maanantai 25. maaliskuuta 2019

Matkustan ympäri maailmaa

Hei uudet ja vanhat lukijani. Olen Jenni, kakskyt ja vähän päälle ikäinen ihmisenalku. Iällä nyt ei sinällään ole väliä, eihän mutta tunteehan sitä nyt itsensä tositosi nuoreks, jos on vajaa kuukausi sitten päässy eroon hammasraudoista(no, melkein, retentiolangat on vielä vuosia ja keskiaikainen kidutusväline kulkee mukana seuraavat kuukaudet mutta suuremmat raudat on poistettu.), miulla ei o perhettä, asuntolainaa, oikeita huonekaluja tai vakituisia menoja. Voin siis ihanasti keskittyä matkustamiseen!(niijoo ja ei, kassissa ei o eväänä pillimehuja, vaan siideriä ja viinipullo! x) Nyt teitä hemmotellaankin oikein useamman päivän ajan kestävällä matkablogipäivityksellä. Reissan monta sataa kilometriä eri kulkuvälineillä aina lännestä itään ja takaisin. Hyppää matkaan! Huom. postaus sisältää tuotesijoittelua. Eiolluasiaa-blogi ei vastaa tuotteiden ominaisuuksista, VR:n aikatauluista, mangojen tuoreudesta tai ihmislapsimuonan luomuominaisuuksista.

Päivä yksi. Tornio. Oon pakkaillu jo pitkin viikkoa, koska oon niin innoissani lähdössä. Varsinaisena lähtöpäivänä en yhtään muista mitä kaikkea oon jo laittanu kassin pohjalle.. Noh, tärkeimmät näkyyki tässä kuvassa, eli tuliaiset miu ekojen öiden host´ lle, eli K:lle, sitte viiniä, nintendo-kalsarit ja matkaevääks Kinder-patukoita.



Junalla matkustamisessa on se hyvä puoli, että voi ottaa iha hulluna tavaraa mukaan, ei neste-tai kilomäärärajoituksia! Tässä lähdön tunnelmaa, eli ensimmäinen kulkuväline ja miu tavarapaljous:


Huomatkaa kuvan "huoleton" asettelu, erityisesti vesipullo ja lapaset tuossa kassin päällä. :D

Ja tässä kuskinani toiminut K "Wolverine" K. 


K jäi asemalle ja mie loikkasin junaan. VR oli tänä kauniin tuulisena maanantaiaamuna ajoissa, jopa vähän etuajassa! Mie olin ollu kaukaa viisas ja varannu itelleni junaliput jo melkei pari viikkoa sitten. Kaikki, jotka on joskus varannu itellee junalippua netistä tietää, että siellä on sellanen kohta, jossa voi valkata itelleen paikan. Lentoliikenteessähän se maksaa erikseen mutta VR:llä ei. Tää on aina se pienenpieni ikuisuusongelma, että mikä on paras paikka? Kun haluis olla mahdollisimman rauhassa, vessa sais olla vieressä mutta ei liian, ettei maaninen huussiorava tuu uniin. 

Tämä:


yläkerta on kiva mutta jos on paljon tavaraa, ne rappuset on vähä kapeet. Lemmikkivaunu ois paras, näkis elukoita mutta sit jos joku lemmikin kaa matkustava jääki ilman paikkaa siks, että mie tahon vaa seurustella jonku kissamatkustajan kanssa, vaikka miula ei o lemmikkiä.. Työskentelyhytti ois rauhallinen, sielä on vaa nörttejä mutta sielä ei tod.näk.saa olla yksin.. 

No, päädyin normivaunun vipoon penkkiin, ikkunapaikalle. Tämä ajatuksella, että ainakaa miu takana ei istu ketää (haisevaa)hahmoa. Olimpa näppärä.. En sitte kattonu, että siinä käytävän toisella puolella oleva "tyhjiö" ei o mikään miun mukavuudeksi jätetty penkitön paikka vaan..tadaa.. pygmivankkuriparkki! Ja onko se tyhjä näin maanantaiaamuna? Ehei, siinä on ihana ydinperhe, joka olis satavarmasti halunnu just sen miun penkkirivin mutta koska olin ehtiny varata sen jo aiemmin, olivat tyytyneet siihen miun edessä olevaan paikkaan. No, lapset oli ihan hiljaa, joten aattelin, että kai tää matka tästä Kemistä Ouluun taittuu tässä perhepaikallakin. Juna lähti liikkeelle ja huuto alko. Sitä kesti n.17minuttia ja 8 sekuntia. Sitte oli 6 minuuttia hiljasta ja toinen alotti. Sitte alko haista luomubona "muussia ja lihakastiketta ällöttävänä soseena." Nälkäkiukku tuntu helpottavan. Yritän nukkua mutta tunnen 7kk ikäisen ihmisen tuijotuksen penkkien välistä. Saavutaan Ouluun. Näen vielä saman pygmin tuijottavan, tälläkertaa jättimäisen äitiyspakkauksesta saadun toppahaalarin uumenista. Nousen junasta ja hyppään seuraavaan..

Hirveen mukavan olonen konnari tulee tsekkaa liput. Käyn moikkaa maanista oravaa ja teen ekan blogipäivityksen. Se on siis tää tässä. 

Tän päivän neuvona teille, jotka junalla matkustatte:

Kanna mukanasi aina käsidesiä. 


Seuraava pysähdyspaikka, Ylivieska. Kuka tietää missä se on ja mitä siellä tapahtuu? 

Matka jatkuu. Alan nyt kuunnella Muumi-äänikirjaa Yle areenalta. Pysykää tutkalla, niin tiedätte miten ja mihin miu matka jatkuu..




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti