lauantai 29. toukokuuta 2021

Huijausviesti(kö?)

Tapahtui ihan tavallisena perjantaina. Olin töissä, koska ihmisen pitää käydä töissä saadakseen rahaa. Voi tietty vaihtaa koko ajan työpaikkaa ja viettää siinä välissä myös kymmenen päivän työttömyysjakson, kuten minä tein mutta se näkyy kyllä sit heti tilipussissa. Toki jos tekee rahakkaita hoitsun hommia, ni ei se niissä miljoonissa kyllä niin paljon tunnu. Enivei, kesken työpäivän kävin pukukaapilla kattomassa puhelinta saadakseni selville että onko miuta kaivattu. Havaitsin, että tekstiviestilogo loistaa punaisena, eli jotain on tullu. Oletin tietysti, että ylityöviestiä pukkaa(oon kohta jo henkisesti ja fyysisesti valmis ottaa ylityövuoroja,jolloin rahan tuloa ei voi estää!)mutta sen lisäksi oli viesti postilta.

No kaikki ketkä on vähänkään lukenu uutisia viimepäivinä tietää,että postinkin nimissä tulee huijausviestejä. Avasin viestin kuitenkin sen suurempia ajattelematta(kuten aina)ja tajutessani että sen on pakko olla huijausta, olin jo paniikissa poistamassa sitä, sulkemassa puhelinta ja vetämässä foliohattua tiukemmin päähäni. Mietin myös mielessäni lähettäjää: Fazer. Olisiko mahdollista, että joku hakkeri ois valmis lyömään niin pahasti vyön alle, että laittais huijausviestin FAZERin nimissä??

Harjaantunut paketinlähettelijäsilmäni havaitsi kuitenkin nopeasti kaiken ahdistuksen läpi, että viestissä oli koodi, jota ei siis pidä lähettää mihinkään, eikä sitä tarvinnu klikata, ainoastaan näppäillä Halikon Risen aulassa sijaitsevan pakettiautomaatin ruutuun. Mielenkiintoista? En muista tilailleeni mitään viimeaikoina(koska työttömyys) joten seuraava ajatus oli, että paketti on tullu väärään osotteeseen tai numeroon. Olisinko se suuri ihminen,joka selvittäisi paketin oikean kohteen? Kyllä, jos paketti ois ollu vaikka H&M:lta tai Zalandolta mutta että Fazer.. kyllä, päätin että käyn nyt ainaki kokeilemassa koodia ja katon mitä tapahtuu.

Pitkän, myrskyisän ja tapahtumarikkaan työpäivän päätteeksi ajoin Halikon Riselle. Kurvasin ruosteisella Meridallani parkkikselle ja jätin sen odottelemaan. Kävin hämäykseksi hakemassa kaupasta juustoa(no,ok, se oli oikeestikki loppu!) ja ohuen ohutta ruisleipää(se on parasta,ku laittaa päälle yhtä paksun kerroksen päällisiä ku mitä se leipä on x) Siitä sit itsepalvelukassan kautta lokeroille. 

Näppäilin koodin ja laite mietti hetken aikaa. Olin jo varma että huijaus on paljastunu mutta ei, sieltä se lokero ponnahti auki ku megavisan palkintoboksi konsanaan! Keskikokoinen pahvilaatikko tuijotti miuta luottavaisen oloisena pimeydestä. Kaivoin sen kainalooni ja poistuin vähin äänin kuitenkin sen verran sivuille vilkuillen, että mahdollinen tekoviiksiin pukeutunut piilokameratiimi ois osunu tutkaan. Kukaan ei kuitenkaan sanonu mitään.

Viritin boksin Meridan tarakalle ja siinä kohtaa mietin, että mitä jos siinä olevat suklaapatukkakuvat onki hämäystä ja oikeesti paketti sisältää huumeita tai jonku miu tutun irtileikatun raajan ja jonku uhkauskirjeen? 

Kotona avasin paketin tarkistettuani, että siinä tosiaan oli miun nimi ja mei uus osote. Missään ei näkyny myöskään valkoista jauhetta, joka ois voinu viitata vaikka pernaruttoon. Sisältönä oli.. *rummun pärinää*


Fazerin pikkupatukoita. Siis sellanen suht iso boksi täynnä suklaata?!

Miula oli mielessä kolme ihmistä, joista läksin kyselee kuka tämän takana on. Vaikka K ehtiki vetää kaks patukkaa enneks olin selvittäny onks ne oikeesti vaikka myrkytettyjä, asian oikee laita selvis nopeesti 😊 Tässä oli tapahtunu käänteine  synttäripakettitapahtuma, eli miun piti laittaa siskolle synttärilahja mutta koska en keksiny mitää tarpeeks mahtavaa aikarajaan mennessä, en laittanu pakettia vielä menemään. Tämä suunnitelma heilautti tilanteen siihen, että sainki ite postia 🤭 Universumi ja siskot on kyllä tutkimattomia ja mahtavia samaan aikaan..

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti