perjantai 13. maaliskuuta 2020

Korona

Ai vitsi ku olin päättäny, että en ota tätä asiaa tänne listoille, ku tätä viirusta toitotetaa joka tuutista jo nii paljo, että se tulee uniinki. Mutta ei, terveydenhuollon ammattilaisena (tässä kohtaa kuuluu sellanen frendien taustanauru) ja suositun somekanavan äänenä tajusin, että ei miula o muita vaihtoehtoja. Se on oikeestaa miu VELVOLLISUUS kertoa, että mite tästä maailmaa uhkaavasta katastrofista nyt voi ylipäätään selvitä. 

Oon kuullu, että ihmiset on jo ottanu tän asiakseen ja alkanu hamstraamaan tavaraa kaupoista. Hienointa tässä on se, että erityisesti vessapaperihyllyt huutaa tyhjyyttään marketeissa. Hyvä, koska ei se nyt o nii justiinsa jos Mirkku-Annelilta loppuu vaipat, Heikki-papalta sydänlääkkeet tai Jaakko-isukilta lauantaikaljat, kunhan ei tartte hätätilanteessa käteen pyyhkiä, koska se ois ihan kamalaa se!

Keskustelin aiheesta perheenjäsenteni kanssa. Päädyttiin siihen, että ois ehkä parasta ottaa se "ei mainoksia"- kyltti pois postilaatikosta pahimman taudin riehuessa. Tällä varmistettais se, että Kirkko ja kaupunki-lehti tulis kerta viikkoon laatikkoon, ni sillä vois sitte aina enimmät tuhrut raapasta takapuolesta ja sit siitä vois tehä pienen suojat ettei kaikki kalsarit menis heti iha likasiks. Ois Jumalan sanalla kerranki konkreettista vaikutusta ihmisen hyvinvointiin!

Otan tän asian siis tosi vakavasti. Minä, joka en ikinä varaudu mihinkään. Oon se, jonka talvi yllätti kesärenkaat alla, kevätaurinko kärventää naaman, joka syö liikaa sokeria eikä ylipäätään välitä virallisista ravinto- tai liikuntasuosituksista ja joka täyttää veroilmotuksen ja maksaa laskut kun on ihan absoluuttinen pakko tai piirun verran sen jälkeen. MINÄ, kaikista maailman ihmisistä olen varautunu koronan varalle ja ostin hätävararuokaa kaappiin. Suosittelen teitäkin rakkaat lukijani tekemään niin. Avaan tässä nyt oman varastoni ovet, saa ottaa mallia:


Lisäksi löytyy rommipullon jämät, pussi makaronia ja jotai mausteita. Jääkaapissa on chilikastiketta, vanhaa majoneesia ja pari porkkanaa. Kyllä näillä kuulkaa pärjää pahemmassaki paikassa!

Muita selviytymisvinkkejä arkeen on:


Lukuviihdykettä siihen hetkeen, kun sähkötki menee, eikä voi kattoo telkusta tai tietsikalta ruotsalaisdekkareita. Sit jatko-opiskelen pienen arkanan taroja ja teen uuden aluevaltauksen unien tulkintaan.

Voit myös käyttää hepoa:


..tai yrittää huijata viirusta löytämästä sinua pukeutumalla näkymättömyyslaseihin:


Kaikkeen halpaan ei kannata tän(kään)hysterian aikana mennä, joskus voi nimittäin käydä niin, että päätyy vaan pahempaan pulaan:


Mut onneks on hei aina joku joka ojentaa auttavan käden. Paitsi että eihän tänäpäivänä auta tarttua kenenkään käteen? No sanotaan sitte vaikka että joku tarjoo apua ihan muuten vaan:


Ja hei, kaiken tän hysterian keskellä muistakaamme yksi perusasia, eli korona on Made in China joten ei se kauaa kestä kuitenkaan!

:D







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti