lauantai 28. huhtikuuta 2018

Iltasanomien treenivinkit

Se on kuulkaa rakkaat lukijat kesä ja kärpäset ja jäätelökioskit ja grillikausi ja uutuuskesäsiiderit ja lettukestit ihan jo ovella, niinku sanonta kuuluu. Tosin täällä Tornion leveysasteilla on ihan pikkusen isot lumikinokset vielä mutta aurinko paistaa, joten niitä ei sillee lasketa. Kyllä ne siitä joskus sulaa, miula on vahva usko tässäki asiassa. Mutta varmana kesänmerkkinä kaiken muun lisäksi tulee iltapäivälehtien otsikot siitä, kuinka paljon siiderissä on kaloreita. Tämä "yllättävä" paljastus tulee isoilla otsikoilla lehtiin yhtä varmasti kun sateinen juhannus. Siinä sitte päivitellään "piilokaloreita" ja sitä kuinka grillimakkarassa on itseasiassa aika paljon suolaa. Ja siihen vielä perunasalaatti kylkeen niin kyllä nyt kuulkaa laihdutuskuuri meni ihan perseelleen. Eli ihmiset, älkää vaan nauttiko kesästä, älkää edes muutamaan otteeseen kesän aikana. Tilannetta ei korjaa se, että kuutena päivänä viikossa syötte kuitenki normaalia kotiruokaa(ihan vaikka onki kesä). Jos niinä kahtena kesäpäivänä tulee otettua vähä grillimakkaraa ja kolmena päivänä kesän aikana ehtii terdelle, niin ei siinä kuulkaa syksyn tullen muu auta, kun kilauttaa Jutalle, josko dieettiohjelmassa ois vielä yhen heikon itsekurin omaavan normisuomalaisen mentävä paikka. Vai onko toivo sittenkää menetetty?

Mitäpä jos tänä vuonna treenaisit ETUKÄTEEN, niin voi sitte vähä (maltilla)nauttia kesästä? Yhtä maltilla, kun ravintovalmentaja sanoo, että on ihan okei syödä yksi tai kaksi palaa tummaa suklaata kerran viikossa, ei siitä tule vielä mitään vaikutuksia. (Hi hi)

Noh, iltalehti on vienyt treenaamisen uusiin sfääreihin eli tämä treeni on sovitettu erityisesti teille, joilla on ydinperhe. Eli vauva ja koira. En tiiä tartteeko olla molemmat? Mutta jos toinenki löytyy, ni voi sitte tehhä vaikka sen treenin tuplana. Ette ehkä huomaa mutta mie lisäsin muutamat tärkeet havainnot treenivinkkien perään. Nautinnollisia kuntoiluhetkiä!


Hyviä esimerkkejä koko kroppaan tehoavista liikkeistä:
1. Intervallijuoksu koiran kanssa

-Aloita 10–15 minuutin rauhallisella kävelyllä. Koira saa silloin rauhassa tehdä tarpeensa ja haistella ympäristöä. Itse ehdit tässä ajassa vaikka kilauttaa kaverille. Hyvällä tuurilla hän kutsuu sinut kahville, eikä koko lenkkiä tarvitse jatkaa sen pidemmälle!
-Kävelyn jälkeen etene vauhdikkaammin koiran tahdissa. (jos se kaveri ei vaikka vastannut)Hölkkää tai kävele reippaasti.
-Kun koira haluaa alkaa juosta, innostu mukaan. Jos et meinaa innostua, voit myös päästää Mustin irti. Tässäkohtaa toimii vanha viisaus: Mitä isompi ja vihaisempi koira, sen kovempaa tekee mieli juosta se kiinni! Kun kunto kasvaa, voit siirtyä kotinummilta aina vain vilkkaammin liikennöityihin paikkoihin. Jos asut festarikaupungissa, ison kesätapahtuman aikaan sityllä liikkuva ihmismassa tarjoaa mukavasti haastetta kokeneemmallekin lenkkeilijälle.
-Voitte myös leikkiä yhdessä, jahdata toisianne tai mennä vaikka metsään seikkailemaan. Tämä toimii myös lapsen kanssa. Jos lapsi ei meinaa juosta tarpeeksi kovaa, lainaa vaikka teatterilta dinosaurus Rex- asu ja pue se päällesi ennen lenkkiä. Joillakin lapsilla toimii myös pelleasuste. Vain mielikuvitus rajana!


2. Vauvan tai taaperon pusu ja punnerrus.

-Aseta vauva selinmakuulle. Käy itse vauvan yläpuolelle punnerrusasentoon. Voit halutessasi laittaa polvet maahan. Jos edellisestä punnerrussessiostasi on vierähtänyt hetki, älä laita vauvaa heti alimmaiseksi. Tai vaihtoehtoisesti testaa ensin vaikka vauvanukella.
-Laske rintakehää kohti vauvaa ja pussaa häntä. Jos söit aamupalaksi tai juuri ennen lenkkiä makkaraperunat sillä Peran grillin maanmainiolla valkosipulimajoneesilla, suosittelen jättämään pusun väliin. Tai syö nyt hyvä ihminen ainakin mynthoni ennen treeniä.
-Punnerra takaisin ylös. Tämä on tärkeä kohta. Ehkä tärkein, ellet halua jäädä punnerrusasentoon loppupäiväksi. Tehokasta treeniä mutta epätehokasta muun ajankäytön kannalta. Muista pitää keskivartalo napakkana!
-Toista 10-20 kertaa tai niin kauan, kunnes vauva hätäpaskoo alleen.
-Jätä vauva paikoilleen makaamaan ja mene hakemaan Hartsporttia palautuaksesi.

3. Kiertoliike vauvan kanssa

-Istu jalustalle ja ota vauva syliin. Jos unohdit vauvan edelliselle pisteelle, hae se nyt tässäkohtaa takaisin hyvä isä sentään!
-Kallistu hieman taaksepäin ja jännitä vastalihaksia. Jännitä myös jaksatko pidellä lasta, se kun nyt kuitenkin painaa niin paljon enemmän kuin uudenkarhea aifoun(joka kilkuttaa kassissa).
-Nosta vauvaa puolelta toiselle. Pidä koko ajan keskivartalo aktiivisena, älä päästä alaselkää notkolle tai vauvaa alas. Älä varsinkaan päästä irti vauvasta, jos se osaa jo kävellä. Juoksee vielä tiehensä! Toisaalta tässä voi yhdistää intervallityyppisen treenin. Testaa kuinka nopeasti pääset ylös ja saat vauvan kiinni. Jos haluat ennestää tehostaa liikettä, ota se dinoasu tässäkin kohtaa käyttöön.
-Toista 10 kertaa per puoli tai niin kauan kun kuulet jäätelöauton sireenin soivan.

Näillä vinkeillä kesää kohti muruset! :) Nyt ei vauvaperheissäkään enää voi valittaa, etteikö olisi aikaa treenata!


2 kommenttia:

  1. Mie tässä vaa testailen missä se lapsiperheiden huumori loppuu :D Taidan seuraavaks avautua meiän vappupallo-ostoksista..

    VastaaPoista