maanantai 7. kesäkuuta 2021

Sitte suppaillaan!

Jos joku ei siis nyt edelleenkään tiedä mitä suppailu on, niin se on tollasen ilmatäytteisen surffilaudan päällä ajelua joko istuen, polvillaan tai seisaallaan, riippuen päivästä, aallokosta, olotilasta, tasapainosta ja krapulan määrästä. Laudan päällä voi myös makoilla mutta sitte sen ohjaaminen on hieman haastavampaa. 

Tässä teille nyt kokeneen (=kaks kertaa laudan päällä seisonu) suppailijan vinkit mitä kannattaa ja ei kannata tehdä, jotta suppailureissu olisi mahdollisimman onnistunut. Se, uskotteko miun vinkkejä jää teiän oman harkinnan varaan, en ota minkäänlaista vastuuta asiasta :D

Noni, no tässäkin lajissa kaikki lähtee varusteista. Tein tähän tälläsen yksinkertasen listan, jonka avulla pääset jo mukavasti alkuun. Kaikella oheishärpäkkeellä voi varmasti hienostella maailman tappiin asti mutta jos nyt edes nämä perusasiat saat raavittua kasaan, niin ainakin omien kokemusteni mukaan näillä pärjää hyvin.

Näitä tarvitset:

-Suplauta


Itse hankin tämän menopelin jo tammikuussa, sillä vahingosta viisastuneena havaitsin, ettei hankintaa kannata jättää parhaaseen kesäsesonkiaikaan. Lauta on mallia SaimaaSup, jonka kerrottiin olevan aloittelijaystävällinen peruslauta, ei kuitenkaan ihan mikään halpakaupan halvin halpisversio. Kuvassa lauta on vielä sen valmistaneen pikkukiinalaisen pakkaamana omassa pussissaan, josta löytyvät myös:

-mela
-peräevä
-karkuremmi
-pumppu
-korjaussarja
ja...
-ohjekirja 

se mitä pakkaus ei sisällä mutta kuuluu olennaisena osana tähän lajiin on..

-kelluntaliivit


(kyllä, otin itsestäni peiliselfien. Noloa, tiedän!)

Urheilukaupan kesäpoika ei ollu iha varma mitä eroa on pelastusliiveillä ja kelluntaliiveillä mutta epäili, että pelastusliiveissä on se kauluri, joka kääntää pään kohti taivasta jos et sitä ite tajua jostain syystä tehdä. Terapeutti vahvisti tän oikeeks päätelmäks, eli tässä siis tiedoksi teillekki, jotka ootte sitä aina miettiny :D

Sitte tarvitaankin enää
-Saimaa
-seuraa

Tuohon jälkimmäiseen lisätäkseni, seuran ois hyvä olla sellasta, joka ensinnäki hakee siut kotoa kyrväkkäällä Audilla tai vastaavalla autolla, jossa on jättimäinen takaboksi. Sinne mahtuu lauta jos toinenkin ja lisäksi iso musta mela. Seuran ois myös hyvä olla sen henkistä, että uskallat lähtee siinä porukassa vesille ja voit myös tarvittaessa avautua elämän suurista kysymyksistä siinä suppailun lomassa. Jos kaverisi omistaa vielä vedenpitävän aifounin, niin kyllä vaan lähtee! 


Niin, ja siis se Saimaa.. Jos asut jossain korvessa, eikä Saimaa osu matkareitille, niin varmaan siihen käy joku pienempiki järvi. Kunhan se on sen verran syvä, ettei peräohjausevä osu pohjaan, silloin ei kyllä kulje! (testattu)

Sitte vaa laudat ulos pussista ja pumppaamaan!



Jos tarkasti kattoo sitä venttiiliä, siinä vieressä lukee joku maksimilukema, miten täyteen sen laudan saa ahtaa. Meillä oli nyt kahden eri merkin laudat edustettuina ja niissä oli vähä eri ilmamäärät. Yhteistä molemmille laudoille oli kuitenkin se, ettei meiän käsivoimilla päästy ihan sinne äärirajoille, ei ees ihan kovinkaanliiankaan lähelle, eli kovin helposti sitä ei (ehkä?) saa ylitäytettyä :D

Sitte vaan vesille ihailemaan suomen suvea ja kaunista Saimaan saaristoa. (vai oliko se varattu että on vaan Turun saaristo? Että se on siis suomen ainoa saaristo-käsite? En tiiä mutta tuolla oli kyllä ihan saaria, että sinäänsä..)


Mitä kaikkee sitä löytääkään ihan lapsuuden kotinurkilta, ku lähtee etenemään uudella kulkupelillä?

Vanhoja laivoja..


aavelaivoja?


Muumien kesämökki?




Vinkki tosisomettajile: Jos kaveri ottaa sinusta kuvaa, vedä se kelluntaliivi alas, ettei näytä siltä että liivi on epämuodikas. Toinen vaihtoehto on kasvattaa tissit, niin se asettuu tosta rinnan kohdalta vähän tiiviimmin. Ehkä?


Sitten vielä pari vinkki vitosta kun suppailut on suppailtu ja pitää lähteä kotiin jännittämään jääkiekkomaajoukkueen kultamitalipeliä. Eli:

-Laita karkuremmi kiinni laudassa olevaan kahvaan, kun nouset maihin. Näinollen remmi ei hinaudu pitkin hiekkarantaa kun kävelet autolle..
-Märkä lauta+hiekka=ei kiva yhdistelmä. Aseta lauta vaikka nurmikolle tyhjennystä varten.
-Vaikka se oli kivassa paketissa ja kaikki tilpehööri mahtui sinne pikkuiseen laukkuun ennen ekaa käyttökertaa, hyväksy suosiolla, ettei se enää ole mahdollista..





Kotiin päästyäsi levitä lauta kuivumaan vaikka päältä ajettavan ruohonleikkurin päälle ja pakkaa aamulla pakettiin niin hyvin kuin osaat :D

Ihania suppailuhetkiä ja kiitos terapeutille mahtavasta seurasta!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti