sunnuntai 28. elokuuta 2016

Vesuvius-puuro

Hip hei, rakkaat lukijani, taitaa taas olla aika tehä ruokapäivitys! Sehän kuuluu olennaisena osana tähän blogin pitämiseen, eikö? Miula on taas vähä liikaa aikaa, ku oon kilttinä työntekijänä sairastanu kaikki vapaapäiväni. Olo on tosi eläimellinen, jos tiiätte mitä tarkotan..Niijust, kurkussa hilluu jo kolmatta päivää sellanen keskikokonen, semivihanen orava ja fyysinen vointi on ku auton alle jääneellä jäniksellä! Miu keho ei tee elettäkään taistellakseen taudinaiheuttajia vastaan vaan kaikki pitää tehä ite. Syyä buranaa ja mustikkaa ja tyrnirouhetta ja kismettiä ja.. Noni, no ruoka-aiheeseen siis.

Eli normistihan nää ruokapäivitykset kuuluu tehä niin, että otetaan joku kiva kuva hienosti asetellusta ruoasta vanhalla arabian lautasella. Siinä on pari hernettä, jotka kilpailee elintilastaan jonku mediaseksikkään lihankorvaajan kanssa. (esim nyhtökaura) Tausta on sillee sopivan hämärä jotta se ruoka pääsee oikeuksiinsa. Siis voi hitto, nyt ku kirjotan tätä tajuan just, että mie söin miu Vesuvius-puuron jo! Deem! Mut ei hätää, koska tää on miun blogi ja tässä pätee miun säännöt, otanki kuvan lautasesta ilman ruokaa. Kas näin:

Ja huomatkaa muuten, että kyseessä on kuin onkin Arabian lautanen! :D Noniin, no nyt kaikki sielä kotisohvalla, kun luette tätä niiltä pikku pädeiltänne, ootte jo iha sormet syyhyssä, että laita nyt jo se resepti että pääsee kokkailee! No saamanne pitää. 

Puuron nimi on siis Vesuvius-puuro mutta sitä voi kutsua toki myös Hekla-puuroksi TAI jos takapihallasi sattuu kasvamaan sopivan aktiivinen tulivuori, voit vaikka muokata reseptiä hieman täydentämällä siihen jonkin oman mieleisesti lisämausteen ja nimetä puuron oman tulivuoresi mukaan.

Ainekset: kaurahiutaleita ja vettä

Tässä reseptissä ei käytetä suolaa, jottei puuro vahingossakaan maistu miltään. Valmiiseen ruokaan voi lisätä halutessaan mitä vain, itse käytin tällä kertaa pakastemustikoita. 

Tee näin:
1.Ota määrittämätön määrä kaurahiutaleita ja kaada ne lautaselle. Älä mittaa, varsinkaan desilitramitalla. Ne ovat nynnyjä varten ja vievät jännityksen ruoanlaitosta.
2. Laske päälle vettä suoraan hanasta. Älä mittaa!!
3. Sekoita hieman, että hiutaleet ja vesi pääsevät kunnolla kosketuksiin.
4. Laita lautanen mikroon ja väännä virtanappulasta sopiva aika. 1-5-6-ääretön minuuttimäärä.
5. Unohda puuro ja mene katsomaan tv:tä
6. Kuule räjähdys, sen perään kilahdus ja muista puuro.
7. Avaa luukku ja tartu lautaseen.
8. Totea, että se on kuuma, ota jotain jo palaneiden sormiesi suojaksi ja nosta lautanen mikrosta.
9. Kaavi puuro mikron seiniltä takaisin lautaselle.
10. Lisää mustikat, puolukat, ulostuslääke, pähkinät tai mikä ikinä tekeekään juuri SINUN aamupalastasi sen jutun, jolla aamu lähtee käyntiin.

Helppoa, nopeaa(riippuen tietysti minuuttimäärästä, jonka väänsit mikroon..)ja vaivatonta! Aloittelijoille vinkkinä, että puurosta voi Vesuviuksen sijaan tulla kuitenkin toisinaan myösTikkurilan kittipuuroa. Ei hätää, näin voi käydä jopa kokeneimmille tekijöille toisinaan. Tällöin puuron voi käyttää vaikka kesämökin tai koirankopin nurkkien tilkitsemiseen. Näin kopista tulee myös talviasuttava! Helppoa ja ekologista. Ja ei muuta kuin uutta puuroa vaan tekemään lannistumatta.

Jos haluat vielä haastetta aamuusi, kannattaa jättää mikro päiväksi auki pyyhkimätä sitä ensin. Töistä tullessa puuronjämät ovat kuivahtaneet kivasti mikron seiniin ja niiden irrottamisee menee mukavasti aikaa. Ei tarvitse viettää sitäkään vapaahetkeä esim tuijottamassa sohvannurkassa salkkareita tai kuskaamalla lapsia jalkapallotreeneihin! Kokonaisvaltaista hyvinvointia siis <3














2 kommenttia:

  1. Jenni keitä puuro kattilassa, säästät micron pesun.

    VastaaPoista
  2. Mielummi mie pesen sen mikron ku koko keittiön :D

    VastaaPoista