuori appelsiini. Se kannattaa jaksaa kuoria suutuntuman takia. 

Pilko molempia pikkusen. Riippuu toki siun tehosekottimen tehosta. Jos käytät esim Titanicin peräpotkuria, niin porkkanat voi jättää vähä rouheemmiks paloiks.

Tässä havaintokuva:


Aja seos tasaiseksi, kaada muumi-kulhoon ja eikun lusikalla ääntä kohti. Halutessasi laita päälle koristeeksi jotain vihreää. Täältä ei nyt löytyny mitään, ni menkööt näin:



Helppoa, takuu terveellistä ja mehukasta!

Tässä vielä oikeaoppinen tapa kuoria appelsiini. Iskä opetti:


Eli molemmat päädyt eka pois, sit veitsellä tollasia pitkittäisviiltoja ja siitä sitte ne osat irti.

Hyvää tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti