lauantai 6. elokuuta 2016

Kiukkutyypit

Muistanette kaikki joskus vanhoina hyvinä aikoina, kun saitte sähköpostiinne hassunhauskan kuvauksen erilaisista kakkatyypeistä. Tää juttu tuli taas esille tänä aamuna, ku herätin miu terapeuttiraukan liian aikasi aamulla. Oli pakko avautua työasioista ja koska miu varmasti hereillä ollu sisko ei vastannu, ni oli pakko herättää terapeutti. (Aattelin, että koiralapsiperheissä herätää kans ajoissa mut ei kuitenkaa enne ysiä. Oon ennenki todennu tän asian, testasimpa vaan taasen..) No, kakka-asia tuli vaan esille, ku pohdittii tuntemattoman hahmon tuotosta ja että mihinkö kategoriaan se kuuluis. Äkkiseltään sille ei ehkä ollu omaa luokitusta. Keksittii kai joku uus luokka, jota en nyt muista. Nipsu vois vaikka valasta sen kommenttikenttään..

Päivän aiheeseen, eli mie tarjoilen teille rakaat lukijani(Joita epäilen olevan suunnillee neljä aktiivia, joista ainaki kaks on joutunu mukaa olosuhteiden pakosta.)tänä kauniina kesäiltana listan, joka käsittää eri kiukkutyypit. Jeij!

Ekana miule henkilökohtasesti rauhallisin ja helpoin kiukun muoto, jonka pystyn hallitsemaan, väittäisin n.95% kaikista tilanteista. Toisille tämä saattaa olla kuitenkin jopa se pahin olemassa oleva kiukku.. Kyseessä tietysti ystävämme NÄLKÄKIUKKU!

Jäikö lounas välistä, koska et vaan ehtiny? Tätä tapahtuu joskus töissä. Ei sillä ettenkö ois palveluhalukas kolmen aikaan iltapäivällä, aina valmis kuulemaan kuinka terveyskeskuksessa ei ihmistä auteta ja lääkärit ei kuuntele ja ei, enoleottanusärkylääkettä, perkele, mutta jos on ite syöny edellisen kerran aamulla 10 yli 6 niin kyllähän siinä on empatiakyky joskus vähä koetuksella. 

Päivä menee pilalle myös jos on huonot eväät. Tää on ikuinen dilemma, koska edellisenä päivänä ei voi tietää mitä tahtoo syyä huomenna ja sit jos töissä on huonot eväät(esim omppuja, koska ne on helppoja eväitä, eikä ne liiskaannu, kun kuitenki oisit syöny mielummi päärynän. Silläki uhalla, että sen päärynän joutuu kaapimaan repun pohjalta töihin päästyään.)eikä oikee taho syyä niitä ni jää nälkä. Mutta koska tahtoo olla hyvä ihmine, eikä osta grilliltä ruokaa illalla, vaikka työpari käyki sielä, ni kiukku vaa kasvaa! Päädyt syömää liikaa xylitol-pastilleja. Ne ei vie nälkää. Puhun kokemuksesta.

Seuraava käsittelee vähä samaa aihetta. Eli ruokaa. Tai ruoka-aineita ainaki. Pelkään, että oon maailman ainut ihmine, joka kärsii tästä kiukun muodosta mutta haluun silti uskoa, että miula on kohtalotovereita, iha jo tälläki planeetalla. Numero kaksi, jo hieman vaikeammin hillittävissä oleva kiukku: OLEN VÄHENTÄNYT SOKERINSYÖNTIÄ-/OLEN HERKKULAKOSSA-Kiukku

En tiiä mite kaikki muut maailman ihmiset käsittelee sen, että kuukautee ei saa syyä herkkuja. Oon kokeillu kaks kertaa. Jälkimmäisellä kerralla valkkasin helmikuun, koska se on lyhkäsin! (Olimpa ovela..)Kahen viikon jälkee olin jo tutiseva hermoraunio. Olin oikeesti välillä nii vihane, että pelkäsin jo itteeni. Vähä. Pahiten kiukku leimahti, kun olin hiihtoladula, Luojalle kiitos ihan yksin! Siinä hinkkasin vastatuuleen, jotku pirkka-jokakelin voiteet suksen pohjissa(kun en vaan tänä talvena jaksanu viiä miu suksia intersporttii voideltavaks, aattelin, et tartteeko niitä nyt joka vuosi voidella?) ainut radiokanava on joku energy, josta tulee lady gagaa tai jenni vartiaista. Ja mainoksia. Suksi ei luista ei ja ainut asia mitä mielessä pyörii on se, mite se Kismet narskahtaa ihanasti hampaissa ja ne pikkuset murut leviää joka paikkaan ekan haukun jälkee.. Voin kertoo, ei ollu pitkä lenkki se, ei. (Fyysisesti siis. Henkisesti se oli hiihtomaraton.) Mutta sitäki raivoisampi. (Liittymättä kiukkuaiheeseen lisättäköön, että havaitsin herkuttoman helmikuun olevan miule soveltumaton hyvän elämän muoto viimeistää sillo, kun teki mieli maistaa miu greipin hajusta naamanpesuainetta. Se hais tavallaa vähä karkille? Nimittäi nyt ku miu sokeritasapaino on kohillaa, miusta se ei haise yhtää siltää, että sitä tekis mieli syyä.. yäh.)

Noni, kiukkua kerrakseen. Seuraavan kiukun tunnistaa kaikki, joilla on ajokortti, eli LIIKENNE-kiukku. Myös rattiraivona tai liikenneraivona tunnettu, mutta koska tää juttu käsittelee nyt kiukkuja, ni u know.

Se edessä ajava auto nyt ei vaan pysty kiihtymään tarpeeks nopeesti. (Uskokaa tai älkää, jopa miula ja miu pösöllä on tää ongelma ja se pikku siittiö kiihtyy hitaammi ku mummo lumihangessa!) Joku kääntyy eteen, bemarikuski ei näytä vilkkua, joku ajaa sillä peräkärryllä yli 80km/h, granny tulee keskellä tietä risteyksessä vastaa, eikä tiiä mihi suuntaa sitä väistäis.. Ja sit joku kääääääntyy hiiiiitaaasti, ei tietenkää voi ryhmittyä. Ite ympäristötietoisena ihmisenä löysäät kaasua ja toivot, että se nyt sais käännyttyä siitä edestä, ettei tartteis jaruttaa. Perhe-Toyotan perä lähestyy, kääntyy,kääntyy.. Ei, joudut jarruttamaa. Kiroilet pikkusen ja siu vieressä istuva henkilö toteaa, että "Ei kaikki tee sellasia rallikäännöksiä ku sie, ehkä sillä oli jotai särkyvää lastia." No, ehkä nii. 

Hitsi, nyt miula on enää miu lempikiukkuaiheet käymättä, enkä tiiä minkä säästäisin niistä viimeseks, noi niinku loppuhuipennukseks. Nää tulee nyt randomissa järjestyksessä, ne kaikki kiukuttaa miuta.

Se, mikä saa miut kiihtymää nollasta sataan nanosekunnissa. Siis nopeemmi ku mikää maailmankaikkeudessa esiintyvä aikayksikkö, luonnon tai ihmisen tuottamana.. TIETOKONE- ja TEKNIIKKA-kiukku.

Onko kovin montaa lausetta, joka voi ärsyttää enemmän kun:"Tietokone ei tee virheitä." Hassua että painoin vaan käynnistynappulaa ja nyt sielä jo vilkkuu joka ikinen ponnahdusikkuna punasella, ruudussa näkyy kalmoja ja viereisen kadun liikennevalotki meni just pimeeks. "Mitä sie oot painanu?" "No tota käynnistysnappulaa, en mitää muuta." "No jotai sie oot nyt painanu, ei tää iteksee tällee sekoo." (Tässä kohtaa Nasaki huomaa maata lähestyvän asteroidin, jonka miu napinpainallus on saanu liikkeelle..) "MUTTA.." "Ei mitää muttia." 

Sitte tää: "YRITÄ ensin ite, kato googlesta.." Katoin, en osannu. Ja seuraavana päivänä: "Mitä sie oot painanu/tehny/ladannu?" "Emmitää.." (ja asteroidi senkun vaan lähestyy, nyt jo villisti pyörien, liikennevaloja ei o saatu korjattua..) "Jos et tiiä mitä oot tekemässä, älä tee mitää. Siu tuhot on paljo helpompi korjata, jos et säädä ite mitää." "..."

Päivänä eräänä miu mainosblokkiohjelma ei toiminu, vaan g-mailissa näky mainoksia. Yritin korjata asiaa, katoin googlesta ja kysyin kaverilta, ei auttanu. Tän miu suht uuden tietokoneen onneks sielä geemailissa ei näkyny saunalahden "vii aar saunalahti missionäries from finland, duu juu have taim to talk about.."-mainosta. Se ois ollu suora reitti alas parvekkeelta sillä sekunnilla. (Enkä oo siis varma oisinko hypänny ite vai oisinko tyytyny vaa heittämää tän koneen.)Nyt tähä ongelmaa autto onneks tunnin nyrkkeilytreeni ja sen jälkee adblockplus-mikälie ohjelman lataus. Ei näy mainokset ei, 1-0 Jennille, hah! Saan tästä työvoitosta lähes yhtä suurta tyydytystä ku puolikkaasta Fazerin sinisestä.

Tähän kiukun muotoon liittyy kaikki muuki tekniikka. Miula meni siis jopa hermo mei imurii yks päivä.. Tässä syy miks miula ei ole, eikä varmaan koskaan tule älypuhelinta. :D

Sittenhän meillä on ASIAT JOILLE EI VOI MITÄÄN-kiukku.

Tää leimahti tänään muutamalla sensuroidulla sanalla ilmoille, kun yritin katella Rion kisoja netistä. Yle on mainostanu jo aikatosikauan sitä, miten on niin paljon suoraa lähetystä ja voit kattoo just niitä lajeja mitä tahot ja jaadajaadajaa. Yritin kattoo ratsastusta mutta mitä näenkään: PYÖRÄILYÄ! Kas ku ei golffia! Pienellä googlauksella selvis, että ainoa päivän suomalaisratsukko tulee areenalle vähä enne kymppiä illalla ja se sitte näytetää suorana. (senki selostus tuli ruotsiks mut koska miula oli pitkä ja paska päivä takana, otin sen kuin nainen ja kuuntelin bätre folk-selostusta vähä noi niinku opin kannalta.) Tuon pyöräilyn lomassa SAATETAAN näyttää hieman ratsastusta tuota suomalaisratsukkoa ennenkin. Jipii, hei kolme tuntia PYÖRÄILYÄ!? Raivo nousee mutta kun ei se auta. Nih.

Tähän kuuluu  myös se, että ootat että tulee keskiviikko ja joku tietty ohjelma, joka tulee sillon. Asetut sohvalle ja avaat telkun ja.. Kappas, sieltä tulee formulaextra. Itseasiassa sitä tulee tänään kaikilta kanavilta 5 tuntia putkeen ja yle areena ei toimi. 

Entäs se, että samat biisit pyörii radiossa. Sitte soitetaa joku vanha hitti mutta uudelleen miksattuna pahimmillaan jonku kertakäyttöbeibelaulajan laulamana. Ja huomenna kuulet sen taas.. Ja taas. Ja välissä tulee saunalahtimainos. Ratkasu ois kai siirtää miu puhelimee musiikkia mutta siinä on nii pieni joku muistikortti, joka pitää laittaa johonki adapterii ja kytkee koneeseen ja ettii musiikit ja siirtää ne kortille ja ja.. Miu kaikki musiikki on oikeestaa cd-levyillä. Autoillessa ne toimii mutta ei oikee pyöräillessä. (no, okei, tuolle asialle vois tehä jotai mutta kun muistetaan tuo tietotekniikkakikku ni se vaatis jo aika paljo hermonhallintahaastetta)Oon jumissa radio Aallon ja Novan maailmassa. For ever!

Tätä listaa vois jatkaa loputtomiin mutta koska miula on nyt yökiukku, en nukkunu töissä enkä päivällä kotona, ni siirryn seuraavaan ja lupaan että viimeseen kiukkutyyppiin eli KIUKKU-kiukkuun.

Kiukku-kiukku voi iskeä missä ja milloin vaan. Henk.koht.se voi leimahtaa esim siitä syystä, että joku ei ole ostanu kurkkua(been threre done that), et löydä jotai asiaa tai vaatetta, ruoka on pahaa, joku tavara tippuu maahan, tekis mieli suklaata, joku ei vastaa puhelimeen.. U name it. Siis ihan joku normaali arkipäivän pienenpieni, siis ihan minimaalinen vastoinkäyminen joka sitten vaan katkasee sen kuuluisan kantturan selkärangan. Nää on niitä kiukkuja, kun tekis mieli vaan mennä maahan mahalleen huutamaan ja itkemään, hakata nyrkeillä lattiaa ja kuolata raivolla. Mutta ku eihän sekään auta. Ja pahinta tässä on se jos sattuu olemaan yksin kotona, eikä lähettyvillä o ketään, kelle kiukutella. Tää on yksinasuessa erityisen ärsyttävää, hyvä kiukku menee hukkaan.

Nyt kun mietin, ni tällä saattaa olla jotai tekemistä nälkäkiukun kanssa? Ken tietää.

Kiukkua kaverit.










2 kommenttia:

  1. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    VastaaPoista
  2. Muistaakseni tämä tuotos ristittiin uppotukiksi. Järkähtämättömänä pönöttää pöntön pohjassa, vaikka huuhtelee nonstoppina. Ja kun luulet sen poistuneen, niin tunnin päästä työkaveri tulee kertomaan saman tarinan! Se tuli piru vie takas!

    VastaaPoista